Translate

zaterdag 26 september 2009

Bajesklant is gewilde liefdespartner

AMSTERDAM - Gedetineerden zijn enorm in trek als liefdespartner. Het contactbureau voor boeven wordt overstelpt met reacties van vrijgezellen die verlangen naar een relatie met een gedetineerde.

Belangenvereniging voor gedetineerden BONJO begon anderhalf jaar geleden een website waarop de bajesklanten zich presenteerden aan relatiezoekers. De ruim 400 gevangenen - mannen en vrouwen - kunnen rekenen op flinke belangstelling: zij oogstten tot dusver liefst 1300 reacties. De meeste komen van singles die zelf níet vastzitten.

,,Dieven, bolletjesslikkers, tbs'ers, ze zijn allemaal in trek. Op advertenties van alle soorten gedetineerden wordt gereageerd,'' zegt Nico Epskamp van BONJO. Volgens Epskamp gaat het bij de belangstellenden vaak om vrouwen die graag 'moederen'.
Mannelijke gegadigden zijn wellicht op zoek naar vrouwen die zij na de detentie onder hun hoede kunnen nemen.

De mannelijke buitenwacht heeft vooral belangstelling voor Surninaamse vrouwen. "Die vrouwen hebben vaak mooie lichamen.'' (TOBIAS DEN HARTOG)

25/09/09 06u46

Bron: AD

163 nieuwe dier- en plantensoorten in Azië ontdekt

Een vogel etende kikker met vangtanden en een luipaardgekko met oranjekleurige kattenogen behoren tot de 163 nieuw ontdekte dier- en plantensoorten in Azië. Wetenschappers vonden de dieren vorig jaar langs de machtige Mekong tussen het zuidwesten van China en Vietnam. Dat deelde de internationale natuurbehoudsorganisatie WWF in Bangkok mee. Hun biotoop is echter acuut bedreigd: nog slechts vijf procent van het landschap is intact en de klimaatsverandering versnelt de gevaren voor planten en dieren.

Nog honderden soorten
"De nieuwe vondsten tonen aan dat in het Greater Mekong-gebied vermoedelijk nog honderden soorten op hun ontdekking wachten", zei WWF-zoetwaterdeskundige Martin Geiger. "Ze riskeren echter uit te sterven, nog voor wetenschappers ze hebben gezien." Onder de spectaculaire ontdekkingen zijn orchideeën, palmen, bananen, reptielen, kikkers, zoogdieren en een Nonggang-tatelaar of Stachyris nonggangensis, een vogel die liever lijkt te wandelen dan te vliegen.

Lees meer

Ministers Malediven vergaderen onder water want hun land verzuipt

De ministers van de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India, gaan binnenkort onder water vergaderen. Gehuld in duikpakken en gewapend met schoolborden willen de veertien ministers met hun actie klimaatverandering onder de aandacht brengen. De Malediven liggen slechts anderhalve meter boven zeeniveau. Klimaatverandering kan voor de bewoners van deze eilanden dan ook funest zijn.

Door de uitstoot van broeikasgassen neemt de temperatuur op aarde toe en daardoor stijgt het waterniveau.

Al aan het sparen om te verhuizen
De eilandengroep is al aan het sparen zodat de inwoners elders land kunnen kopen om te kunnen overleven als de Malediven onder water verdwijnen. Er wordt gekeken naar Australië, India en Sri Lanka om de 330.000 inwoners een nieuw thuis te bieden.

De ministers hopen dat in december in Kopenhagen een ambitieus klimaatakkoord wordt gesloten dat klimaatverandering tegengaat. In de Deense hoofdstad moeten meer dan 190 milieuministers overeenstemming bereiken over een verdrag dat het Kyoto-protocol moet opvolgen. (anp/mvl)
26/09/09 10u46
Bron: HLN

Spectaculaire stofstorm Sydney was radioactief


Gisteren en vandaag werden steden in Australië opnieuw getroffen door stofstormen die voor chaos op de weg zorgden en het luchtverkeer in de war gooiden. Wetenschappers zijn ondertussen het stof van de spectaculairste storm, die woensdag Sydney trof, te analyseren om te zien hoe radioactief die was. Die storm ontstond in de buurt van Woomera in de outback. Daar ligt de immens grote Olympic Dam uraniummijn.

Het stof van die storm geraakte zelfs 2.150 km verder in Nieuw-Zeeland. En het was daar dat de geigertellers abnormaal hoge metingen vaststelden. Het is nogal gebeurd dat stofstormen de Tasmaanse Zee overstaken, maar niet in deze mate vertellen metereologen. In ondermeer Auckland, Northland, Waikato, Bay of Plenty en Taranaki kregen ze een flinke laag oranje stof.

Opnieuw prijs
Ondertussen is Sydney opnieuw getroffen door een stofstorm. Deze was wel minder spectaculair: de concentratie stof was tien keer minder dan vorige keer, toen er 15.400 microgram per kubieke meter werd gemeten. Op normale dagen is het hoogstens 20 microgram, en bij bosbranden 500 microgram.

In Brisbane kregen ze er zelfs twee op een dag te verwerken. Ook in die regio verontrusten de stofstormen de wetenschappers. Ze zeggen dat ze veel schade kunnen aanrichten aan het zuidelijke deel van het Great Barrier Reef. (mvl)
26/09/09 07u02

Bron: HLN

vrijdag 25 september 2009

Regelmatige billenkoek maakt kinderen dommer

Een regelmatige Billenkoek verlaagt het IQ van kinderen, degenen die drie keer per week een tik krijgen, zijn minder intelligent omdat ze kampen met psychologische stress. Dat ontdekte een Amerikaanse socioloog.

Constant angstig
De socioloog Murray Straus bestudeerde de impact van billenkoek bij 800 kinderen tussen twee en vier jaar. Zo ontdekte hij dat degenen die regelmatig een tik kregen gemiddeld vijf punten lager scoorden op een IQ-test dan degenen die geen billenkoek kregen. Een lichamelijke straf zorgt ervoor dat kinderen constant in angst leven, wat posttraumatische stress veroorzaakt en zo de mentale ontwikkeling schaadt, aldus de onderzoeker.

Andere manieren
"De resultaten van dit onderzoek heeft grote gevolgen voor het welzijn van kinderen wereldwijd", aldus Straus. "Elke ouder wil een slim kind, dit kun je bereiken door billenkoek te vermijden en verkeerd gedrag op andere manieren te corrigeren." Bij kinderen ouder dan vijf hebben lichamelijke straffen ook een negatief effect, maar bij hen is dat kleiner.

Het bewijs dat billenkoek schadelijk is voor kinderen wordt steeds groter. Vorige week bleek namelijk al dat het ze agressiever maakt. (ep)
25/09/09 10u40

Bron: HLN

Australië verwacht morgen nieuwe stofstorm

Het stof van de vorige storm is nauwelijks weggespoeld en een deel van Australië kan zich al opmaken voor de volgende stofstorm. De inwoners van de staat Queensland kunnen zich morgen aan eentje verwachten.

Al vijf ton stof weggeblazen
Brett Harrison van het Meteorologisch Bureau verwacht opnieuw sterke winden vanuit het zuid-westen. "Dit zijn ideale condities voor een nieuwe stofstorm. De vraag is natuurlijk hoeveel stof er nog overgebleven is na de storm van woensdag", aldus Harrison.

De grootste hoeveelheden zijn al weggeblazen. Toch werd ook Cairns gisterochtend wakker onder een oranje gloed. "De stofstorm deed ook Mackay aan en zette via Townsville koers richting het noorden", aldus Harrison. "De zichtbaarheid was er wel beter dan in het zuid-oosten. Hier bedroeg de zichtbaarheid vijf kilometer en dat was woensdag niet geval. In New South Wales kon je amper honderd tot tweehonderd meter ver zien."

2002
Ongeveer vijf ton stof vloog er woensdag over de staten New South Wales en Queensland. De stofconcentratie in Sydney was tien tot twintig keer hoger dan normaal. Het was ook al van 2002 geleden dat Brisbane -waar stofstormen vaker voorkomen- zo erg getroffen werd.

Intussen hebben uitlopers van de reusachtige rode stofwolk uit het Australische hinterland Nieuw-Zeeland bereikt. De weerdienst op de luchthaven van Auckland meldde vandaag rood zand op de grond. Op satellietbeelden was de stofwolk te zien, die achter een lagedrukgebied gepaard met hevige regenval naar Nieuw-Zeeland dreef. (hlnsydney)

Bron: HLN

Opvallend veel spinnen dit jaar


Misschien heb je thuis de voorbije weken al enkele spinnen over de vloer gehad? Het ziet er naar uit dat we deze herfst wel meer spinnen zullen zien. Door het weer van de voorbije weken waren de omstandigheden goed voor spinnen om zich voort te planten. Het aantal spinnen is daardoor volgens Britse wetenschappers fel toegenomen. En in deze periode van het jaar dringen de spinnen massaal onze huizen binnen, meldt de Telegraph.

Spinnen zijn zowat de meest ongewenste dieren in huis, maar toch hebben ze ook positieve effecten. Zonder spinnen zouden we overspoeld worden door vliegen en andere lastposten. Door het mooie weer zullen we de komende week meer spinnen dan normaal ons huis zien binnendringen. Het is ook in deze tijd van het jaar dat spinnen ons meer opvallen. De spinnen uit de tuin worden dikker en veel kleine spinnetjes worden geboren. (gb)

25/09/09 17u38

Bron: HLN

Appel is half rood en half groen


Een Brit heeft in zijn tuin een unieke appel gevonden. Het stuk fruit is half rood en half groen. Ken Morrish dacht eerst dat het om een grap ging, maar uit nader onderzoek bleek dat het om een echte appel ging. De ene helft van de appel is groen, de andere helft is rood, en tussen de twee kleuren zit een perfecte lijn. De kans om zo'n appel te vinden is volgens specialisten één op een miljoen, meldt de Daily Mail.

De eigenaar beseft dat hij over een speciaal stuk fruit beschikt en weigert de appel op te eten. Mensen mogen bij hem over de vloer komen om de appel in zijn koelkast te bewonderen. Het is immers een uniek natuurlijk fenomeen. Waarschijnlijk gaat het niet om een mutatie, hoewel specialisten Morrish aanraden volgend jaar toch eens goed te controleren of zijn appel geen opvolger krijgt. (gb)

25/09/09 15u31
Bron: HLN

Moordenares van actrice Sharon Tate sterft aan kanker

Als moordenares van de hoogzwangere actrice Sharon Tate vertoefde ze al 38 jaar achter de tralies. Donderdagavond (plaatselijke tijd) is Susan Atkins op 61-jarige leeftijd in de gevangenis van het Californische Chowchilla aan kanker gestorven.

Sekte van Charles Manson
Atkins was aanhangster van de sekte van Charles Manson. Met drie andere leden van de 'Manson Family' bracht zij in augustus 1969 zeven mensen met honderden messteken om het leven. Onder hen ook Sharon Tate, de toenmalige vrouw van regisseur Roman Polanski. Het gebeuren haalde wereldwijd de krantenkoppen.

Genadeverzoek 13 keer geweigerd
Atkins kreeg levenslang. Nog in augustus hadden de autoriteiten geweigerd de doodzieke vrouw vrij te laten. In totaal heeft ze 13 keer vruchteloos om genade gevraagd. Als gevolg van haar ziekte was Atkins half verlamd geraakt en was haar een been afgezet. (dpa/eb)

Bron: HLN

Nu ook bevroren water gevonden in kraters op Mars

De Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) heeft bevroren water ontdekt op de Rode Planeet. Het gaat om helder ijs, dat werd ontdekt op vijf plaatsen waar recente kraters zijn ontstaan na de inslag van meteorieten. Op een van de vijf plaatsen gaat het heel zeker om waterijs, meldt de NASA op gezag van een publicatie in Science.

Plaats
De vondst suggereert dat er zich halfweg tussen de noordelijke pool en de evenaar van Mars waterijs in de bodem zit, op een lagere lengtegraad dan was gedacht op basis van het klimaat van de planeet. "Dit ijs is een overbijfsel van een meer vochtig klimaat, misschien nog maar van enkele duizenden jaren geleden", zegt Shane Byrne van de Universiteit van Arizona.

Verdamping
In de dagen na de eerste observaties werden de betrokken plaatsen donkerder. Het vrijgekomen ijs is immers beginnen verdampen in de atmosfeer. Had de in september 1975 gelande Amerikaanse Vikingsonde enkele centimeters dieper gegraven, dan had de robot misschien toen al op ijs kunnen stoten, zegt de NASA nog. (belga/sam)

25/09/09 13u59

Bron: HLN

Geit baart mensenjong?

Het dorp Maboleni in Zimbabwe staat op zijn kop! Een geit heeft er een mysterieus wezen gebaard, dat verdacht veel op een mens lijkt en dat even na de geboorte stierf. Het heeft een enorm hoofd en gezicht, dat aan een misvormde baby doet denken. Maar het is ook voorzien van geitenpoten en van een staart. Dat meldt het Duitse Bild.de.

Griezelige foto's
De dorpsbewoners verbrandden het kadaver om een vloek te bezweren. Voor hen was de choquerende geboorte een teken van kwelgeesten en ging het om een creatuur van heksen. Meer aanneemlijk is dat het om een vrucht van bestialiteit gaat. Met andere woorden: een mens heeft de geit bezwangerd. Artsen beweren dan weer dat dat biologisch niet mogelijk is. Op bovenvermelde link vindt u meer griezelige foto's. (jv)

24/09/09 20u45
Bron: HLN

donderdag 24 september 2009

Man filmt Bigfoot in achtertuin


KENTUCKY - VIDEO Een echtpaar uit het Amerikaanse Kentucky plaatste een videocamera in de achtertuin om er achter te komen wie de groenten uit hun tuin steelt. Toen de man de beelden terugkeek, zag hij echter een vreemd wezen in zijn tuin rondlopen..

Kenny and Margaret Mahoney wilden weten wie toch telkens hun zelfgekweekte groenten stal. In eerste instantie wisten ze zeker dat een brutale wasbeer of een hert de dader zou zijn.

Hype

''We waren verrast toen we de beelden terugkeken'', vertelt de 47-jarige Margaret Mahoney aan The Daily Mail. '' We vreesden dat het om een beer ging. Daarom stuurden we de foto's naar een goede vriend, die expert is op dat gebied.'' Margaret was zo geïntrigeerd van de beelden, dat ze foto's opstuurde naar lokale nieuwsstations. ''Nadat de foto's op televisie verschenen, werden we overspoeld door cameraploegen, telefoontjes, e-mails en Bigfoot-jagers'', aldus Mahoney.

Kenny Mahoney blijft nuchter onder alle commotie. Hij gelooft niet dat het een Bigfoot is. ''Om eerlijk te zijn, ik heb geen idee wat het dan wel is.''

''Onze grootste angst is dat het toch om een beer gaat. Maar het vreemde is.. beren leven helemaal niet hier in Kentucky'', zo vertelt de vrouw des huizes.

De 'Bigfoot' wordt meestal waargenomen in Noord-Amerika. Maar er is nooit concreet bewijs gevonden dat de Bigfoot daadwerkelijk bestaat

Bekijk zelf de beelden

Bron: De Telegraaf

Groot terreuralarm vliegveld Düsseldorf

LOHAUSEN - Op de luchthaven van Düsseldorf zijn de autoriteiten in de hoogste staat van paraatheid na recente terreurdreigingen van al-Qaida in Duitsland. Volgens de CIA zou de terroristische organisatie daar een aanslag willen plegen op een passagiersvliegtuig

De Amerikaanse regering heeft haar burgers daarom opgeroepen om extra voorzichtig te zijn bij Duitse vliegreizen.

Achtergehouden

De dreiging is veel scherper dan de Duitse politici in het openbaar toegeven. De politie heeft speciale pantservoertuigen ingezet om de boel op het vliegveld van Düsseldorf in de gaten te houden.

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft de afgelopen weken tal van radio-boodschappen van al-Qaida onderschept. De Central Intelligence Agency (CIA). Duitse veiligheidsexperts zijn niet concreet: "We weten niet wanneer en waar, maar het is vrijwel zeker dat er iets gaat gebeuren."

Al-Qaida heeft onlangs in een videoboodschap gewaarschuwd voor aanslagen in Duitsland. Vooral op de dagen rondom de verkiezingen voor de Bondsdag zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen, zo meldt Bild.

Politiewoordvoerder Wolfgang Wiering: "We nemen de dreiging zeer serieus. We zijn samen met de federale politie extra allert op luchthavens en treinstations.''

Bron: De Telegraaf

Nederlands weerinstituut meet al jaren verkeerde temperatuur

Het Nederlandse weerinstituut KNMI heeft op zijn terrein in De Bilt jarenlang onjuiste temperaturen gemeten omdat een thermometer verkeerd stond opgesteld. Het instrument stond te dicht bij een rij bomen, waardoor er gemiddeld een halve graad te hoog werd gemeten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Halve graad verschil
Na ontdekking van de fout is de thermometer vóór deze zomer verplaatst naar een open plek op het meetveld, bevestigt het KNMI. Door de ingreep zakte de gemiddelde temperatuur met een halve graad. Deze meting zou wel betrouwbaar zijn.

Meer tropische dagen
De fout leidde ertoe dat het KNMI jarenlang meer 'officiële' zomerse en tropische dagen heeft uitgeroepen dan er in werkelijkheid waren. Volgens het instituut heeft het euvel de wetenschappelijke discussie over de klimaatverandering niet of nauwelijks beïnvloed, omdat onderzoekers de gegevens van een groot aantal weerstations gebruiken. (eb)
24/09/09 11u29

Bron: HLN

Meisje ontsnapt nipt aan de dood dankzij parkeerpaaltje

Een dom parkeerpaaltje heeft het leven gered van een zesjarig Amerikaans meisje in Sunnyside in de staat Washington. Het meisje was op de stoep aan het wandelen achter haar ouders toen een auto tegen hoge snelheid op haar afkwam. Door een parkeerpaaltje werd de wagen de lucht in geslingerd en miste zo op een haar het meisje, dat net tevoren gelukkig even rechtsomkeert maakte.

Drama vermeden
"Eén stapje meer naar rechts of naar links en het was een drama geweest", zei een agent na het ongeval. De bestuurster van de aanstormende auto had een verlopen rijbewijs op zak en werd opgepakt voor roekeloos rijden. De beelden bovenaan zijn spectaculair. Het meisje bleef ongedeerd. (jv)

23/09/09 19u41
Bekijk video

"Alle mannen dragen deze winter panty's"

Nu een Britse grootwarenhuisketen panty's verkoopt speciaal ontworpen voor mannen, bestaat de kans dat deze trend binnenkort ook naar hier overwaait. Zou jij je man met dit kledingstuk laten rondlopen?

Op vraag van mannen
Hoewel panty's voor mannen tijdens de middeleeuwen sociaal aanvaard waren, dragen de laatste twee eeuwen enkel vrouwen of travestieten dit kledingstuk. Daar komt nu verandering in, de Britse keten Selfridges verkoopt vanaf nu 'mantyhose', panty's voor mannen. Het gaat om ondoorzichtige kousen van ongeveer 80 euro, mannen hebben keuze uit zwart, beige of antraciet. Dit vanwege de grote vraag van de mannen zelf, de winkel verkocht namelijk de afgelopen vijf jaar al heel wat vrouwenexemplaren aan hen.

Statement
Mannen dragen dit kledingstuk voornamelijk onder hun kostuum voor warmere benen en om hun vormen beter te doen uitkomen. Aankoopverantwoordelijke David Walker-Smith: "Deze winter zullen de meest stijlvolle mannen een geheim wapen in hun broek hebben. De mantyhose is erg veelzijdig, we denken dat het zal uitgroeien tot een accessoire waarmee je een echt stijlstatement kunt maken. We willen dat het een normaal kledingstuk voor alle mannen wordt, dat ze het dragen onder mannenrokken, tunieken of shorts."

Met de komst van de metroseksuele, modebewuste man, die zonder gêne make-up (manscara) en handtassen (manbags) dragen, kan dit wel nog eens een trend worden. (ep)
24/09/09 15u52

Bron: HLN

Stofstorm kost Australische economie miljoenen

Het was een fraai spektakel in Sydney en Brisbane maar het kost vooral de economie in New South Wales pakken geld. Gisteren bleven heel wat Australiërs thuis om te genieten van het natuurfenomeen. De economie die er al erg aan toe is in New South Wales kreeg er zo onverwacht nog een klap bovenop. "De timing van de stofstorm kon écht niet slechter", luidt het bij de Kamer van Koophandel in Sydney.

25 procent meer afwezigen
Stofstormen komen wel vaker voor in Queensland en Brisbane maar het was al zeventig jaar geleden dat Australiërs zich aan het fenomen konden vergapen in Sydney, de economische hoofdstad van Australië. Werknemers bleven gisterochtend dan ook massaal thuis om samen met hun kinderen even van de natuurpracht te genieten. "De bedrijven en zaken in New South Wales staan al zwaar onder druk door de economische crisis en dit heeft ze zeker geen deugd gedaan. Het absenteïsme van gisteren kost onze economie weer eens handenvol geld", zegt Chris Taylor van de Kamer van Koophandel. Het absenteïsme lag gisteren 25 procent hoger dan op een normale werkdag. Zevenentwintig werknemers in New South Wales bleven gisteren gewoon thuis. Heel wat vaders en moeders hadden ook gewoon geen andere keuze omdat heel wat scholen dicht bleven.

Lees verder

Bron: HLN

Er is water op de maan

HLN update Straks maakt de Nasa bekend dat er "grote hoeveelheden water" gevonden zijn op de maan. De ontdekking gebeurde door Chandrayaan-1, de eerste Indiase maanmissie, die uitgerust was met Nasa's Moon Mineralogy Mapper (M3). Daarmee is de droom van een permanente basis op de maan ineens stappen dichterbij gekomen.

Er is meer: niet alleen zit de maan blijkbaar met een flinke waterreserve, Nasa zegt ook bewijs te hebben gevonden dat er nog steeds water gevormd wordt. Daar zorgt de zon vreemd genoeg voor.

"Sensationeel"
Bewijs van water vinden op de maan was één van de hoofddoelen van Chandrayaan-1, maar toch is iedereen verrast. Carle Pieters, planetair geoloog van Brown University en coördinator van het M3-project, zal later vandaag de vondst toelichten op een door Nasa georganiseerde persconferentie. Collega's spreken van een "sensationele ontdekking die de agenda van de ruimtevaart een nieuwe richting zal geven".

Omstreden
De vondst is ook een fameuze opsteker voor het omstreden ruimteprogramma van India. Dat India naar de maan ging werd door velen afgedaan als een prestigeproject in een recente Aziatische ruimterace. Want ook de Chinezen hebben ambities in de ruimte. Moest een land, dat weliswaar een explosieve economische groeit kent maar met nog zoveel armoede heeft af te rekenen als India hier wel geld insteken?

Essentieel
Water is essentieel voor het opzetten van een kolonie op de maan. Het dient immers niet alleen om te drinken. Er zou ook zuurstof uitgehaald kunnen worden om te ademen en zelfs in de vorm van waterstof als brandstof kunnen dienen.

Lees verder

Bron: HLN

woensdag 23 september 2009

'Publiek wordt misleid met vitamines'


DEN HAAG - Het publiek wordt op het verkeerde been gezet met reclames waarin wordt gesteld dat vitamines en voedingssupplementen zorgen voor meer weerstand. ,,Dat klopt niet'', zegt een woordvoerster van het Voedingscentrum in Den Haag.

Nu de R weer in de maand is, maken producenten van vitaminetabletten en voedingssupplementen weer reclame voor hun producten waarmee mensen meer weerstand voor de wintermaanden kunnen opbouwen. Het Voedingscentrum stoort zich daaraan, omdat het niet waar is. ,,Er zijn stoffen die een rol spelen bij het in stand houden van de weerstand maar meer van die voedingsstoffen leveren niet meer weerstand'', aldus de woordvoerster. (ANP)
22/09/09 15u44

Bron: AD

'Zonlicht geneest huidkanker'

ROTTERDAM - Mensen met een hoge concentratie van vitamine D hebben meer kans om darm- of huidkanker te overleven dan mensen met een tekort. Zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D.

Darmkankerpatiënten met veel vitamine D hebben 50 procent meer kans te genezen. Uit een andere studie blijkt nog dat mensen met huidkanker en een hoge concentratie van vitamine D meer kleinere tumoren hebben.
Het vermindert ook de kans op terugkeer van de tumor met een derde.

Vitamine D zit in een beperkt aantal voedingsmiddelen als vette vis. Vitamine D berschermt ook tegen osteoporose, diabetes, astma, hoge bloeddruk, depressie en MS.

Professor Julia Newton Bishop: ,,In heel wat landen heeft de bevolking een -te- laag niveau van vitamine D. Veel mensen met huidkanker vermijden de zon aangezien een verbrande huid het risico op de ziekte verhoogt. Maar nu blijkt dat zonnestralen je net kunnen helpen bij deze ziekte. Het geheim is om het juiste evenwicht te zoeken wat je zontijd betreft. Je moet je wel blijven beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.''

22/09/09 13u16

Bron: AD

Man met fobie voor vrouwen

WORTHING - Neil Dando is 27 en heeft nog nooit een vrouw gekust. De Brit lijdt aan een fobie voor het andere geslacht. Wanneer hij er ook maar denkt om een meisje te benaderen, krijgt hij angstaanvallen.

"Ik vrees dat ik nooit verkering zal krijgen", zegt hij in de Daily Telegraph. "Op het werk heb ik geen problemen in de omgang met vrouwelijke collega's. Enkel als ik me aangetrokken voel tot een meisje, gaat het mis".

Zijn probleem staat niet officieel te boek als aandoening. Het werd wel beschreven door de Amerikaanse professor Brian Gilmartin in zijn boek uit 1987 'Shyness and Love: Causes, Consequences and Treatment' (Verlegenheid en liefde: oorzaken, gevolgen en behandeling).

Neil Dando werd zich bewust van zijn probleem toen hij op het internet las over andere mensen die met dezelfde fobie te kampen hadden. Volgens professor Gilmartin zouden in de Verenigde Staten 1,7 miljoen mensen in hetzelfde schuitje zitten als de Brit. Nu hij weet wat er met hem aan de hand is, gaat de jongeman in behandeling.

23/09/09 11u52

Bron: AD

Aanhoudingen voor beschijnen ApacheEINDHOVEN - De Koninklijke Marechaussee heeft vijf mannen aangehouden die nabij vliegbasis Eindhoven een Apache-gevechtshelikopter hadden beschenen met een laserpen. Dat maakte Defensie woensdag bekend.

De marechaussee kreeg dinsdagavond rond tien uur de melding dat Apache-helikopters beschenen waren met een laserpen. Dat kan
tot levensgevaarlijke situaties leiden omdat de lasers piloten kunnen verblinden.

De bemanning van een van de helikopters spoorde de daders op met behulp van nachtzichtapparatuur. Zij hielden zich op bij een
tennispark in Veldhoven. Het gaat om mannen tussen de 18 en 22 jaar. Zij zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.

Ook in de burgerluchtvaart worden piloten steeds vaker lastiggevallen met laserpennen. De Vereniging van Verkeersvliegers (VNV) luidde daarover vorige maand de noodklok. De vakvereniging wil dat het beschijnen van een vliegtuig met een laser strafbaar wordt.De Inspectie Verkeer en Waterstaat kondigde vorige week een onderzoek aan naar de omvang van het probleem. Volgens de
luchtvaartbranche loopt het aantal meldingen dit jaar al in de tientallen. Ongelukken hebben zich nog niet voorgedaan. (ANP)
23/09/09 16u24

Bron: AD

Amerikaanse klas in shock na zien Fitna

AMSTERDAM - Amerikaanse ouders zijn woedend op een leraar van een middelbare school, nadat hij Fitna in de klas had vertoond. Eén leerlinge had volgens haar vader psychische bijstand nodig na het zien van de film van Geert Wilders.

Een leraar van de County High School in Pulaski (Kentucky) had de film van Geert Wilders op 11 september afgedraaid in de klas. Leerlingen kwamen na het zien van de zestien minuten durende film zo ontdaan thuis dat diverse ouders excuses eisen van de leraar en de schoolleiding.

"Deze film had nooit in de klas van mijn dochter afgedraaid mogen worden", aldus Bill Curey, een van de vaders. "Er zitten zoveel gewelddadige scènes in Fitna. Sinds mijn dochter de film heeft gezien, is ze niet meer dezelfde. Ze gaat niet meer naar school en inmiddels heeft ze professionele hulp".

Klik hier voor een video met een van de vaders: http://www.wkyt.com/video/?autoStart=true&topVideoCatNo=default&clipId=4147985&flvUri=&thirdpartymrssurl=

Bron: HLN

Vrouw loopt vier maanden met mes tussen billen


AMSTERDAM - Pas na lang zoeken kwamen doktoren erachter waarom een vrouw al maanden last had van haar blaas.

De 26-jarige Ying Shi was vier maanden daarvoor overvallen in haar huis. Sindsdien had ze veel pijn in haar buik.

De Chinese was naar de dokter gegaan. Pas via een scan in het ziekenhuis werd de boosdoener gevonden: een lang mes dat de overvallers tussen haar billen hadden gestoken. Het wapen was zo ver in haar lijf gedrukt, dat de vrouw het niet had opgemerkt.

"Ik voelde op die avond wel een stekende pijn in de buurt van mijn rug, maar ik dacht dat de overvallers me gewoon gesneden hadden met een mes", legt Shi uit. "Ik had geen idee dat het wapen helemaal in mijn lijf was verdwenen".

Bron: De Telegraaf

dinsdag 22 september 2009

Tasjesdief herkend door eigen kinderen

AMSTERDAM - Een 29-jarige tasjesdief uit Emmen heeft zich bij de politie gemeld nadat haar kinderen een foto van haar hadden gezien bij een opsporingsbericht op een lokale website.

De politie had de foto vrijgegeven om achter de identiteit van een vrouwelijke tasjesdief te komen. De vrouw had in een supermarkt in Emmen de handtas van een plaatsgenote gestolen. De diefstal werd door de bewakingscamera's opgenomen.

De 29-jarige zou hebben gehandeld uit geldnood.

Bron: De Telegraaf

Vrouw overleeft dankzij kapsel na zware crash in Rocky Mountains

Een Amerikaanse vrouw heeft vijf dagen overleefd op regenwater dat in haar haar zat. Cynthia Blair-Hoover reed met haar wagen in de Rocky Mountains en moest plots uitwijken voor een rendier. De auto ging aan het tollen, schoof van de baan en viel 120 meter diep in een afgrond in Colorado. Ze werd uiteindelijk gevonden door een groepje toeristen.

Drie mirakels
De vrouw overleefde als bij wonder de klap en kon uit het wrak kruipen. Ze had elf gebroken ribben en een geperforeerde long opgelopen. Kapot van de pijn haalde ze nog een golfstok uit haar wagen en kroop vierhonderd meter ver naar een oude goudmijn. Het kostte haar vijf dagen om de toeristische attractie te bereiken. Ze overleefde al die tijd op het regenwater dat tussen haar haar zat. De weersomstandigheden waren verschrikkelijk: regenbuien werden afgewisseld door sneeuwbuien. Uiteindelijk werd ze door toeristen aangetroffen in de mijn. "Wat een overlevingsdrang had die vrouw!", aldus brandweercommandant Gary Allen. "We kunnen in dit geval spreken van drie mirakels. Eerst overleefde ze de crash, daarna de barre weersomstandigheden en toen werd ze nog opgemerkt door toeristen voor ze aangevallen werd door beren of bergleeuwen. Het is een wonder dat dit niet gebeurd is!"

"Overleefde voor kinderen en kleinkinderen"
De toestand van de vrouw is intussen stabiel. Ze zei dat de gedachte aan haar kinderen en kleinkinderen haar in leven hield. "Ze had veel pijn en beleefde moeilijke momenten", aldus haar zus Rhonda Adams. "Ze was al die tijd bang dat haar iets zou overkomen maar wat wil je? Kan jij je het voorstellen om daar vijf dagen alleen te zitten? En toch, ze wilde het koste wat het kost halen omdat ze zoveel mensen in haar leven heeft waarvan ze houdt", besluit Adams. (hlnsydney)

22/09/09 04u52

Bron: HLN

Collega's blijken broers die elkaar nooit hadden gezien


De Amerikanen Gary Nisbet en Randy Joubert kenden elkaar niet toen Joubert in juli bij Nisbet in een verhuisbedrijf kwam werken. Toen klanten bleven vragen of ze broers waren, begon er bij Joubert een lichtje te branden. Hij plaatste de puzzelstukjes in elkaar en kwam tot de conclusie dat ze daadwerkelijk broers waren.

Adoptie
Beide mannen werden zo'n 35 jaar geleden als baby's ter adoptie opgegeven en kwamen in verschillende pleeggezinnen terecht. Ze bezochten verschillende scholen en woonden in verschillende dorpen in de staat Maine totdat Joubert in juli in dezelfde zaak kwam werken als Nisbet.

Gelijkenis
De vragen van klanten deden de rest. Beide mannen lijken inderdaad uiterlijk op elkaar. Beiden hebben blond haar, zijn aan de zware kant en dragen een bril. Hun ringbaarden en petjes dragen bij aan de gelijkenis.

Ook halfzus duikt op
Hoewel dit al een opmerkelijk verhaal is, kan het toch nog sterker. Na alle aandacht die de twee in de plaatselijke media kregen, stond er plotseling een vrouw met geboortecertificaat en al in haar handen in de meubelzaak. Wat blijkt: ze is een halfzus van Nisbet en Joubert. Ze heeft dezelfde moeder als de twee en is vroeger eveneens ter adoptie opgegeven. (eb)
22/09/09 16u49

Bron: HLN

Amerikaanse vrouw kreeg verkeerde embryo ingeplant

Een Amerikaanse moeder beleeft haar ergste nachtmerrie. De vrouw raakte via in-vitrofertilisatie eindelijk zwanger. Ze was door het dolle heen maar aan haar geluk kwam snel een einde. Toen ze twee maanden ver was, kreeg ze te horen dat de dokters de verkeerde embryo ingeplant hadden waardoor ze niet zwanger was van haar man.

"Schok al klein beetje verwerkt"
Carolyn Savage wilde een vierde kind en was blij toen ze via in-vitrofertilisatie zwanger werd. Tot de dokters met de onheilstijding kwamen. Ze hadden zich vergist en de verkeerde embryo ingeplant. De vrouw is intussen ruim acht maanden zwanger en zal na de bevalling 'haar' baby moeten afstaan. Het stel uit Sylvania, Ohio besliste om geen einde te maken aan de zwangerschap maar het kind gewoon 'terug te geven'. "Dit is hard, we wilden de baby zo graag", aldus Carolyn. "We hebben intussen de schok al een klein beetje verwerkt en de vergissing aanvaard. Het is moeilijk maar we denken dat we nu toch de juiste keuze gemaakt hebben om de baby te houden en te bevallen

Lees verder:
Bron: HLN

Eerste naaktweg in Duitsland

In Duitsland is de eerste officiële naaktweg voor wandelaars geopend. De eer is weggelegd voor het district Harz, waar nudisten tussen Dankerode en Wippertalsperre (what's in a name?) voortaan 18 kilometer lang ongestoord hun gangen mogen gaan. Om toevallige voorbijgangers niet de schrik van hun leven te bezorgen, staan er waarschuwingsborden opgesteld. Wie geen probleem heeft met naakt mag wel met kleren het pad op. (svm)


22/09/09 12u45

Bron: HLN

Moeder doodgeslagen kleuter (4) huwt dader en wil lichtere straf

De moordenaar van een kleuter verscheen voor de rechter in Hildesheim. Hij werd in de rechtbank bijgestaan en omhelsd door de moeder van het slachtoffertje. Zij huwde met de dader en wil intussen een lichtere straf voor haar man.

Ex-agent Andreas B (41) sloeg twee jaar geleden de kleine Leonie dood. Het meisje was toen amper vier jaar oud. Intussen huwde de dader met de moeder van het meisje toen hij in voorhechtenis zat.

Het drama had plaats op 26 november 2007. Leonie werd door elkaar geschud en kreeg een pak rammel. De kleuter liep een hersenbloeding op en stierf aan haar verwondingen. De rechter veroordeelde Andreas tot 7,5 jaar gevangenis en omschreef de dader als "absoluut gevoelsloos" maar Miriam wilde hem niet in de steek laten. Ze is nog altijd hopeloos verliefd op de moordenaar van haar kind en ze gingen tegen de uitspraak in beroep. De vrouw wil een lichtere straf voor haar man. Ze heeft echt alles over voor hem en paste intussen ook al haar getuigenissen aan wat niet op bijval kan rekenen bij de aanklager. Hij eist nu ook een straf voor haar wegens het plegen van meineid. (hlnsydney)
22/09/09 05u22

Bron: HLN

maandag 21 september 2009

Mensen in coma leren nog bij

Mensen in coma kunnen nog steeds bijleren, dat bewezen wetenschap- pers aan de hand van een nieuwe test.

Deze nieuwe test zou uiteindelijk dure hersenscans kunnen vervangen. De wetenschappers trainden comapatiënten erin te reageren op prikkels.

Ze speelden muziek af voor hen, meteen daarna bliezen ze lucht in het oog van de patiënten. Na een tijdje begonnen ze al te knipperen met hun ogen als ze de muziek hoorden voordat de lucht in hun ogen werd geblazen. Mensen onder verdoving fungeerden als controlegroep, zij reageerden niet op dezelfde manier.

De onderzoekers leiden daaruit af dat deze patiënten ook herinneringen kunnen vormen en dat ze voordeel halen uit revalidatie.

Professor Tristan Bekinschtein: "Deze test wordt hopelijk een handig en eenvoudig gereedschap om te bepalen in welke mate mensen kans hebben om te genezen." Drie jaar geleden bleek al dat comapatiënten bij bewustzijn kunnen zijn, ondanks het feit dat ze hun bewegingen niet meer kunnen controleren.

21/09/09 16u54

Bron: AD

Eerste biometrische paspoort uitgereikt

ALMELO - In Almelo heeft staatssecretaris Ank Bijleveld maandag het eerste biometrische paspoort van Nederland uitgereikt. De aanvrager moest enkele vingerafdrukken afstaan, die in een database worden opgeslagen.

Bijleveld benadrukte dat de toegang tot de database goed beveiligd is, waardoor oneigenlijk gebruik van identiteitsgegevens onmogelijk zou zijn gemaakt.

Het College Privacy Beschermingsgegevens heeft veel bezwaren tegen de invoering van het biometrisch paspoort en de opslag van de gegevens in een centrale database. Het college vreest dat de privacy van aanvragers van paspoorten wordt misbruikt.

Volgens Bijleveld is heel strikt omschreven waarvoor de biometrische gegevens gebruikt mogen worden. „Bij het opsporen van criminelen zijn politie en overheid niet bevoegd om deze database te gebruiken. De database is alleen bestemd voor het vaststellen van de identiteit. Controleurs van het paspoort kunnen zien of er meer dan eens een paspoort is aangevraagd.”

Bron: De Telegraaf

Identiteit beller tiplijn op straat

ROTTERDAM - De identiteit van een vrouw die de tiplijn Meld Misdaad Anoniem (M.) over een dodelijke steekpartij heeft gebeld, is op straat komen te liggen. Haar toestel werd op het moment dat ze naar de tiplijn belde afgeluisterd, omdat het Openbaar Ministerie haar zag als belangrijke getuige van de steekpartij. De gegevens van de vrouw werden opgenomen in het dossier van de verdachten.

We hebben gesproken met de vrouw. Dat is het vreselijkste wat je kan overkomen. Ze was zwaar geëmotioneerd en bang. Bovendien is ze nog zwanger ook”, zegt directeur Guus Wesselink van M.

Wesselink, die de zaak hoog opneemt, wil zo snel mogelijk met het Openbaar Ministerie en de politie om de tafel. „Dit is tegen de afspraken in. We hebben dit soort gevallen voorzien toen we die afspraken maakten. De gegevens van bellers mogen nooit gebruikt worden, tenzij er een leven op het spel staat. En daar was hier geen sprake van.”

Een woordvoerster van de politie in Rotterdam wilde niet op dit specifieke geval ingaan, „maar in z'n algemeenheid mogen wij deze informatie gebruiken, sterker: moeten wij die gebruiken”. Volgens haar mogen alleen gegevens die naar buiten komen tussen mensen en 'geheimhouders' als artsen en advocaten niet worden gebruikt. „En M. is dat niet.”

Bron: De Telegraaf

Vrouwen huilen 12.000 uren in hun leven

Over hun hele leven bekeken, huilen vrouwen gemiddeld zo'n 12.000 uur of 16 maanden aan één stuk. De redenen veranderen wel met het ouder worden, zo bleek uit ene bevraging van 3.000 vrouwen via de website www.TheBabyWebsite.com.

Baby's huilen het meest
In het eerste levensjaar (als baby) gaat drie uur per dag op aan huilen, vooral als ze een nieuwe luier nodig hebben, zich vervelen of honger hebben.

Tussen de eerste en de derde verjaardag is dat 2 uur en vijf minuten per dag en wordt er vooral gehuild door pijn, vermoeidheid en hun zin niet krijgen.

Vanaf het 4de tot het 12de levensjaar zijn de redenen om te huilen: gestraft worden, zich pijn doen, ziek of moe zijn en ruzie hebben met een vriendje.

Wekelijks 2 uur
Als tieners huilt een meisje nog maar 2 uur en 13 minuten per week. Hormonen, ruzies met vrienden en ouders en afgewezen worden liggen hierbij aan de basis. Eens de 20 gepasseerd, huilen vrouwen voornamelijk bij films, relatieproblemen, vermoeidheid, de dood van een geliefde en een zwangerschap. In die levensfase wordt evenveel geweend als in de tienerfase (2 uur en 14 minuten).

"Niemand is verbaasd dat een baby weent, of door de redenen dat een baby weent. Maar als volwassene wenen we niet om heel andere redenen: vermoeidheid blijft terugkomen, en pijn blijft een grote trigger, al wordt emotionele pijn belangrijker dan fysieke pijn", zegt de woordvoerster van de website. (edp)

Bron: HLN

Jongetje (4) deelt papa's cocaïne uit in kinderopvang

Een bange Amerikaan stopte zijn dosis cocaïne in de zakken van zijn zoontje. "Het is snoep", suste hij zijn oogappel. Het jongetje van vier deed in de kinderopvang wat wel meer kinderen van zijn leeftijd doen en deelde zijn snoep met zijn vriendjes.

Meisje stopt cocaïne in mond
Een meisje stopte het witte poeder in haar mondje en werd naar het Beth Israelziekenhuis overgebracht in Newark. Ook Shaheed Wrights zoon en nog twee andere jongens smulden van het 'snoepgoed'. "Alle kinderen stellen het opnieuw prima", zegt Todd McClendon, woordvoerder van de politie in Newark. De vader van de vrijgevige jongen, Shaheed werd opgepakt en wordt beschuldigd van "het in gevaar brengen van het welzijn van een kind, drugsbezit en het betrekken van een minderjarige bij drugshandel." De man heeft alvast zijn verontschuldigingen aangeboden aan de ouders van de kinderen.

Bang voor politie
Het was een atente lerares die gezien had hoe het meisje met een zakje wit poeder aan het spelen was. Ze had het in haar mond gestopt. De vrouw belde onmiddellijk de ambulance. De politie vermoedt nu dat Wright de cocaïne in de zakken van zijn zoontje gestopt had uit angst voor de politie. Hij vermoedde dat de politie hem op het spoor was en hem in de gaten hield. De Dienst voor Kinderwelzijn gaat nu ook het gezin screenen. (hlnsydney)

21/09/09 04u40

Bron: HLN