Translate

vrijdag 31 juli 2009

Windmolens voor Nederlandse kust verzakken

Voor de Nederlandse kust, ter hoogte van Egmond aan Zee, zijn bijna alle windmolens in het 200 miljoen euro kostende windmolenpark verzakt. Door een nog onbekende oorzaak schuiven de onderdelen van de masten langzaam in elkaar, waardoor de windmolens krimpen. Dat schrijft De Telegraaf.

De verzakking kwam onlangs aan het licht bij een van de windmolens. "We zijn nu bezig alle windmolens te inspecteren. Bij 24 molens is inmiddels hetzelfde probleem geconstateerd", aldus Shell. De twaalf resterende molens worden binnenkort onderzocht.

Reparatie van de molens lijkt voorlopig onmogelijk, omwille van de ingewikkelde manier waarop de windmolens zijn opgebouwd. Het opwekken van energie is volgens Shell nog niet in gevaar, al zijn de gevolgen op lange termijn onduidelijk. "De windmolens hebben een levensduur van 20 tot 25 jaar. Veiligheid staat daarbij voorop", aldus een woordvoerder. (sps)
31/07/09 10u37

Bron: HLN

Tamiflu veroorzaakt heel wat bijwerkingen bij kinderen

Meer dan de helft van de kinderen die Tamiflu nemen, het medicijn dat de Mexicaanse griep bevecht, kampt met misselijkheid en nachtmerries. Daarnaast blijkt uit Brits onderzoek dat het ook buikpijn, diarree en slaapproblemen kan veroorzaken.

Neveneffecten
Uit onderzoek bij 103 kinderen blijkt dat 53 procent van de kinderen na inname van Tamiflu met neveneffecten kampt. De meest voorkomende klachten zijn misselijkheid (29 procent), maagpijn of krampen (20 procent) en slaapproblemen (12 procent). Een andere studie bij middelbare schoolkinderen toonde aan dat 51 procent van de leerlingen zich ziek voelde (31 procent) door Tamiflu, last had van hoofdpijn (24 procent) en maagpijn (21 procent). Daarnaast wordt er momenteel onderzoek verricht naar het verband tussen Tamiflu en leverfalen.

Geen voorschrift
In Groot-Brittannië wordt dit medicijn massaal verspreidt, je hebt er zelfs geen doktersvoorschrift voor nodig. De resultaten van dit onderzoek stelt in vraag of patiënten met milde symptomen wel gebaat zijn bij het nemen van Tamiflu. Gezondheidsexpert Liam Donaldson rechtvaardigt deze massale verspreiding door te zeggen dat de helft van degenen die stierven aan de ziekte in Engeland gezond waren en geen andere ernstige aandoeningen hadden.

Niet onschuldig
Momenteel kreeg een Britse veiligheidswaakhond al 150 meldingen binnen van negatieve reacties op Tamiflu, waaronder één onverklaarbaar overlijden. Bij 59 van de gevallen gaat het om slachtoffers jonger dan 14. Japan adviseerde gisteren alle huisartsen om de medicatie niet aan jongeren tussen 10 en 19 jaar te geven omdat het neveneffecten als verwarring en nare dromen kan veroorzaken. Britse huisartsen krijgen ook steeds meer klachten over neveneffecten van Tamiflu. "Dit is niet het onschuldige medicijn dat de bevolking denkt dat het is", aldus een Britse dokter. (ep)

Bron : HLN

Moeder is allergisch voor eigen kind

Een kersverse Britse mama kreeg pijnlijke blaren en uitslag op haar rug, benen, armen en borst na de geboorte van haar zoontje. Dokters ontdekten dat ze aan een zeldzame genetische ziekte lijdt waardoor ze allergisch is voor haar zoontje.

Niet vasthouden
De 28-jarige Joanne Mackie had zoveel pijn door de uitslag en de blaren op haar ledematen, rug en borst na de geboorte van haar zoontje dat ze hem niet kon vasthouden, meldt de Britse krant The Daily Mail. Na een huidbiopsie stelden de dokters vast dat ze lijdt aan 'Pemphigoid Gestationis'. Een zeldzame huidziekte veroorzaakt door een allergische reactie op haar zoontje. Deze aandoening komt voor bij één op de 50.000 zwangerschappen. Het lichaam ontwikkelt dan antilichamen die normale lichaamsproteïnes die gevormd worden tijdens de zwangerschap aanvallen.

Nooit meer kinderen
Joanne werd behandeld met sterke steroïden, haar man zorgde ondertussen voor de baby. Na een maand kon ze eindelijk haar kind vasthouden zonder pijn te voelen. Nu, 11 maanden later, is de uitslag verdwenen, maar houdt ze nog grote littekens over aan de blaren. Het koppel wil geen kinderen meer omdat er 95 procent kans is dat de aandoening terugkeert.

"Het was echt vreselijk, ik moest toekijken hoe mijn man onze zoon zijn eerste badje gaf. En als hij huilde kon ik hem niet troosten", aldus Joanne. (ep)

Bron: HLN

Vietnam bommenvrij maken duurt nog 300 jaar

Het duurt nog 300 jaar eer alle bommen, granaten en mijnen uit de oorlog met de Verenigde Staten zijn opgeruimd in Vietnam. Althans indien de werken doorgaan aan het huidige tempo, zegt kolonel Phan Duc Tuan van het Vietnamese leger.

Centrum
Volgens een rapport van het Vietnamese leger zijn de problemen vooral groot in de zes provincies in het midden van het land, waar het hevigst is gevochten. De provincies liggen bij de vroegere grens tussen het communistische Noord- en het door de VS gesteunde Zuid-Vietnam. Hier zijn sinds het einde van de oorlog in 1975 al zeker 10.529 mensen omgekomen door niet-geëxplodeerde munitie. Meer dan 12.000 mensen raakten gewond.

Economische impact
Naast de humanitaire prijs is de economische impact ook groot, aldus kolonel Tuan die het bevel voert over de verwijdering van de overgebleven explosieven. Zo moest de regering vorig jaar bijna 70 miljoen dollar (49,6 miljoen euro) uittrekken om munitie van land te verwijderen waar bouwprojecten stonden gepland. Ook infrastructuurprojecten en natuurlijke rijkdommen worden geblokkeerd door de oude munitie. (anp/sam)

31/07/09 13u29

Bron: HLN

woensdag 29 juli 2009

Michael Jackson al drie keer eerder overleden

AMSTERDAM - Michael Jackson zou al drie keer eerder het leven hebben gelaten voordat hij daadwerkelijk zijn laatste adem uitblies.

Volgens wilde verhalen in The National Enquirer heeft Michael zijn leven meerdere keren in gevaar gebracht voordat hij overleed, omdat hij een kick kreeg van het reanimeren.

Een bron in de tabloid zegt: 'Ik weet dat het minstens drie keer mis is gegaan met Michael het afgelopen half jaar. Hij was letterlijk overleden voordat doktoren of bodyguards hem weer bij konden brengen. In 2008 is het twee keer gebeurd. Eén keer moest zijn maag worden leeggepompt en de andere keer moesten ze hem reanimeren.'

Volgens de bron was Michael alles behalve geschrokken door wat er gebeurde. In plaats daarvan zou hij hebben gezegd dat hij was overleden en in de hemel was beland. En dat voelde volgens The King of Pop heerlijk. 'Michael zei dat het de meest geweldige ervaring van zijn leven was om een kijkje te nemen aan de andere kant en daarna weer terug te komen op aarde.'

Volgens de bron zag het er begin dit jaar op een moment ook nog uit alsof Michael het niet zou overleven. Alle keren stond zijn hart stil.

Bron: HLN

dinsdag 28 juli 2009

12 signalen dat je lief een loser is

Elke vrouw wil de foute partner vermijden. Een van de ergste soort, na het agressieve type is ongetwijfeld de loser die een invloed heeft op elk vlak van je leven tot je uiteindelijk niets meer leuk vindt. Deze 12 signalen wijzen erop dat je lief een loser is... een gewaarschuwde vrouw is er twee waard!

1) Klagen en zagen, zonder alternatief
Alles wat jij voorstelt, breekt hij af tot op het bot - maar zelf verzint hij nooit plannen. Bovendien, iets doen omdat het voor jou belangrijk is, zit er niet in.

2) Vrienden
Jouw vrienden vinden hem maar niets, en jij vindt zijn vrienden maar niets. Je beste vriendin wil niet meer bij jou thuis op bezoek komen als hij er is, en je hoort steeds vaker kritische geluiden. Zeker als ze uit verschillende hoeken komen, is dat een teken dat je niet zou moeten negeren.

3) Liegen en bedriegen
Hij liegt je constant voor, maar je betrapt hem bijna elke keer. Ook tegen zijn moeder en zijn beste vrienden liegt hij er op los. Wil je wel iemand in je leven die je niet kan vertrouwen?

4) Profiteur
Hij is niet gewoon gierig, hij probeert te profiteren zonder ooit iets terug te geven. Dat is egoïstisch en duidt op iemand die zichzelf het recht geeft zich vanalles toe te eigenen. Wie denkt hij wel dat hij is?

5) Onverzorgd
Zijn kleren zijn vuil, zijn haar vet, hij heeft geen stijl en hij verzorgt zichzelf niet. Als hij zich eens netjes moet aankleden maakt hij er een groot drama van, en hij vermijdt het uit alle macht.

6) Nooit iets nieuws
Iedereen is in meerdere of mindere mate een gewoontedier, maar wie nooit eens iets nieuws proberen (een drankje, een kledijmerk of een café), zit vastgeroest. En die krijg je nooit meer los.

7) Verbeteren
Hij verbetert je en wijst op je fouten of er nu publiek bij is of niet. In zijn ogen heb je altijd ongelijk. Stap hier niet in mee: het ondermijnt je zelfvertrouwen en maakt je te meegaand.

8) Kritiek
Hij kan niet tegen kritiek, ook al spuit hij er zelf de héle tijd. In zijn ogen is hij perfect. Dat is duidelijk niet het geval.

9) Lachen met succes
Iedereen met succes, in je vriendenkring of op tv, is het voorwerp van zijn spot. Want hij kan het beter en hij is cooler, duh! Alleen: waarom doet hij dan nooit iets?

10) Mama
Ze doet zijn was en plas en hij behandelt haar als vuil. Of slechter nog: hij aanbidt haar en gaat nooit tegen haar in.

11) Collega's
Als hij al werk heeft, heeft hij het nooit lang en hij is niet geliefd bij de collega's. Sterker nog: ze geven een feestje omdát hij weg gaat.

12) Hete stoten
Ook al heeft hij jou, hij wijst elk knap meisje aan dat zijn richting uitkomt. Hij praat tegen je alsof je zijn beste homoseksuele vriend bent. Niet dus. (edp)

Bron: HLN

Russen zien UFO's vliegen... onder water

De Russische marine komt zo nu en dan eens een UFO tegen. Dat blijkt uit de rapporten die de marine samenstelt. Bovendien zouden de meeste ontmoetingen met UFO's onder water plaats hebben. Dat meldt FoxNews.

Duikboot
"Ze worden vooral gezien in de buurt van Bermudadriehoek, in het diepste deel van de Atlantische Oceaan", zegt een officier van de Russische zeemacht. In een ander incident werd een nucleaire duikboot achtervolgd door zes onbekende voorwerpen. Als de duikboot naar boven kwam, volgden de objecten eveneens uit het water.

Vreemde wezens
Het vreemdste verhaal moet dan nog komen. In het Baikalmeer, het diepste meer ter wereld, zouden Russische duikers van de marine een groep humanoïde wezens gezien hebben die gekleed waren in zilveren pakken. Drie mensen kwamen tijdens de achtervolging om het leven. (gb)
28/07/09 15u08

Bron: HLN

Dagelijks 10.000 verloren stuks bagage in Europa

Dagelijks gaan in Europa 10.000 stukken bagage van vliegtuigpassagiers verloren. Dat betekent dat dertien passagiers op de duizend hun bagage verliezen. Bovendien krijgt 15 procent daarvan de bagage niet binnen de 48 uur terug. Die cijfers staan in een onderzoek van de Europese Commissie, waarvan de resultaten vandaag werden voorgesteld door Commissaris voor Vervoer Antonio Tajani.

Verbetering
Tussen januari en oktober 2008 gingen in de luchthavens van de Europese Unie 4,6 miljoen stukken bagage verloren. Wereldwijd ging het in 2008 om 32,8 miljoen stukken, een daling met ongeveer 20 procent tegenover 2007 (42,2 miljoen). Uit dezelfde cijfers blijkt dat per 3.000 passagiers één stuk bagage verloren gaat dat nooit wordt teruggevonden.

De AEA meldt voorts dat 49 procent van de 'bagageincidenten' zich voordeed op verbindingsvluchten. Nadat het aantal verloren gegane stukken bagage vijf opeenvolgende jaren was gestegen, is nu dus sprake van een daling. Tajani noemt de cijfers evenwel "nog steeds astronomisch en onaanvaardbaar".

Maatregelen
Concrete maatregelen om het probleem aan te pakken, stelt hij nochtans (nog) niet in het vooruitzicht. In oktober komt er een breed onderzoek naar de rechten van vliegtuigpassagiers, "waarvan een groot deel aan bagage gewijd zal zijn", aldus Tajani. (belga/sam)
28/07/09 14u36

Bron: HLN

maandag 27 juli 2009

Skimmers ruilen pinapparaten om

AMSTERDAM - De nieuwste truc van skimbendes is het ongezien verwisselen op de winkeltoonbank van de pinautomaat tegen een exemplaar dat volledig is geprepareerd op het plegen van bankpasfraude. Tienduizend pinunits in winkels zullen de komende weken door beveiligingsexperts worden voorzien van unieke kenmerken om de misdaadbendes een halt toe te roepen.

Uit het buitenland komen alarmerende berichten dat skimmers met deze omruilmethode erg succesvol zijn. In andere gevallen slagen ze erin om goedgelijkende geprepareerde overkappingen op de officiële exemplaren aan te brengen. Ook op die manier lukt het de skimbendes om bankpasinformatie te bemachtigen zodat geld van rekeningen van anderen kan worden afgehaald.

Brief
Currence, specialist in betalingsverkeer en eigenaar van het betaalproduct 'pin', gaat de automaten tot 31 augustus landelijk aanpassen. Winkeliers die werken met een Xenta-betaalautomaat van Baksys/Atos Worldline krijgen een brief over de beveiligingsactie. Hierin staat hoe de medewerkers van Currence als betrouwbaar zijn te herkennen en hoe zij zich zullen legitimeren

Volgens woordvoerder Eric Tak van het Currence-hoofdkantoor in Amsterdam gaat het om een kostbare operatie. "We hopen de bendes een slag voor te zijn. De eerste pogingen tot omruil hebben ook in ons land plaatsgevonden. De criminelen bedenken steeds wat nieuws, waarop wij zo snel mogelijk reageren om grotere schade te voorkomen." Vorig jaar fraudeerden skimbendes voor ruim dertig miljoen euro. De automaten zullen worden beveiligd met speciale stickers die uniek zijn en moeilijk te vervalsen. De stickers worden zo geplaatst dat de betaalautomaten niet meer geopend kunnen worden zonder de sticker te verbreken.

Bron: De Telegraaf