Translate

zaterdag 9 januari 2010

Nigeriaan:"Twintig terroristen trainen voor gelijkaardige aanslagen"


Umar Farouk Abdulmutallab, de Nigeriaanse man die op kerstdag een vliegtuig wilde opblazen, heeft de speurders meegedeeld dat nog twintig moslims in Jemen getraind worden om gelijkaardige aanslagen te plegen. Dat meldt de Amerikaanse zender CBS, op basis van informatie van de Britse inlichtingendiensten.

al-Qaida
De aanslag op de vlucht tussen Amsterdam en Detroit van Delta/Northwest Airlines werd enkel verhinderd, omdat de explosieven die de man in het toestel smokkelde, niet correct ontbrandden. Uit het onderzoek op bevel van de Amerikaanse president Barack Obama bleek dat de geplande aanslag het werk was van de Jemenitische tak van al-Qaida.

Strenge veiligheid
De 23-jarige Nigeriaan verscheen gisteren voor het eerst voor de rechter. Onder strenge veiligheidsmaatregelen werd de aanklacht tegen de verdachte voorgelezen in Detroit, in de staat Michigan. De jongeman verklaarde vervolgens onschuldig te zijn. De man zal zich in de Verenigde Staten onder meer moeten verantwoorden voor zes aanklachten, onder meer "poging tot doodslag" en "poging tot het gebruik van een massavernietigingswapen". (belga/ep)

Bron: HLN

Muizenplaag in Bondsdag


BERLIJN - De leden van de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, hebben last van een muizenplaag. Dat heeft het dagblad Bild-Zeitung zaterdag gemeld. De oorzaak zou de lange vorstperiode zijn, waardoor de knaagdieren de warmte van de parlementaire ruimtes opzoeken.

Het presidium van de Bondsdag heeft een ongediertebestrijder aangetrokken om de dieren in het parlement te bestrijden, zo deelde een woordvoerster van het parlement mee. De afgelopen dagen zijn ongeveer tien vallen gezet. Enkele muizen hebben het contact daarmee niet overleefd. (ANP/DHE)

Bron: AD

Sneeuw helpt politie bij oppakken overvallers


AMSTERDAM - Een vers pak sneeuw heeft twee overvallers dinsdagavond parten gespeeld. De 25-jarige mannen overvielen een horecazaak in Amsterdam.

De politie hoefde slechts hun sporen door de sneeuw te volgen en kon hen een paar straten verder oppakken, zo maakte een woordvoerder woensdag bekend.

De criminelen overvielen de horecazaak in de Heemstedestraat in Amsterdam-West rond kwart over elf. Ze bedreigden een medewerker met vuurwapens en namen onder meer een geldkistje mee. Hun sporen in de verse sneeuw leidden politieagenten naar de naastgelegen Elisabeth Boddaertstraat. Daar troffen ze twee mannen aan die aan het signalement van de overvallers voldeden. (ANP)

Bron: AD

Ex-bewakers: bewaking Schiphol belabberd


SCHIPHOL - Er zijn steeds meer meldingen van ex-bewakers op Schiphol over de belabberde kwaliteit van de particuliere beveiliging op de luchthaven. Er zijn steeds meer meldingen van ex-bewakers op Schiphol over de belabberde kwaliteit van de particuliere beveiliging op de luchthaven. Zo zouden er beveiligers zijn die onder invloed van drugs hun werk doen..

Er zouden beveiligers zijn die onder invloed van drugs hun werk doen
Een anonieme bron meldt in de Telegraaf dat een teamleider in een ander geval was vergeten een detectiepoortje aan te zetten waardoor een volledige vlucht met passagiers niet goed was gecontroleerd.

Bodyscan niet waterdicht

Het invoeren van de bodyscan op Schiphol is niet zaligmakend. Dat zegt een terreurdeskundige van Clingendael in Sp!ts. Terroristen zullen andere methodes vinden om gevaarlijke stoffen aan boord van vliegtuigen te smokkelen. Daarnaast is de methode niet zo waterdicht als veel mensen denken. Er zijn maar weinig voorbeelden van kwaadwillenden die door een scan zijn gepakt.

Bron: AD

'Blunder' Schiphol met aankoop bodyscanners


SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol is in de fout gegaan met de aanschaf van bodyscanners. De aangekochte zestig modellen, goed voor 9 miljoen euro, sporen helemaal geen vloeibare- en poederexplosieven op. Dat stellen diverse luchtvaartveiligheidsexperts in het AD.

De door de luchthaven bestelde scanners herkennen wel wapens en metalen, maar geen explosieven in poeders en vloeibare materialen, stellen zij. Zo zou ook de bom van Umar Abdulmutallab, die met kerst een vliegtuig boven Detroit wilde opblazen, niet zijn gevonden. De 23-jarige Nigeriaan had het explosieve PETN in zijn onderbroek verstopt.

Schiphol wil niet ingaan op de beweringen van de deskundigen. ,,Wat de scanner wel of niet detecteert brengen wij, vanwege veiligheidsredenen, niet naar buiten,'' laat een woordvoerster weten. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (Nctb) wijst de kritiek van een vermeende 'miskleun' van de hand. ,,Sinds 2006 hebben we deze bodyscans uitvoerig getest en we zijn tot de conclusie gekomen dat deze de veiligheid ten goede komen,'' zegt een woordvoerster.

PvdA-Kamerlid Ton Heerst wil dat de kritiek van experts wordt toegelicht. ,,Er bereiken ons meerdere berichten uit het bedrijfsleven met kritiek op de gekozen scanners.'' CDA'er Sybrand van Haersma Buma verwacht dat 'alles' wordt besproken tijdens een debat en de door Kamerleden gevraagde hoorzitting over de mislukte aanslag. VVD'er Fred Teeven: ,,Ik kan me niet voorstellen dat Schiphol rommel heeft gekocht, maar het beste materiaal moet daar staan. We zullen het de betrokkenen en de minister vragen.''

Bron: AD

Make-up Neanderthalers ontdekt


LONDEN - Wetenschappers beweren dat ze het eerste overtuigende bewijs in handen hebben dat Neanderthalers 50.000 jaar geleden 'bodypaint' droegen. Wetenschappers groeven schelpen op in de Zuid-Spaanse regio Murcia. Neanderthalers mengden en bewaarden hun make-up in de schelpen, berichtte de BBC zaterdag.

Volgens archeologen van de Bristol Universiteit in Groot-Brittannië ontkracht de ontdekking „de gedachte dat Neanderthalers een stelletje halve garen waren” en laat het zien dat ze in staat waren tot symbolisch denken.

Wetenschappers vonden sporen van geel pigment, dat mogelijk werd gebruikt als foundation. Zij ontdekten ook sporen van een rode stof die was vermengd met een zwarte mineraal. De Neanderthalers gebruikten sommige schelpen mogelijk als juwelen.

Tot op heden werd door veel wetenschappers aangenomen dat alleen de moderne mens make-up draagt ter versiering en voor rituelen.

Bron: de Telegraaf

'Dode' ontwaakt tijdens autopsie

CUTTACK - De 44-jarige Indiase Manas Deos werd tijdens kerst aangereden door een auto. Artsen konden geen polsslag meer vaststellen en verklaarden de man dood. Tijdens de autopsie bleek Deos echter springlevend...

Deos ligt momenteel in het ziekenhuis om van de schok te herstellen. Dat meldden Indiase media vrijdag.

Het is niet de eerste keer dat iemand wakker wordt na dood te zijn verklaard. In 2007werd een Venezuelaanse man naar het mortuarium gebracht na een auto-ongeluk. Toen artsen in zijn gezicht begonnen te snijden, begon de man te bloeden. De chirurgen hechtten zijn gelaat daarop weer dicht. Toen zijn vrouw naar het mortuarium toe kwam om haar echtgenoot te idenitificeren, trof ze hem daar springlevend aan.

Deos wordt naar verwachting over twee weken ontslagen uit het ziekenhuis

Bron: de Telegraaf

vrijdag 8 januari 2010

Zes vingers, maar geen duim


PEKING - Dokters hebben een Chinees meisje geopereerd dat geboren werd met zes haast identieke vingers aan haar rechterhand. Een duim heeft de inmiddels vierjarige Xiao Qian uit de provincie Hubei niet. Haar linkerhand telt wel gewoon vijf vingers.

Dokter Xin Danmo verwijderde chirurgisch de meest linkse vinger en probeerde de tweede vinger dikker te maken om die toch iet of wat op een duim te doen lijken. Volgens hem werd de moeder tijdens haar zwangerschap blootgesteld aan chemische straling en was deze afwijking daar het gevolg van. Zesvingerige handen zijn niet zo'n uitzonderlijk fenomeen, maar in dit geval leken alle vingers nog eens enorm op elkaar.

Bron: AD

Knaap (10) ploft potlood in borst leraar en komt weg met waarschuwing

In een lagere school in het Engelse Blackpool heeft een leerling een potlood in de borst van een leerkracht gestoken. De leraar probeerde de knaap te bedaren nadat die een lerares een trap had verkocht. De jongen greep echter een potlood uit de borstzak van de leraar en haalde daar mee uit. Dat schrijft de Daily Mail.

De 38-jarige leerkracht kon het vlijmscherpe potlood zelf uit zijn borstkas trekken. Zijn collega's belden de hulpdiensten. Bloedend werd het slachtoffer naar het ziekenhuis afgevoerd.

Veel geluk gehad
De politie nam de opvliegende leerling mee. "De leraar heeft echt veel geluk gehad", aldus een woordvoerder van de politie. "Het scheelde niet veel of een slagader werd geraakt". Voorts maakte de politie niet veel misbaar over het incident. De scholier kwam er met een waarschuwing van af.

Vakbond woest
Dit is niet naar de zin van de lerarenvakbond. "Onderwijzers moeten onderwijzen. Ze zijn geen politieagenten of sociale werkers. De school moet hard optreden tegen deze leerling, die eerder al leraars heeft aangevallen", luidt het.

Verontschuldigingen
De opvliegende knaap zit inmiddels op een andere school. De advocaat van zijn familie heeft zijn excuses aangeboden. Er werd geen klacht ingediend. (eb)
08/01/10 10u52

Bron: HLN

Japanse aapjes komen uit de bergen voor lekker warm bad


In het Japanse Jigokudani leeft een speciale soort sneeuwaapjes. In de koude wintermaanden dalen de dieren af uit de bergen om te genieten van een warm bad in de warme bronnen van het nationale park. s' Avonds keren de aapjes terug naar hun veiligere woonplaatsen in het bos.

De aapjes zijn ontzettend sociale dieren en voor toeristen is het boeiend om het gedrag van de apen te bestuderen. De belangrijkste vijand van de aapjes, de wolf, is in de streek uitgestorven en daardoor vormt de mens nu hun enige bedreiging. Sommige apen worden het slachtoffer van jagers en van ontbossing. Ook auto's en elektriciteitskabels zijn een gevaar voor de aapjes. (gb)

video

Bron: HLN

Meteen sprong van nieuwe hoogste gebouw ter wereld

Amper één dag nadat het Burj Khalifa in Dubai werd ingehuldigd als het hoogste gebouw ter wereld, zijn twee waaghalsen al naar beneden gesprongen. Met een parachute wel te verstaan, meteen ook de hoogste base jump ooit.

Omar Al Hegelan en Nasser Al Neyadi sprongen 672 meter aan een snelheid van 218 km/uur voor ze hun parachute openden. Na anderhalve minuut bereikten ze de grond. Neyadi, die ook al van Mount Everest sprong, noemt het de meest geweldige ervaring van zijn leven. De Burj is in totaal 828 meter hoog. (gb)

Bron: HLN

video

Noorse krant publiceert opnieuw Mohammed-karikaturen


De veelbesproken cartoons van Kurt Westergaard werden opnieuw gepubliceerd door een Noorse krant.
Na de mislukte aanslag op de Deense cartoonist Kurt Westergaard heeft de Noorse krant Aftenposten vrijdag diens omstreden Mohammed-karikaturen en andere tekeningen van de profeet opnieuw afgedrukt. Daarmee wilde de krant haar lezers aantonen om wat het eigenlijk gaat, zei hoofdredactrice Hilde Haugsgjerd.
Afgelopen week had een vermoedelijke islamist uit Somalië de Deense cartoonist in diens woning aangevallen. De tekenaar kon zich tot de komst van de politie in een kamer verschansen.

Verontwaardiging
De Deense krant Jyllands-Posten had in september 2005 twaalf karikaturen van Mohammed van de hand van verschillende tekenaars gepubliceerd. Dat lokte in de moslimwereld een golf van verontwaardiging uit, die in demonstraties en onlusten ontaardde. In de islam is de afbeelding van de profeet Mohammed verboden.

Persvrijheid
De cartoons leidden ook tot een discussie over media- en persvrijheid. "We hebben altijd het recht verdedigd om deze tekeningen te publiceren, en we hebben ook kopieën afgedrukt toen de discussie in 2005 uitbrak", zei Haugsgjerd. (belga/vbd)
08/01/10 10u43

Bron: HLN

Parkeermeterdief loopt na vier maanden tegen de lamp

Een 36-jarige man die in Engeland een parkeermeter gestolen had, is na vier maanden alsnog tegen de lamp gelopen. Hij werd verlinkt door zijn moeder, die bij een schoonmaakbeurt het gevaarte in een kast op zijn kamer vond. Er volgde een ruzie, waarop de ma de politie belde. Thomas Gaughran bekende de misdaad en moest -tot groot jolijt van de agenten- ook toegeven dat hij de automaat niet opengeprutst kreeg. (svm)
08/01/10 15u58

Bron: HLN

Verkrachte vrouw vliegt in Dubai zelf de cel in


De verkrachting vond in dit hotel (uiterst rechts) plaats.
Een Britse vrouw zal zich haar vakantie in Dubai nog lang heugen. De 23-jarige Londense werd door een ober verkracht in het toilet van een hotel, maar vloog uiteindelijk zelf de cel in. Daar kreeg ze het gezelschap van haar 44-jarige verloofde.

Seks buiten het huwelijk
Wat was er gebeurd? Wel, eerlijkheid heeft haar de das omgedaan. Toen ze aangifte ging doen van de verkrachting, bekende ze dat ze stevig in de drank gevlogen was en een kamer deelde met haar geliefde. Dat volstond voor enkele agenten in de streng-islamitische staat om het koppeltje te arresteren voor seks buiten het huwelijk en dronkenschap op een plek waar dat niet mocht. De twee werden gisteren op borg vrijgelaten, maar hun paspoorten werden in beslag genomen. Als ze schuldig bevonden worden, riskeren ze zes jaar cel.

"Er zijn al heel wat onrechtvaardigheden gebeurd in Dubai, maar dit slaat alles", aldus een bron van de Britse ambassade. "Zowel de politie als de autoriteiten maken zichzelf belachelijk door zo onbegripvol te reageren."

Huwelijksaanzoek
Het slachtoffer van de verkrachting, een knappe moslima van Pakistaanse afkomst, had er bewogen dagen opzitten. Rond Nieuwjaar kreeg ze een huwelijksaanzoek van haar vriend. Om dat te vieren, sloeg het koppel in hun luxehotel heel wat alcohol achterover. Toen de dame op het toilet half het bewustzijn verloor, zag de ober zijn kans schoon. Haar aanstaande had in eerste instantie niets door en sleepte haar naar bed.

Pas de volgende dag herinnerde de vrouw zich opnieuw wat er gebeurd was en samen trokken ze naar het politiecommissariaat in Jebel Ali. Meteen werd een bloedstaal afgenomen, kwestie van te kunnen bewijzen dat ze in dronken toestand verkeerde. De verkrachting zelf leek wel bijzaak. Pas nadat de Britse ambassade tussengekomen was, mocht ze medische onderzoeken ondergaan en kreeg ze een morning-after pil. Daarna moesten zowel zij als haar verloofde enkele dagen achter de tralies doorbrengen.

"Vrees voor zwangerschap"
"Ze vertelde mij dat ze vooral vreesde voor een zwangerschap of een seksuele aandoening", aldus haar celgenote. "Ze is moslima, maar ook Brits. Volgens mij komt het daardoor dat ze zo streng voor haar waren. De agenten hadden veel meer interesse in haar seksleven dan in de verkrachting. Ze vroegen zelfs of ze altijd gewone seks had of af en toe ook andere dingen uitprobeerde."

Haar verkrachter, die vermoedelijk van Syrische afkomst is, ontkent de feiten. Volgens hem stemde de vrouw in met het vluggertje. Tevergeefs, want hij wordt nu beschuldigd van 'verboden seks'. (svm)
08/01/10 11u21

Bron: HLN

donderdag 7 januari 2010

Telefoonstraling helpt tegen Alzheimer


AMSTERDAM - Hoewel onderzoekers er nog niet uit zijn of straling van mobiele telefoons slecht voor mensen is, blijkt het nu wel een bijzondere bijwerking te hebben. De straling zou de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer tegengaan.

Wetenschappers van de universiteit van South Florida hebben proeven gedaan bij muizen waarbij Alzheimer door genetische manipulatie was 'ingebouwd.' De straling bleek niet alleen de ontwikkeling van de ziekte tegen te houden, bij muizen die al aan het dementeren waren werd een verbetering van het geheugen geconstateerd. De onderzoekers denken dat het voornamelijk komt omdat de straling de opbouw van bèta amyloïd ongedaan maakt. Dit is een proteïne dat bij de ontwikkeling van de ziekte klonten vormt in hersencellen, waarna deze afsterven.

De resulaten zijn zeer verrassend. Al jaren wordt er onderzoek gedaan naar straling van mobiele telefoons en of dit hersentumoren veroorzaakt. Nog steeds zijn wetenschappers er niet over uit, blijkens het aantal onderzoeksrapporten dat elkaar tegenspreekt.

Ook voor het onderzoek naar een geneesmiddel voor Alzheimer is het een belangrijke stap. Tot op heden zijn er nog geen significante resultaten geboekt op dit vlak, ondanks dat er al tientallen jaren aan gewerkt wordt. De wetenschappers van de universiteit van South Florida gaan nu bezig met een testmethode zodat het effect van straling op Alzheimer bij mensen onderzocht kan worden.

Bron: de Telegraaf

Vader stopt dochter in droger


Ohio - Een Amerikaanse man heeft zijn 7-jarige dochter in de droger gestopt waarna hij de machine liet draaien.

Het meisje vertelde dat aan haar leraar op school, die daarop meteen de kinderbescherming inschakelde.

De 36-jarige Steve McClairin is opgepakt. De man heeft veel meer op zijn kerfstok en wordt aangeklaagd voor verschillende misdrijven, waaronder het in gevaar brengen van kinderen, ontvoering en huiselijk geweld. Hij kan tot 33 jaar cel krijgen.

Het meisje is vaker in de droger gestopt, weet FoxNews.

Bron: de Telegraaf

Loterijwinnaar spoorloos verdwenen


AMSTERDAM - Een Amerikaanse vrachtwagenchauffeur die 16,9 miljoen dollar won in een loterij, is spoorloos verdwenen. De politie denkt dat de man is omgebracht

Vrienden en familie hebben de 43-jarige Abraham Lee Shakespeare al sinds april niet meer gezien. Er is tipgeld uitgeloofd van 5000 dollar voor informatie over de verblijfplaats van Shakespeare. De politie spreekt van 'bizarre omstandigheden' rond de zaak en behandelt deze als een moordzaak.

Moeder Elizabeth Walker hoopt maar dat haar zoon ergens op een wit strand zit te genieten. "Iedereen vroeg hem constant om geld, om gek van et worden." Echt ongerust werd ze pas nadat ze tijdens de kerstvakantie niets hoorde van haar zoon. "Ik had liever gehad dat hij geen geld had en hier was." Shakespeare heeft volgens zijn moeder veel geld weggegeven aan mensen die dat nodig hadden voor 'begrafenissen en het starten van een bedrijf'. Ook gaf hij een miljoen dollar weg aan iemand die alleen bekend is onder de naam 'Big Man'.

Shakespeare won de jackpot van 30 miljoen dollar in 2006 maar koos ervoor om een vaste som van 16,9 miljoen te ontvangen in plaats van 30 jaar lang een miljoen per jaar. Hij kocht een Rolex horloge, een Nissan Altima en een huis ter waarde van een miljoen euro. Hij zei een fonds te willen oprichten voor arme mensen. "Ik ben niet materieel ingesteld", zei hij eerder tegen FoxNews.

In 2007 werd Shakespeare aangeklaagd door een ex-collega die claimde dat hij Shakespeare geld gaf waarmee hij uiteindelijk het winnende lot kocht. Een rechtbank gaf de ex-collega ongelijk.

In het verleden zat de loterijwinnaar vast vanwege inbraak, geweldpleging en het niet betalen van alimentatie.

Bron: de Telegraaf

Tot 750 euro boete voor boerka's op Franse straten


Vrouwen die een boerka dragen in Frankrijk, kunnen binnenkort een boete tot 750 euro krijgen. Dat staat in een nieuwe wet die gemaakt wordt in Frankrijk. Mannen die hun vrouw of vrouwelijke familieleden dwingen om een boerka te dragen, kunnen een boete tot 1.500 euro krijgen. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Waardigheid en veiligheid
De nieuwe wet moet de waardigheid en veiligheid van vrouwen beschermen, aldus Jean-François Cope, voorzitter van de UMP, de partij van president Nicolas Sarkozy. Een opmerkelijk argument, want net hetzelfde wordt gezegd van de voorstanders van boerka's en niqabs: dat het de waardigheid van hun vrouwen beschermt, en hen veiligheid biedt tegen loerende mannen.

Publiek verbod
Cope strijdt ook voor een publiek verbod op de boerka en de niqab (die enkel de ogen vrijlaat) "want het dragen ervan wakkert extrimisme aan. Een volledig bedekt gezicht in een openbare plaats duidt niet op individuele vrijheid. Het ontkent zichzelf, anderen én het sociale leven."

"Niet welkom"
Ook Sarkozy zelf is geen fan van de lichaamsbedekkende sluiers. Hij noemde ze al 'een signaal van onderdrukking' en 'gevangenissen voor vrouwen'. "Ze zijn niet welkom in Frankrijk." Minister van Cultuur en Immigratie Eric Besson was minder subtiel: "Een belediging voor onze nationale identiteit."

Vrijheid van religie
Maar het verbod stuit echter op juridische grenzen en een mogelijke rechtzaak voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, zo geeft Cope toe. Het is immers in strijd met het artikel dat stelt dat iedereen zijn religie vrij mag kiezen en mag beleven. Ondertussen is het debat tussen voor- en tegenstanders van de multiculturele samenleving weer opgelaaid.

5 miljoen moslims
Frankrijk telt zo'n 5 miljoen moslims, het hoogste aantal in Europa. In 2004 werd al een wet goedgekeurd die sluiers en andere religieuze symbolen in scholen verbiedt.

Geen probleem?
Toch zou er nauwelijks sprake zijn van 'een boerkaprobleem'. Een recent politierapport schat dat er maar zo'n 400 vrouwen in Frankrijk rondlopen met een boerka of niqab.

De reden? De sluiers zijn gemeengoed in Afghanistan en Saoedi-Arabië, maar niet in de Noord-Afrikaanse landen waar de meeste Franse moslims van afkomstig zijn. (edp)

Bron: HLN

woensdag 6 januari 2010

Schreeuwen tegen je partner is strafbaar in Frankrijk


PARIJS - Partners die elkaar beledigen, plegen binnenkort een strafbaar feit in Frankrijk. Als eerste land wil het land psychologisch geweld binnen een relatie verbieden.

.Schreeuwen is helemaal niet toegelaten. Het wetsvoorstel van premier Fillon zou binnen zes maanden worden uitgevoerd.

Volgens de Franse premier Francois Fillon moet men de partner beschermen die lijdt onder geestelijk geweld. Deze vorm laat geen zichtbare littekens na, maar kan het slachtoffer heftig beschadigen. De wet geldt zowel voor gehuwde als samenwonende koppels.

Elke vorm van belediging met betrekking tot het voorkomen, valse beschuldigingen van ontrouw of psychologisch geweld, komen in aanmerking. In eerste instantie zal de politie tussenbeide komen, na herhaalde geweldplegingen mag men zich aan een boete, een omgansverbod of zelfs gevangenisstraf verwachten.

Critici vragen zich af hoe dergelijke wet gepast uit te voeren is. Ook de Franse psychologe Anne Giraud weet niet hoe de politie dit zal moeten bolwerken. "Ruziënde koppels zullen elkaar zoveel mogelijk proberen zwart te maken. Het is het ene woord tegen het andere".

06/01/10 10u52

Bron: AD

Hypnotiseur uren in trance voor spiegel


LONDEN - Een Duitse hypnotiseur heeft zichzelf per ongeluk vijf uur lang in trance gebracht toen hij aan het oefenen was voor de spiegel.

De vrouw van Helmut Kirchmeier trof haar man aan voor de spiegel in hun huis in Londen, waar hij 'als een zombie in aan het staren was'. "Ik schrok erg toen ik hem vond. Zijn pupillen waren heel klein, het leek wel een zombie", aldus Joanna Kirchmeier in het Britse blad The Sun.

Joanna belde een mentor van haar man om hem uit zijn hypnose te halen. "Ik heb de technieken onderschat. Ik wist niet hoe krachtig ze waren", aldus de 38-jarige Helmut.

Met het rondreizend gezelschap Circus of Horrors treedt Helmut ook op als degenslikker. Tijdens zijn debuutoptreden moest hij worden opgenomen op de intensive care, na een act met een zwaard van 1.20 meter...

Bron: de Telegraaf

Hubble Ruimtelescoop toont 12 miljard jaar kosmische geschiedenis


Een nieuwe panoramische opname van de ruimtetelescoop Hubble brengt twaalf miljard jaar kosmische geschiedenis bijeen. De dinsdag op de jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse Vereniging voor Astronomie (AAS) in Washington voorgestelde foto toont 7.500 sterrenstelsels uit onderscheiden ontwikkelingsstadia uit bijna alle kosmische tijdperken.

Hoe verder de afgebeelde sterrenstelsels verwijderd zijn, des te vroeger hebben zij bestaan. Hoe dieper de Hubble in de kosmos tuurt, zo verder blikt de kijker terug in de geschiedenis van het heelal.

Bij een toenemende afstand worden de vormen van de gefotografeerde sterrenstelsels steeds chaotischer, berichtten de astronomen.

Verhoudingsgewijs nabije sterrenstelsels bezitten vooral elliptische en spiraalvormen. Meer verwijderde stelsels zijn kleiner, donkerder en onregelmatiger gevormd. Op deze foto's is aldus de ontwikkeling van sterrenstelsels gedurende de voorbije twaalf miljard jaar te volgen.

Het universum is nu zowat 13,7 miljard jaar oud. (belga/jv)
05/01/10 15u06

Bron: HLN
link:

Archeologen vinden 2.500 jaar oud graf in Sakkara


Egyptische archeologen hebben in de buurt van de trappiramide van Sakkara een graf van ongeveer 2.500 jaar oud ontdekt dat meerdere kamers en gangen bevat. Het gaat om het oudste en grootste graf dat ooit ontdekt werd in Sakkara, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van het huidige Kaïro.

Het hoofd van de Egyptische Hoge Raad voor Oudheidkunde, Zahi Hawass, verklaarde in Kaïro dat het graf stamt uit de 26e dynastie (664-525 voor Christus). Het graf zou in de loop der tijden al verschillende keren geopend geweest zijn, onder meer voor nieuwe begravingen. Het zou geplunderd geweest zijn in de vijfde eeuw na Christus.

Havikmummies
Toch vonden de onderzoekers volgens Hawass nog verschillende skeletten, aardewerk, gemummificeerde haviken en puin. In een van de kamers bevindt zich ook een zeven meter diepe put, waarvan de functie niet meteen duidelijk is voor de archeologen.

De necropolis van Sakkara nabij Kairo is een van de belangrijkste begraafplaatsen van het Oude Egypte. In het midden ervan ligt de piramide van farao Djoser (circa 2720-2700 voor Christus). (dpa/eb)

04/01/10 13u23

Bron: HLN

link:

3D-tv snel in elke woonkamer


Het zal niet lang meer duren voor we allemaal thuis naar een 3D-tv kijken. Misschien zegt u nu hoofdschuddend dat u dat toch niet nodig hebt, er geen geld voor hebt of dat het gewoon waanzin is, maar laat ons eerlijk zijn: velen van ons reageerden hetzelfde toen er werd voorspeld dat iedereen erg snel een gsm, dvd-speler, iPod en/of breedbeeld flatscreen tv zou hebben. Om over internet maar te zwijgen.


Mits geen nieuwe zware recessies, voorspellen insiders dat de "revolutie" zich binnen de tien jaar zal voltrekken. Dan kijkt volgens hen niemand nog naar een tv zoals we dat nu doen. Het klinkt allemaak nogal sci-fi, maar de Amerikaanse sportzender ESPN kondigt aan dat hij een groot aantal wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika dit jaar al direct gaat uitzenden via 3D-tv. U mag er overigens vanop aan dat 3D-televisie vanaf nu door uw strot geramd gaat worden. Volgens de meeste grote hi-fi & electronicaproducenten is dat immers de toekomst in de huiskamer.

Sony bijvoorbeeld zal tegen eind dit jaar een flinke selectie Bravia tv's, laptops en blu-rayspelers hebben die de techniek aankunnen. In 2008 presenteerde Philips overigens al een 22" 3D-TV die zowel aan de muur als op het bureau geplaatst kan worden. Ook Panasonic bijvoorbeeld heeft een woonkamermodel klaar.

Moeilijk
De 3D-TV heeft lang op zich laten wachten, omdat het genereren van een 3D-effect niet eenvoudig is. Driedimensionale films werden voor het eerst populair in de jaren vijftig, toen de eerste 3D kleurenfilm Bwana Devil in de bioscoop kwam. Sindsdien is 3D-film bij vlagen opnieuw populair geworden, maar doordat de films op een speciale, tijdrovende manier moesten worden opgenomen kwam het medium nooit tot zijn recht.

Brilletje
Het rood/groene brilletje was altijd de enige manier om een film in 3D te bekijken, maar de volgende generatie 3D televisies moet hierin verandering gaan brengen, dankzij autostereoscopische schermen. Een autostereoscopische scherm geeft zonder bril al een 3D-beeld (auto is zelf, stereoscopisch betekent dubbel beeld).

Zenders
In Groot-Brittannië kondigde Sky al aan om met een 3D-zender te komen dit jaar waar ondermeer films op te zien zullen zijn. Sony gaat samen met Discovery Communications en de onderneming Imax in de Verenigde Staten voor 24 uur driedimensionale televisie zorgen. Dat hebben de drie ondernemingen gisteren bekendgemaakt. Het wordt naar verwachting in 2011 gelanceerd. In ons land heeft niemand voorlopig concrete plannen. (mvl)

Bron: HLN
link:

Alles verwoestende supernova dreigt Aarde te vernietigen

Astronomen hebben de onthutsende ontdekking gedaan dat er een gigantische ster is ontstaan die de potentie heeft de Aarde te vernietigen. Het gaat om de zogenaamde T Pyxidis, een binair sterrensysteem en een mogelijke supernova. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het gevaarte veel dichter bij onze planeet is dan eerder gedacht. Als de T Pyxidis zichzelf zou vernielen, dan zou dat een supernova-ontploffing van 20 miljard miljard miljard megaton TNT kunnen veroorzaken en de ozonlaag vernietigen. Die beschermt ons tegen dodelijke straling vanuit de galaxie en zonder de ozonlaag zou alle leven op Aarde onmogelijk worden.

De professoren Edward M. Sion en Patrick Godon en hun student Timotyh McCLain van de universiteit van Villanova stelden het rapport met hun revolutionaire bevindingen voor op de 215de bijeenkomst van Amerikaanse astronomen in Washington. Zij ontdekten dat de supernova T Pyxidis slechts 3.260 lichtjaren van ons verwijderd is, een peulschil in galactische termen. Supernovae doen zich vooral voor in dubbelsterren, waarin de uitgebrande rest van de ene ster, de zogenoemde witte dwerg, gas opvangt van de andere. De uitgebrande rest krijgt steeds meer massa en ontploft uiteindelijk.

20 jaar te laat
In het systeem van de T Pyxidis deden zich ongeveer elke twintig jaar enorme thermo-nucleaire explosies voor, nova's genoemd. Die werden achtereenvolgens geregisteerd in 1890, 1902, 1920, 1944 en 1967. Dat betekent dus dat er de voorbije 44 jaar (de laatste is dus al meer dan 20 jaar 'te laat') geen zulke enorme ontploffingen meer waren en dat zette de onderzoekers aan het denken. Die explosies worden op gang gebracht door een waterstofrijk gas.

Zwaartekrachtval
Als die ontploffingen uitblijven, groeit de massa van het systeem aan een heel snel tempo. Uiteindelijk wordt het systeem zo groot dat het op een bepaald moment gigantisch veel zwaartekracht verliest, waardoor er een onvoorstelbaar zware explosie kan volgen. Die explosie zou een kracht hebben vergelijkbaar met 20 miljard miljard miljard megaton TNT.

Geen nachtmerries
Na het bestuderen van de ultraviolette stralen van de T Pyxidis ontdekten de wetenschappers dat de supernova op maar 3.260 lichtjaren van de Aarde verwijderd is, een pak dichter dan eerst gedacht. Toch willen de onderzoekers geen paniek zaaien. "De ster kan zich snel omvormen tot een gevaarlijke supernova, maar snel is relatief in astronomische termen. In mensentaal kan het nog een hele tijd duren. Het is dus nog niet nodig om er nachtmerries over te hebben." (hlnsydney/kh)

Bon: HLN

foto:

Mythische 'El Dorado' mogelijk ontdekt


De Spaanse conquistadores hebben er hun tanden op stukgebeten, maar nu -bijna 500 jaar later- zouden er diep in het Amazonewoud eindelijk sporen gevonden zijn van wat ooit het mythische Goudland 'El Dorado' was.

De ontdekking is te danken, of te wijten zo u wil, aan de ontbossing van het Amazonewoud. Volgens een team van archeologen heeft die ontbossing sporen van onder andere wegen en gebouwen blootgelegd van een beschaving die groter zou geweest zijn dan tot nu toe gedacht.

Geavanceerde beschaving
De archeologen deden hun spectaculaire vondst in een gebied van dik 200 vierkante kilometer groot in Brazilië en het noorden van Bolivië. Sommige van de gebouwen gaan terug tot 200 voor Christus, terwijl andere dan weer dateren van de dertiende eeuw. "Dit duidt duidelijk op een geavanceerde beschaving, lang voor Columbus Amerika ontdekte", zeggen de onderzoekers in het vaktijdschrift Antiquity.

"Deze beschaving was in staat om gigantische, monumentale structuren met een geometrische precisie te bouwen, die onderling verbonden waren met loodrechte wegen", zeggen de archeologen. Ze voegen er meteen aan toe dat ze ervan uitgaan dat er nog maar een tiende van het hele terrein is blootgelegd en dat er nog duizenden andere structuren verborgen liggen onder de groene plantenzee.

Legende
Of deze ontdekking het mysterie rond het mythische Goudland El Dorado heeft opgelost, is maar de vraag. Aan El Dorado hangen verschillende legendes vast. De Spaanse veroveraars, die al zowat heel Zuid-Amerika hadden geplunderd, kregen van de inheemse bevolking die verhalen te horen over een stad of rijk waar het goud maar op te rapen was.

Velen geloven dat de inheemse bevolking het verhaal van El Dorado gewoon had verzonnen om van de Spaanse goudzoekers af te zijn. Al kreeg dat wel een tegenovergesteld effect. Tot diep in de achttiende eeuw werd naar El Dorado gezocht, ook door Engelsen, Fransen en Nederlanders, maar ondanks alle verhalen bleek nergens goud te vinden. (sps)

Bron: HLN

link:

dinsdag 5 januari 2010

De Nationale Opsporingslijst vanaf heden online


AMSTERDAM - Dino Soerel, Fouad El Marzouki en Sharif Korz zijn enkele van de acht meest gezochte criminelen van Nederland. De politie heeft de Nederlandse 'most wanted' lijst van voortvluchtige zware criminelen dinsdagavond gepubliceerd op de website www.politie.nl/nationaleopsporingslijst.

Soerel, die een goede vriend van Willem Holleeder zou zijn, wordt gezocht om betrokkenheid bij handel in verdovende middelen en het mogelijk opdracht geven tot liquidaties. Op de op een na laatste dag van het afgelopen jaar werd hij voor onder meer drugshandel bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar.

Fouad El Marzouki is verdachte van een dubbele moord op twee bejaarde vrouwen, gepleegd in Nijmegen op 6 februari 2003. Sharif Korz is tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens medeplichtigheid aan moord. Hiervan moet Korz nog ruim elf jaar uitzitten.

De andere gezochten zijn Maikel Sno (gezocht voor moord dan wel doodslag), Ephraim Sijahailatua (verdacht van poging tot moord), René Pouw (veroordeeld voor drugshandel), Franky Eeckhout (veroordeeld voor ernstige zedenmisdrijven) en Estin Habibovic (veroordeeld voor een gewelddadige overval in Stein).

De politie vraagt het publiek tips te geven over de verblijfplaats van de gezochte criminelen. De dinsdag gepubliceerde lijst is geen volledige lijst van alle gezochte personen in Nederland. Alleen de gevallen waarvan de politie denkt dat het publiek kan helpen, staan vermeld.

Politie en justitie mogen aan opsporingsberichtgeving doen wanneer een zaak aan een aantal criteria voldoet. Bij een veroordeelde voortvluchtige geldt onder meer dat deze een misdrijf moet hebben begaan waarop acht jaar of meer gevangenisstraf staat. Voor verdachten is een van de regels dat er meer moet zijn dan een vage verdenking. Verder moet de inzet van andere middelen onvoldoende uitzicht bieden op een snelle aanhouding.

zie lijst van gezochten

Theo Maassen gaat weer te ver


EINDHOVEN - Cabaretier Theo Maassen is weer eens te ver gegaan. Dit meent Eindhovenaar H. van der Meijden. De man - grootvader van twee met messteken om het leven gebrachte kleinkinderen - maakt dit kenbaar in een ingezonden brief in het Eindhovens Dagblad.

De opa van de vermoorde Romy en Daniel Visser valt over een van de uitspraken van cabaretier in zijn conference 'Zonder Pardon'. Daarin zegt Maassen: "Kinderen doe ik klimaatneutraal. Als ik er één maak, maak ik er ook één koud."

Van der Meijden vindt dat Maassen te ver is gegaan. Zijn kleinkinderen Romy en Daniel waren respectievelijk twee jaar en vijf maanden oud toen ze in 2006 door messteken om het leven werden gebracht.

Maassen haalde zich eind vorig jaar de ergernis van velen op de hals toen hij zich keihard uitliet over de naaktfoto's van Patricia Paay in het blootblad Playboy. Zijn necrofiele vriend zou die foto's wel kunnen waarderen zo zei hij in een uitzending van De Wereld Draait Door.

Lees HIER de open brief die opa Van der Meijden schreef. (AK)

Bron: AD

Taliban blazen zichzelf per ongeluk op

KABUL - Veertien militanten van de Taliban zijn omgekomen in Afghanistan toen de explosieven die ze in een minibus plaatsten, te vroeg afgingen. Dat meldden functionarissen dinsdag.

De opstandelingen bereidden een terroristische aanslag voor in de provincie Kunduz. ''De bom explodeerde toen ze de bom in het voertuig in elkaar aan het knutselen waren'', aldus de politiechef van de Noord-Afghaanse provincie.

Gouverneur Mohammad Omar van Kunduz bevestigde het incident maandagavond. De provincie die lang als relatief veilig gold, is steeds vaker het doelwit van geweld door de radicaalislamitische Taliban. (ANP)

05/01/10 17u54

Bron: AD

OM in beroep tegen straffen pooierbende

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat in hoger beroep tegen vijf van de zes straffen die een bende pooiers en loverboys onlangs kreeg. Justitie vindt ze te laag, maakte een woordvoerder dinsdag bekend.

De rechtbank veroordeelde de drie hoofdverdachten op 23 december tot celstraffen van vier tot zes jaar. Zij achtte bewezen dat de 'pooierboys' - zoals justitie ze noemt - meerdere vrouwen hebben gedwongen als prostituee te werken in de rosse buurten van Amsterdam, Dan Haag, Alkmaar en Utrecht. Drie handlangers kregen lagere straffen.

Justitie had aanzienlijk hogere straffen geëist. Zo waren de drie hoofdverdachten zes tot dertien jaar de cel in gegaan, als het aan het OM had gelegen. Justitie gaat in beroep tegen de veroordelingen van de drie belangrijkste verdachten en twee van de drie helpers.

De 'pooierboys' palmden de meeste vrouwen eerst in of begonnen een relatie met hen. Vervolgens zetten ze hen geestelijk onder druk om achter het raam te gaan staan. In sommige gevallen gebruikten ze ook geweld.

Bron: de Telegraaf

Beroepsverbod dreigt voor arts achtling

WASHINGTON - De arts die een Amerikaanse vrouw heeft behandeld die vorig jaar een achtling baarde, dreigt zijn werkvergunning te verliezen. De medische toezichtsraad van Californië beschuldigt de vruchtbaarheidsarts in Beverly Hills van „een patroon van grove nalatigheid”, berichtten Amerikaanse media dinsdag. De raad heeft in december een klacht ingediend bij de medische tuchtraad.

De moeder van de achtling, Nadya Suleman, heeft in totaal veertien kinderen. Suleman keerde in een periode van elf jaar steeds terug naar de praktijk van Michael Kamrava om vruchtbaarheidsbehandelingen te ondergaan. Vaak kwam ze drie maanden na de bevalling alweer langs voor een nieuwe behandeling.

Volgens de medische raad bracht Kamrava bij zes gelegenheden een „excessief groot aantal embryo's” in. Daarnaast deed de arts geen onderzoek naar de geestelijke toestand van de vrouw. Hij zou Suleman ook te hoge doses vruchtbaarheidshormonen hebben toegediend.

Bron: de Telegraaf

Schiphol bestelt 60 extra securityscans


SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol heeft zestig extra securityscans besteld. Twintig daarvan worden op korte termijn geleverd, de rest komt nog dit voorjaar. Dat zei Schiphol-topman Jos Nijhuis maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven.

De extra scans kosten Schiphol „enige tientallen miljoenen euro's”. Dat bedrag komt bovenop de 240 miljoen euro die de luchthaven al uitgeeft aan veiligheid. „Uiteindelijk komen die kosten, als de overheid niet bijdraagt, weer voor rekening van de passagier”, aldus Nijhuis. „Maar ik ga ervan uit dat in dit geval de overheid, omdat het over beveiliging van de samenleving gaat, het bedrag voor haar rekening neemt.”

Volgens een woordvoerder van het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) is er overleg gaande tussen de Rijksoverheid en Schiphol over de kosten.

Schiphol kwam de afgelopen weken uitgebreid in het wereldnieuws na een mislukte aanslag op een vlucht van Amsterdam naar Detroit. Zondag meldde een Britse krant dat het gelukt was op Schiphol met een insulinespuit aan boord van een vlucht naar Londen te komen. „Dat we nu in een paar Engelse kranten worden neergezet als 'terror airport' is volstrekt misplaatst en getuigt niet van enige kennis van zaken”, aldus Nijhuis.

Bron: de Telegraaf

Glazenwassen van hoogste gebouw mammoettaak


DUBAI - Het heeft drie maanden geduurd voordat alle ramen schoon waren van het hoogste gebouw ter wereld. Pas daarna was de 828 meter hoge Burj Khalifa in Dubai klaar voor de officiële opening van maandag.

Een Australisch onderhoudsbedrijf heeft de verantwoordelijkheid om het gebouw er glimmend uit te laten zien. Volgens de manager hebben de glazenwassers in totaal 24.830 ramen gelapt tijdens de recordklus.

De ruiten hebben een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 120.000 vierkante meter. De schoonmakers moesten daarnaast nog 45.000 vierkante meter aan aluminium en metalen platen oppoetsen.

Bron: de Telegraaf

maandag 4 januari 2010

12 voedingsstoffen voor mooier haar


ROTTERDAM - Over de link tussen voeding en de toestand van je huid en haar bestaat enige twijfel, maar baat het niet, dan schaadt het niet. Deze voedingsstoffen worden geroemd om hun effect op je haar en zou het glanzender, voller en gezonder maken.

1) Zalm
Zalm is onmisbaar is het rijtje 'beautyvoedsel'. De omega 3-vetzuren, het proteïnegehalte, de vitamine B12 en de ijzer maken van deze vis een supergezond hapje.

2) Donkergroene groenten
Spinazie, broccoli en spruitjes zitten bomvol vitamines A en C, wat wonderen doet voor je haar.

3) Bonen
Bonen zijn een wondermiddel voor je haar, door de proteïnen, zink en ijzer die ze bevatten.

4) Noten
Dik en glanzend haar krijg je door het eten van noten, zoals Brazilnoten (selenium), walnoten (omega 3), amandelen, cashewnoten en pecannoten (zink).

5) Gevogelte
Kalkoen en kip bevatten veel proteïnen, wat het haar ten goede komt.

6) Eieren
Eieren maken je haar gezond, alweer omdat ze proteïnen bevatten.

7) Volle granen
Volkoren, meergranen of volle granen in je brood, cornflakes of wraps maken je haar extra mooi.

8) Oesters
De anti-oxidanten in oesters houden je haar gezond.

9) Magere zuivel
Yoghurt en magere melk bevatten calcium, mineralen en proteïnen, wat goed is voor je haar.

10) Wortelen
De vitamine A in de wortelen verzorgt je hoofdhuid en laat je haar glanzen.

11) Rundsvlees
Proteïnen, zink, ijzer en vitamines: rundvlees combineert zowat al het bovenstaande, dus natuurlijk is het goed voor jouw haar. Eet het maximaal twee keer per week als je geen last hebt van een hoge cholesterol.

12) Bruine rijst
Het ideale voedingsmiddel voor je haar is bruine rijst: complexe koolhydraten, vitamine B en vezels.

Bij regelmatige consumptie van deze voedingsstoffen zou je moeten merken dat je haar minder uitdunt en meer glanst, zo wordt beloofd. Eerst zien en dan geloven, zeggen wij...

04/01/10 14u08

Bron: HLN

Burgemeester steelt damesondergoed


LONDEN - De burgemeester van Preesall in Lancashire heeft vandaag toegegeven driemaal bij vrouwen uit zijn dorp te hebben ingebroken en er hun ondergoed te hebben gestolen.

De burgervader, Ian Stafford (59), werd zomer 2009 al uit zijn ambt gezet na de beschuldigingen van de drie inbraken tussen januari en juni 2009. Ontkennen had weinig zin, want een van de gedupeerde dames had een camera in haar slaapkamer geïnstalleerd en had de inbraak door de duidelijk herkenbare eerste burger van het dorp dus op band staan.

De man had nog geen strafblad en is op borgtocht vrij. De uitspraak is binnenkort. (PO)

Bron: AD

Dubai opent hoogste gebouw ter wereld


DUBAI - Dubai kan maandag even vergeten dat het emiraat in economisch zwaar weer verkeert. De emir opent dan namelijk de Burj Dubai (Dubai-Toren), met meer dan 800 meter het hoogste bewoonde gebouw ter wereld. De precieze hoogte is nog geheim en wordt dinsdag pas bekendgemaakt.


Sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum (60) viert met de ceremonie tevens dat hij het Arabische emiraat maandag vier jaar regeert. Hij verwierf eerder een reputatie voor excessieve projecten, met een kunstmatig eiland in palmvorm en een overdekte skipiste in de woestijn.

In de Dubai-Toren kunnen 12.000 mensen wonen. De kosten voor een van de 1044 appartementen lopen op tot 3 miljoen euro. Daarnaast zijn in de Burj Dubai luxe kantoren, chique restaurants en een hotel gevestigd. In de ondergrondse parkeergarage is plaats voor drieduizend auto's.

Op de 124e verdieping ligt At the Top, het hoogstgelegen uitzichtsplatform ter wereld. Voor de toren staat een fontein die het water meer dan 274 meter omhoog laat schieten, eveneens een wereldrecord.

Toren van Babel
De bouw van de Burj Dubai heeft meer dan 3 miljard euro gekost. Het emiraat heeft meer dan 50 miljard euro schulden en moest eind vorig jaar de aflossing hiervan uitstellen. Alleen met financiële hulp van buuremiraat Abu Dhabi kon een grote crisis worden voorkomen.

De werkzaamheden aan de toren hebben meer dan vijf jaar geduurd. Op een gegeven moment werkten er 12.000 arbeiders tegelijk, vooral uit India en Pakistan. Zij kregen per dag niet meer dan 2,80 à 5,60 euro betaald. Zij verwerkten onder meer ruim 31.000 ton staal. Hun bouwwerk is bij helder woestijnweer van een afstand van 95 kilometer te zien, aldus lokale media.

Als tijdens de zomer de temperaturen in Dubai omhoogschieten naar 50 graden, is voor de koeling van de toren evenveel energie nodig als voor de koeling van 10.000 ton ijs.

Architect van de 'verticale stad' is Adrian Smith uit het Amerikaanse Chicago. Zijn naar boven toe smaller wordende constructie herinnert sommige waarnemers aan schilderijen van de bijbelse Toren van Babel, symbool van de hoogmoed van de mens. (ANP


video

'Goed slapen' doet ons het meeste plezier


ROTTERDAM - Het leven kan zo simpel zijn. Een nacht goed slapen, vooral na een uitputtende dag, daar worden mensen het gelukkigst van. Dat wordt op de voet gevolgd door een briefje van tien vinden in je broekzak, knuffelen met je geliefde in bed, zo hard lachen dat de tranen over je wangen rollen en lang in bed blijven liggen. Dat blijkt uit een studie bij 3.000 Britten.

"Niets verslaat het gevoel om na een lange, vermoeiende dag, in je bed te mogen kruipen. Een gevoel dat nog beter wordt, als je je bij het wakker worden weer fris en gezond voelt", zo luidt de verklaren. "Dit bewijst dat we geen grote daden nodig hebben om ons gelukkiger te maken, de kleine dingen, daar worden we écht gelukkig van."

Top-10
Verse lakens, een koopje vinden, iemand doen lachen, bijpraten en herinneringen ophalen vervolledigen de top-10.


Lees verder


Bron: AD

Rubensvrouw is hot


AMSTERDAM - Lijnen? Vergeet dat goede voornemen maar. Want de rubensvrouw is hot. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat mannen én vrouwen nu eenmaal vrouwen met rondingen verkiezen boven een slanke den.

In een onlangs gehouden enquête lieten Britse vrouwen weten de wulpse rondingen van actrice Kate Winslet te prefereren boven de tanige ledematen van de ultraslanke Victoria Beckham. Nu werpt de goedlachse Winslet zich al jaren op als ambassadrice van de iets vollere vrouw. Met haar strijd tegen het überslanke Hollywood-ideaal haalde ze begin deze eeuw de wereldpers. Ze zag zichzelf afgeslankt terug op de cover van het Amerikaanse mannenblad CQ (dat haar benen een paar centimeter slanker gemaakt) en dat leverde het tijdschrift de woede van de Oscarwinnares op.

Na de supermodellen-rage, die midden jaren negentig op haar hoogtepunt was, domineerden modellen met size zero, oftewel maatje nul de catwalk. Daar is met de komst van het Nederlandse model Lara Stone verandering in gekomen. De prachtige blondine met volle borsten en billen wordt volgens kenners gezien als boegbeeld van de trend dat rondingen op de catwalk terugkeren. Ze liep tijdens de modeweken afgelopen jaar alle belangrijke shows. Daarbij sierde ze de covers van de Italiaanse en Franse Vogue en is ze naakt te zien in de huidige uitgave van het blad Love, waarin eerder de volslanke zangeres Beth Ditto prijkte. En als klap op de vuurpijl is Stone deze lente en zomer het gezicht van de Louis Vuitton-campagne. Het komt dus wel goed met de volle vrouw.

Bron: de Telegraaf

De corrigerende tik zo slecht nog niet?


AMSTERDAM - Kinderen die wel eens een tik hebben gehad van hun ouders schijnen gelukkiger en succesvoller te worden dan kinderen die er nooit eentje hebben gehad. Geloof jij daarin?

Uit nieuw onderzoek, dat gedaan werd door professor Marjorie Gunnoe van de Amerikaanse Calvin Universiteit in Michigan, blijkt dat een corrigerende tik aan kinderen onder de zes jaar helemaal niet zo slecht is. Het blijkt dat de kinderen die wel eens een pak op hun billen hebben gehad betere schoolprestaties hebben als ze tieners zijn. Zo zouden deze kinderen ook vaker bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen en ook willen ze vaker studeren aan de universiteit dan kinderen die nooit een draai om de oren hebben gehad van hun ouders.

Gedragsproblemen

Toch blijkt uit hetzelfde onderzoek dat een corrigerende tik niet alleen maar een positieve uitwerking kan hebben. Zo blijkt dat kinderen die na hun zesde een corrigerende tik van hun ouders krijgen vaker gedragsproblemen vertonen, zoals bijvoorbeeld het betrokken zijn bij gevechten.

In maar liefst twintig landen in Europa, waaronder Nederland, is de corrigerende tik verboden.

Wat vind jij van een corrigerende tik? Geloof jij dat kinderen er gelukkiger en succesvoller van worden zoals in het nieuwe onderzoek wordt beweerd? Praat met ons mee.

Bron: de Telegraaf

Wetenschappelijk dieet om eeuwig slank te blijven


Gewichtsverlies wordt niet altijd veroorzaakt door te veel eten, je metabolisme kan ook aan de basis van je probleem liggen. Een Amerikaanse voedingsspecialiste ontwikkelde een nieuwe manier om die ongewenste kilo's kwijt te raken voor mensen waarbij alle andere diëten mislukken.

Metabolisme
Het nieuwe revolutionaire dieet kreeg de naam Metabolism Miracle en werd ontwikkeld door voedingsexperte Diane Kress. Het is momenteel een hit in Amerika. Kress: "De meeste diëten zijn gebaseerd op de veronderstelling dat het metabolisme van iedereen op dezelfde manier werkt. Deze zijn gebaseerd op de veronderstelling dat als je minder calorieën opneemt, je zult afvallen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat bij 50 procent van de mensen te dik zijn door een ander werkend metabolisme, genaamd het Metabolisme B. DIt is een erfelijke aandoening waardoor je meer honger hebt en je lichaam koolhydraten 'oververwerkt', waardoor je deze omzet in lichaamsvet, onafhankelijk van hoeveel je eet of je sport.

Oorzaken
Als je vaak zin hebt in koolhydraten, je hongergevoel niet kunt controleren, je moe, angstig en depressief bent, dan is je overgewicht waarschijnlijk niet je eigen schuld, maar heb je dit syndroom. In dat geval maakt je lichaam te veel het hormoon insuline vrij, wat nodig is om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Mensen met een normaal metabolisme voelen zich na de lunch gedurende vier uur energiek en voldaan. Mensen met het metabolisme B syndroom hebben na een uur meteen weer zin in eten. Dit syndroom heb je niet per se vanaf je geboorte, het kan jaren in je lichaam woekeren om dan ineens op te duiken. Het kan veroorzaakt worden door stress, inactiviteit, ziekte en hormonale veranderingen.

Lees verder

Bron: HLN