Translate

zaterdag 15 augustus 2009

Knaapje van 5 is 'brein' achter inbraak in kleuterschool

Uit politie-onderzoek in gebleken dat een vijfjarige knaap het brein is achter een inbraak in een Roemeense kleuterschool. De medeplichtige van het kereltje bleek een jongen van 13.

De diefstal werd ontdekt door de conciërge van het schooltje in Jirlau. Die zag dat er een venster was stukgeslagen. Verscheidene lokalen bleken overhoop gehaald. De politie was aanvankelijk van oordeel dat de daders op zoek waren naar geld. Bleek evenwel dat er een heleboel speelgoed was verdwenen.

Speelgoed gemist tijdens vakantie
Buurtonderzoek leidde al snel naar de daders. Een jongen vijf en zijn vriend van dertien vielen door de mand en bekenden de inbraak. De jongste van het dievenduo verklaarde dat hij tijdens de vakantie het speelgoed in de kindertuin miste. Hij kon niet wachten tot het september was en overhaalde zijn vriend om samen in te breken in het schooltje. (eb)
14/08/09 12u51

Bron:HLN

Politiehond bijt oor van inbreker af

In Londen is een vluchtende inbreker overmeesterd door een politiehond. Het dier, een Duise herder, beet de dief een oor af. De hond spuwde het lichaamsdeel uit. Agenten verpakten het oor in ijs en vervoerden het samen met de misdadiger naar een ziekenhuis. Dat meldt The Sun.

Schadeclaim
Het afgebeten oor is inmiddels weer aan het hoofd van de 31-jarige Leon Reid genaaid. De inbreker dreigt nu evenwel met een schadeclaim van omgerekend 58.000 euro voor het leed dat de speurhond hem heeft aangedaan.

Verband
Reid werd afgelopen zaterdag gearresteerd na een spectaculaire zoekactie waarbij een helikopter en speurhonden werden ingezet. Na vier dagen hospitaal is hij inmiddels al voor de onderzoeksrechter verschenen. De inbreker verscheen in de rechtszaal met een indrukwekkend verband rond zijn hoofd. Op de vraag van de magistraat of hij hem goed kon horen, antwoordde Reid dat het wel zou lukken. De man werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. (eb)
14/08/09 11u58

Bron: HLN

vrijdag 14 augustus 2009

Koreaans bedrijf wil jaarlijks 1.000 honden klonen

Het Zuid-Koreaans biotechnologisch bedrijf RNL Bio is van plan jaarlijks 1.000 honden te klonen voor commerciële doeleinden. Het bedrijf opent begin volgend jaar een nieuwe vestiging in Yongin, ten zuiden van de hoofdstad Seoul.

Wetenschap
De onderneming mikt vooral op gezelschapsdieren, maar denkt ook aan dieren die kunnen dienen voor onder meer de medische wetenschap, zegt directeur Cho Seong-ryul. Verder is de onderneming van plan wolven te klonen.

Kanker
Vorig jaar meldden biotechnologen van RNL Bio dat ze een hond hadden gekloond die bij mensen mogelijk kanker kan ontdekken. De puppies kwamen van een zwarte labrador retriever die speciaal was getraind om met haar scherpe neus kankercellen op te sporen. (anp/sam)
14/08/09 16u13

Bron: HLN

Giftig kruid aangetroffen in voorverpakte sla

In een Duits warenhuis heeft een klant sporen van een giftig kruid in voorverpakte sla gevonden. Supermarktketen Plus heeft meteen al de pakken van de betrokken sla-mix uit de rekken gehaald.

Kruiskruid
Volgens de klant, toevallig een hobby-plantkundige, gaat het om Senecio Vulgaris of kruiskruid. In grote hoeveelheden kan deze plant de lever aantasten.

In een laboratorium van de universiteit van Bonn werden inmiddels stalen van de sla onderzocht. In 150 gram van de groente werd 2.500 microgram kruiskruid gevonden. Dat is 2.500 keer meer dan de toegelaten dagelijkse dosis. (eb)
14/08/09 15u44

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/968934/2009/08/14/Giftig-kruid-aangetroffen-in-voorverpakte-sla.dhtml

Bron: HLN

Mutant van superbacterie slaat toe in Europa

Vanuit Azië verspreidt een nieuwe variant van de ziekenhuisbacterie zich via Griekenland en Turkije razendsnel over Europa. De bacterie is resistent voor zo goed als alle bestaande antibiotica, waardoor de geneeskunde geen enkel verweer heeft tegen de infectie.

"Dit wordt voor ziekenhuizen dé uitdaging voor de toekomst", zegt professor Herman Goossens, microbioloog in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. "Deze mutatie zal alle andere ziekenhuisbacteries verdringen." Daarbij komt nog dat er de komende tien jaar geen geneesmiddel voorhanden zal zijn. (belga/lb)

Bron: HLN

5-jarig meisje van 76 kilo eet zichzelf de dood in

Vijf jaar is Suman Khatun amper, maar ze weegt al 76 kilo. Omdat ze een afwijking heeft aan haar hormonen, kan ze nauwelijks stoppen met eten. Samen met haar familie woont ze in een afgelegen en verlaten dorpje in India, maar haar ouders -die 7 euro per maand verdienen- kunnen haar nauwelijks onderhouden. Lokale dokters waarschuwden al dat ze aan een snelle dood zal sterven, als ze niet snel minder calorierijk eet. Momenteel speelt Suman wekelijks 10 kilo rijst, 24 eieren, 5 kilo aardappelen en 6 liter melk naar binnen.

Stenen gooien
Al moet het meisje eerder naar een gespecialiseerde dokter in de hoofdstad New Delhi. "We kunnen een reis naar de stad echt niet betalen", zegt mama Belly Bibi (33) in 'The Telegraph'. "Laat staan dat we voldoende eten voor onszelf of de twee andere kinderen kunnen kopen. En wanneer Suman niet kan eten, weent en roept ze verschrikkelijk hard. Soms gooit ze dan zelfs met stenen naar ons."

Roti
Ten einde raad gaat Suman dan maar naar de buren. "Dagelijks klopt ze hier aan", zegt buurman Faruq Khan. "Ze speelt dan wat met onze dochter, maar vraagt al snel naar koekjes of roti (Indiaas brood, nvdr). (odbs)

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/968855/2009/08/14/5-jarig-meisje-van-76-kilo-eet-zichzelf-de-dood-in.dhtml

Bron: HLN

donderdag 13 augustus 2009

Al 20 zelfdodingen bij France Telecom op anderhalf jaar tijd

Zo'n 150 personeelsleden van France Telecom hebben vandaag betoogd voor de lokale zetel van het bedrijf in de Franse stad Besançon. Aanleiding was een nieuwe zelfmoord van een medewerker, al de twintigste op anderhalf jaar tijd. In diezelfde periode mislukte die wanhoopsdaad bij twaalf andere medewerkers.

4 zelfmoorden in augustus
"Sinds februari 2008 is het al de twintigste zelfdoding bij France Telecom", aldus een vakbondsman. "Alleen al de laatste maand, pleegden vier werknemers zelfmoord." Het laatste slachtoffer was de 28-jarige Nicolas G., alleenstaand en zonder kinderen. Volgens een vakbondsvertegenwoordiger was hij recent benoemd op een post die hij zelf als zwaar onder zijn kwalificaties beschouwde.

Stress
De jongeman liet geen afscheidsbrief na, maar de bonden zien toch een zekere gelijkenis met andere zelfdodingen bij France Telecom: "stress en slechte arbeidsomstandigheden (...) Het gaat om een globaal probleem, maar 90 procent is toch terug te voeren tot een probleem van het bedrijf."

Schrikbewind
Op 14 juli liet een werknemer van het telecombedrijf die zelfmoord had gepleegd een afscheidsbrief achter waarin hij verwees naar de "werkdruk" en "het schrikbewind door het management". Bij France Telecom werken 187.000 mensen. Het bedrijf is voor 26 procent in handen van de Franse staat. (belga/adb)
12/08/09 14u26

Bron:HLN

17 miljoen kilo Parmezaanse kaas in kluizen Italiaanse bank

Zeventien miljoen kilo ligt er in de kluizen van de Italiaanse bank Credito Emiliano. Geen goud welteverstaan, wel Parmezaanse kaas. De bank helpt zo de noodlijdende kaasproducenten uit de nood, melden de Corelio-kranten. De kaasbollen hebben een waarde van 132 miljoen euro en worden bewaard in goed bewaakte loodsen.

De lokale bank heeft de 440.000 kaasbollen aanvaard als onderpand voor leningen. Zo willen ze de Noord-Italiaanse kaasmakers niet tenonder laten gaan aan de zwaarste crisis die de sector in zijn greep heeft sinds de Tweede Wereldoorlog. "Nu kunnen we onze kosten financieren aan redelijke prijzen", luidt het. "Bovendien is het risico voor de bank klein. Ze kunnen altijd de kazen verkopen als dat nodig blijkt te zijn." Elke kaasbol, met een waarde van om en bij de 300 euro, heeft overigens een serienummer zodat elke kaas kan opgespoord worden bij eventuele diefstal. Tenzij ze natuurlijk snel vermaald worden... (dea)

13/08/09 10u50

Bron: HLN

Gevangenen eisen 500 euro per fouillering en 250 euro per ontbrekend stuk kledij

Acht gedetineerden van de gevangenis in Hasselt vragen in een kort geding tegen de Belgische staat een dwangsom van 250 euro per kledingstuk dat niet voorhanden of te versleten is. Daarnaast vragen ze een dwangsom van 500 euro per keer dat ze uit de kleren moeten bij fouilleringen. De Hasseltse kortgedingrechter luisterde naar de pleidooien van de advocaat van de gedetineerden, Jürgen Millen, en de raadsman van de Belgische staat, Carl Raymaekers.

Onhygiënisch
De acht gevangenen, onder wie Carl De Schutter, "moeten meerdere dagen met dezelfde onderbroek of bovenkleding rondlopen en dat is natuurlijk onhygiënisch", voerde advocaat Millen aan. De gevangenen wilden vandaag hun versleten kleren zelf aan de rechter tonen, maar dat kon niet omdat het transport vanuit de Hasseltse strafinrichting niet geregeld was.

Advocaat Raymaekers vroeg de rechter namens de Belgische staat de eis inzake de kleding ongegrond te verklaren. "Het gaat te ver dat het mensonwaardig zou zijn dat er niet voldoende kleding voorhanden is."

Fouilleringen
In verband met de fouilleringen "vragen we dat de ontkleding verboden wordt", aldus nog Millen. "Op 15 september start ook een procedure ten gronde en hopelijk hebben we begin volgend jaar dan een definitieve uitspraak inzake de fouillering."

Raymaekers wees erop dat de wetgeving in een onderzoek op de kleding voorziet, en dat daarvoor geen toestemming van de directie nodig is. "Voor een onderzoek op het lichaam, waarbij ook alle lichaamsholtes gecheckt worden, is een geïndividualiseerde en gemotiveerde beslissing van de directie nodig."

De rechter nam de zaak in beraad en zal binnenkort een uitspraak doen. (belga/sam)

13/08/09 17u46

Bron: HLN

Chinese dierenwinkel verkoopt getatoeëerde geluksvisjes

Een dierenwinkel in Chengdu, in het Zuid-Westen van China, biedt zijn klanten goudvissen aan die getatoeëerd zijn met gelukssymbolen. De visjes werden met een laser behandeld en zijn bedoeld om de eigenaars ervan geluk te brengen.

Bloemen en regenbogen
De goudvissen krijgen een bloemenmotiefje, regenbogen of allerlei lettertekens op hun lijf gelaserd. De tropische papegaaivis wordt vaak gebruikt om er in het Chinees 'Moge uw zaak floreren' op te tatoeëren. Zo'n visje zonder tatoeage kost ongeveer één euro, mét gaat die voor 2,5 euro over de toonbank. Voor vier stuks met boodschappen als 'Veel geluk', 'Leef lang', 'Succes' of 'Voorspoed' betaal je 12 euro.

Wreedaardig
Visjes met een tatoeage zijn niet nieuw. Ze bestaan al sinds 2005 maar zijn pas recent echt populair geworden. Natuurlijk zijn er ook tegenstanders, die het hele tattoogedoe maar wreedaardig vinden. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de visjes, maar de laserbehandeling heeft zonder enige twijfel invloed op de vissen.

In het algemeen winnen huisdieren in China aan populariteit, door de toenemende welvaart. (jv)

13/08/09 17u31

Bron: HLN

woensdag 12 augustus 2009

Sloveen dokt 1.300 euro om kreeften uit kookpot te redden

Een Sloveense toerist heeft 1.300 euro uitgegeven om in een restaurant aan de Kroatische kust een dertigtal kreeften van een gewisse dood in de kookpot te redden. Dat meldt de krant Jutarnji List.

Verzoek van dochter
De onbekende Sloveen stelde deze nobele daad op vraag van zijn dochter. Het meisje wilde aanvankelijk haar eigen zakgeld bovenhalen om een van de kreeften in restaurant Niko in Zadar te bevrijden.

"We hadden 60 tot 70 kilogram kreeft in het aquarium zitten die dag. En al de kreeften die nog niet gereserveerd waren door een van onze gasten hebben we vrijgelaten", zei restauranthouder Erik Pavin.

Terug in zee
De gast en zijn gezelschap - vier volwassen en vier kinderen - lieten de schaaldieren, met de hulp van het restaurantpersoneel, een voor een in het water van de Adriatische Zee. De man negeerde de opmerking dat hij met dat geld ook mensen had kunnen helpen en verliet het etablissement zonder zijn naam op te geven, zo vermeldde het dagblad nog. (dpa/eb)
12/08/09 15u14

Bron: HLN

Baby met vier armen en benen vereerd als godheid in Nepal

In Kathmandu (Nepal) wordt een baby met vier armen, vier benen en twee buikjes vereerd als een godheid. Risab kwam eind januari ter wereld in een bergdorpje in de Himalaya. Sinds zijn geboorte trekken massa's pelgrims op bedevaart naar zijn geboortedorp Ramechhap. Ze vereren hem als reïncarnatie van de hindoegod Ganesha. Toch kan het weldra afgelopen zijn met de zeven maanden oude Risab. Als hij niet snel geopereerd wordt, is zijn einde nabij.

Geldoffers
"Sommigen komen ons kindje bezoeken en maken dan geldoffers. Vaak geven ze ons ook kleren en eten", zegt de 32-jarige papa Rhiki Ghimire. Meer dan 5.000 pelgrims zijn het kindje al komen begroeten. Sommigen hadden daar zelfs een reis van tientallen uren voor over. De familie Ghimire leeft met zijn vijven op 2.000 meter hoogte tussen de geiten en de kippen in een kaduuk kamertje.

Operatie
"We weten dat hij moet geopereerd worden om levensvatbaar te blijven maar we hebben er gewoon geen centen voor. De operatie die hij zal moeten ondergaan is ook geen lachertje hé", klinkt het bij Ghimire, die op de rijstvelden het nodige geld probeert te bekomen. Dokters geven Risab amper 25 procent kans om te overleven. (dea)

http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/965943/2009/08/12/Baby-met-vier-armen-en-benen-vereerd-als-godheid-in-Nepal.dhtml

Bron: HLN

Schildpad van 110 wordt papa

Er staan schildpad Billy heuglijke tijden te wachten. Op 110-jarige leeftijd wordt de knaap nog eens vader nadat hij gedurende vijftien jaar tevergeefs avances had gemaakt bij Tammy, zijn 47-jarige partner. Het blijde nieuws staat in de Daily Telegraph.

Zeven eieren
Tammy legde zeven eieren die over ten laatste twaalf weken moeten uitkomen. Hun baasje, Peter Crane (50) uit het Britse Norfolk, heeft de eieren gevonden in zijn tuin.

Stormachtige verhouding
De man kreeg vijftien jaar geleden schildpad Billy van een toen 80-jarige kennis. Die wist te vertellen dat het dier in 1899 was geboren.
Meneer Crane is best trots op de krasse Billy. "Ik dacht niet dat hij het nog in zich had. Tammy bleef hem maar afwijzen. Ze heeft zelfs Billy ooit een fikse knauw gegeven".

Aparte hokjes
"Ik heb dan maar voor elk van de schildpadden een apart hokje gebouwd", vervolgt de man. "Groot was dan ook mijn verbazing toen ik hen op een ochtend in hetzelfde hok vond. Met de gekende gevolgen". (eb)
12/08/09 11u52

Bron: HLN

Bron: HLN

Jonge trouwers uit Brugge willen na 24 uur weer scheiden

Een pas getrouwd koppel uit Brugge heeft erg snel spijt gekregen van hun jawoord. Amper 24 uur nadat hun huwelijk voltrokken werd, wilden ze het alweer annuleren, zo melden de Corelio-kranten. De reden? Een hoogoplopende ruzie tussen de twee families van de bruid en de bruidegom, respectievelijk een Marokkaanse en een Italiaanse familie.

Regeling
De pasgetrouwden trokken een dag na de trouw al naar het Brugse stadhuis. Ze vroegen zich af of er geen regeling bestond om een huwelijk binnen de 24 uur volledig nietig te laten verklaren. Zo zou het dus zijn alsof ze nooit getrouwd geweest zijn. De geliefden kregen echter slecht nieuws. "Zo'n regel bestaat helemaal niet", aldus Mia Bruneel, advocate aan de Brugse balie en gespecialiseerd in familiezaken. "Enkel als iemand gedwongen werd om in het huwelijksbootje te stappen, kan een huwelijk geannuleerd worden."

Vijf maanden aanslepen
Er zit de kersverse bruid en bruidegom niets anders op dan een 'gewone' scheiding aan te vragen, maar dat lijkt de processie van Echternach te gaan worden. "Zo'n procedure duurt al snel vijf maanden." Het koppel kan dus maar beter proberen de brokken iet of wat te lijmen. (dea)


12/08/09 12u07

Bron: HLN

Levensverwachting korter door epidemie van diabetes

Tegen 2025 zal het aantal diabetespatiënten toenemen met een kwart. Dit maakt dat voor het eerst mensen van de komende generatie sneller zullen sterven dan de huidige, waarschuwen gezondheidsexperts.

Lagere levensverwachting
In bepaalde werelddelen als Amerika neemt diabetes epidemische vormen aan, meld Knack.be. "De levensverwachting zal bij de volgende generatie dalen, onze kinderen zullen dus minder oud worden dan wij. Dat is nog nooit eerder gebeurd. De grote verantwoordelijke is de stijging van het aantal mensen met diabetes", aldus een onderzoeker op het Werelddiabetescongres in New Orleans.

België
In 2000 kampten wereldwijd 177 miljoen mensen met suikerziekte, cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie voorspellen dat tegen 2030 dit ongeveer zal verdubbelen tot 366 miljoen. Daarnaast is er een sterk verband met obesitas, want in gebieden waar het meeste mensen overgewicht hebben, zijn het meeste patiënten. België is ook een risicogebied, momenteel kampt ongeveer 8 procent van de volwassenen met de ziekte. Het onrustwekkende is dat velen niet op de hoogte zijn van hun aandoening. Tegen 2025 zou dat al naar 10 procent gestegen zijn. Nederland is er nog erger aan toe. Daar zijn de voorspellingen dat het aantal patiënten met 80 procent stijgt tegen 2025. De bevolking in de VS loopt het meeste risico, daar nam het aantal volwassenen met de ziekte de laatste tien jaar gemiddeld 90 procent toe.

Gevaarlijk
Diabetes is allesbehalve een onschuldige ziekte. Het verdubbelt je risico om vroeger te sterven dan gezonde leeftijdsgenoten. Patiënten lopen vooral risico op hart- en vaatziekten. In 2007 stierven wereldwijd ongeveer 3,8 miljoen mensen aan de gevolgen van de aandoening. In de komende tien jaar zou dat volgens de voorspellingen nog met 50 tot 80 procent zou toenemen. Daarnaast is het ook niet goed voor je mentale gezondheid, diabetes verhoogt namelijk je kans op een depressie. Ook lopen depressieve mensen meer kans op suikerziekte. Dit komt omdat ze minder bewegen, meer eten of verdikken door de medicatie. (ep)
12/08/09 17u14

Bron: HLN

dinsdag 11 augustus 2009

Britse professionele bedelaars verdienen tot 230 euro per dag

In Groot-Brittannië waarschuwt de politie voor valse bedelaars die helemaal niet hulpbehoevend zijn. Agenten in Leicester ontdekten dat geen enkele van de twintig bedelaars die ze de voorbije twee weken hadden gecontroleerd, echt dakloos is. Het gaat om mensen met een huis en een baan die een beetje willen 'bijverdienen', en na hun normale job met vodden aan op straat gaan bedelen.

Veel geld
Volgens sergeant Adrian Underwood zouden sommige bedelaars op een vrijdag- of zaterdagavond zo'n 200 pond of 230 euro binnenrijven. Wie dat wekelijks twee avonden doet, 'verdient' zo 21.000 pond of 24.400 euro extra in een jaar, meldt de Daily Mail. "We beschikken over informatie dat een jonge vrouw bedelt om een nieuwe keuken te kopen," zegt Underwood.

Politie
De politie in Leicester verstrengt de controles, en zegt mensen te zullen oppakken bij een derde overtreding. (sam)

11/08/09 17u48

Man duwt vriendin door raam en komt om door glasscherven

In het Londense West End is vannacht rond twee uur een man omgekomen tijdens een ruzie met zijn vriendin. De 30-jarige man duwde de vrouw door een winkelraam in Regent Street, waarna hij zelf werd gespietst op een grote glasscherf.

Val
De man duwde de vrouw tot drie keer tegen de ruit, die brak. Het koppel viel daarop door het raam, waarbij de man de fatale wond opliep. Hij werd waarschijnlijk geraakt aan een slagader, waarna hij doodbloedde. Ambulanciers konden hem niet meer redden.

Daklozen
De politie vermoedt dat het koppel dakloos was, schrijft de Daily Mail. De 30-jarige vrouw moest naar het ziekenhuis voor meerdere niet-levensbedreigende snijwonden. (sam)

11/08/09 16u27

Bron: HLN

Mensen met smetvrees durven niet meer buiten door griep

Mensen die lijden aan smetvrees durven amper het huis nog uit omdat ze door de overheid zo bang zijn gemaakt voor de Mexicaanse griep. Dat zegt de Europese stichting voor Angst en Depressie, meldt het Nederlandse Metro. De stichting neemt het de overheid kwalijk dat ze alsmaar wijst op hygiëne, maar tegelijkertijd zegt dat het gaat over een milde griep.

Waarschuwingen
"Overal horen we waarschuwingen over liftknopjes met snot erop en deurklinken als bron van besmetting," zegt woordvoerder Leendert van der Meer. "Je kunt de mensen niet alsmaar inpeperen dat ze hun handen moeten wassen en dan zeggen: 'O ja, het is maar een milde griep'. Duizenden mensen gaan door een hel. De overheid zaait angst, terwijl ze gerust zou moeten stellen." (sam)

11/08/09 13u18

Bron: HLN

Huidziekte maakt zwart meisje helemaal blank

Een Brits meisje dat werd geboren met een zwarte huid, is nu helemaal blank. De transformatie werd veroorzaakt door de huidziekte vitiligo, die ook Michael Jackson had. De 23-jarige Darcel de Vlugt uit Islington heeft geen pigmenten meer in haar huid, en moet zich zelfs op een normale dag insmeren met de sterkste zonnecrème, meldt de London Evening Standard.

Darcel kreeg de aandoening al op zeer jonge leeftijd, en onderging tevergeeft een behandeling met bestraling toen ze twaalf was. Even later was haar lichaam al voor 80 procent wit, dus besloot ze het zo te laten. Op 17-jarige leeftijd was haar huid volledig wit, iets wat heel zelden voorkomt. (sam)

11/08/09 14u16
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/964563/2009/08/11/Huidziekte-maakt-zwart-meisje-helemaal-blank.dhtml

Bron: HLN

maandag 10 augustus 2009

Nederlander vliegt naar Sydney Canada in plaats van Sydney Australië

Toen Johannes Rutten samen met zijn kleinzoon Nick uit het vliegtuig stapte op de luchthaven van Sydney na een lange vlucht vanuit Amsterdam, dachten ze voet op Australische bodem te zetten voor een memorabele vakantie. Maar ze bleken echter niet in Sydney Australië te zijn aangeland, maar in Sydney in Nova Scotia in Canada, ruim 27 duizend kilometer van de plaats waar ze meenden naar toe te zijn gevlogen. Dat meldt De Telegraaf.

Overstap
Johannes Rutten en zijn kleinzoon Nick van 15 meenden werkelijk een trip naar Australië te hebben geboekt bij een Nederlands reisbureau. Zonder dat ze er echter erg in hadden bleken ze echter met Air Canada naar Sydney in Canada te zijn gevlogen. Ze hadden zelfs, zonder dat ze het in de gaten hadden, de overstap gemaakt van Halifax aan de Canadese oostkust naar Sydney in het koude Nova Scotia...

Verkeerd geld, verkeerde kledij
Vervelend voor het volkomen verbaasde duo was wel dat ze qua kleding en geld totaal geen rekening hadden gehouden met het reizen naar Canada. Zo hadden alleen maar Australisch geld op zak. (tlg/eb)
10/08/09 17u08

Bron: HLN

Man krijgt zes maanden cel voor geeuw in rechtszaal

Een rechter uit Illinois kon er niet mee lachen dat een beschuldigde in een enorme geeuw schoot toen hij het vonnis uitsprak. De in zijn wiek geschoten rechter bedacht de verdachte met een effectieve celstraf voor zes maanden. Dat schrijft de Saint Louis Today.

Hinderen van rechtsgang
Rechter Daniel Rozak had net twee jaar voorwaardelijk uitgesproken tegen Clifton Williams voor een drugsmisdrijf. Deze laatste bleek niet onder de indruk en geeuwde ostentatief bij het aanhoren van het vonnis. De rechter beschouwde dit als het hinderen van de rechtsgang en draaide Williams voor zes maanden de doos in.

Onterecht
De vader en de neef van de veroordeelde zijn van mening dat de rechter te hard van stapel is gelopen. Zij vonden de geeuw helemaal niet overdreven. "Bovendien is een geeuw toch iets wat je niet kan onderdrukken", zeiden ze. Het mocht niet baten. (eb)
10/08/09 11u48

Bron: HLN

zondag 9 augustus 2009

'Overleden' baby ligt levend in doodskistje

Een te vroeg geboren baby die dood was verklaard, bleek vier uur later toch nog te leven toen zijn vader de doodskist openmaakte. Het macabere verhaal speelde zich vrijdag af in Paraguay. Dat meldt het persbureau AFP.

"Ik opende de kist om mijn baby te zien en zag dat hij nog ademde", aldus vader Jose Alavrenga tegen lokale media. "Ik begon te huilen".

Toestand stabiel
Medisch personeel bracht het jongetje direct terug naar het ziekenhuis in de hoofdstad Asuncion om hem in een zuurstofcabine te leggen. Later verkeerde de Zuid-Amerikaanse zuigeling, die bij geboorte slechts 500 gram woog, in stabiele toestand.

Niet goed gecheckt
Het hoofd van de intensive care erkende dat artsen de vitale functies van de baby niet goed hadden gecheckt. Maar een van de artsen zei dat ze een uur lang hadden geprobeerd de baby weer in leven te brengen. "Zijn polsslag was zo laag, dat hij niet meetbaar was,'' aldus een van de dokters. (afp/eb)
09/08/09 10u39

Bron: HLN