Translate

zaterdag 18 juli 2009

Wat eet je tegen de Mexicaanse griep?

De Mexicaanse griep heeft ons in de macht. Om het immuunsysteem te versterken en niet geplaagd te worden met de ziekte, is goede voeding belangrijk. Voeding geeft het lichaam alle kracht om tegen het virus te vechten.

Een goede persoonlijke hygiëne is één ding opdat het virus je niet te pakken krijgt. Je handen reinig je meer dan anders, niezen doe je in een zakdoek en was je regelmatig.

Eiwitten
Raak je toch besmet, is wat je eet heel belangrijk om je interne membranen in je oren, neus en keel te versterken. Zij vormen een interne fysieke barrière. Drie porties per dag van eiwitrijk vlees, kip, eieren, vis, melk, zuivelproducten, groenten, noten, zaden of voedingsmiddelen op basis van soja zijn van vitaal belang om de cellen in deze membranen, te versterken.

Vitamine A
Oranje of donkergroene groenten en fruit als wortelen, pompoenen, abrikozen, mango's, spinazie en kool, bevatten flinke niveau's van vitamine A. Deze voedingsstof versterkt eveneens de cellen in je lichaam.

Vitamine C
Wil een virus je lichaamscellen aanvallen, is het de taak van witte bloedcellen om virale indringers tegen te gaan. Vitamine C lijkt daarbij van vitaal belang, temeer omdat het ook over eigen antivirale eigenschappen beschikt. Doordat we deze vitamine niet kunnen opslaan in ons lichaam, zijn vitamine C-rijke voedingsmiddelen op het menu zeer belangrijk. Van spinazie tot paprika, citrusvruchten, bessen of erwten, verse fruitsappen tot zelfs fruit in blik: allen bieden hoeveelheden vitamine C.

Zink
Mineraal zink is van cruciaal belang om antilichamen te vormen. Een lichte tekortkoming wordt steeds vaker gekoppeld aan verkoudheden en griep. Herstel je zinkniveau door rundvlees te eten, eieren, vis als krab, oesters en sardienen. Ook volkorenproducten en pompoenpitten zijn vrij goed, hoewel zink beter wordt geabsorbeerd uit dierlijke eiwitten.

Ijzer
Heel wat vrouwen hebben een gebrek aan ijzer. Dit gebrek leidt tot een breed scala van defecten in het functioneren van een goed immuunsysteem. Ijzer is ook te vinden in de voedingsmiddelen die belangrijk zijn voor zink. Als je een tekort hebt, kan een multivitaminen en mineralensuppelement soelaas bieden.

Knoflook
Er zijn snelle manieren om de dokter niet in huis te moeten halen. Wanneer rauwe knoflook wordt fijngemaakt of gekauwd, zouden virussen minder snel kunnen infecteren. Elke dag kauwen op een rauw teentje versterkt je immuniteit. Een slechte adem neem je er zo bij...(lvl)
17/07/09 10u44
Bron: HLN
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/933190/2009/07/17/Wat-eet-je-tegen-de-Mexicaanse-griep.dhtml

Brits meisje (15) springt van brug omdat ze te knap is

In het Britse Cornwall is een 15-jarig meisje van een brug gesprongen na pesterijen over haar uiterlijk. Het meisje was namelijk heel knap en dat riep blijkbaar veel jaloezie op. Terwijl twee getuigen haar nog op andere gedachten probeerden te brengen, stortte ze zich toch naar beneden van op 12 meter hoogte, schrijft de Daily Mail.

Stenen
Simone Grice had zich tijdens de sprong vastgeklampt aan haar gsm en haar favoriete pop. De pesterijen waren zo ernstig dat haar ouders haar sinds kort thuis hielden en haar zelf les gaven. De pestkoppen spuwden naar haar, gooiden stenen en riepen allerlei lelijke woorden naar haar. Volgens haar moeder werd Simone heel emotioneel, aangezien ze haar voortdurend lastig vielen.

Mooi en slim
De pesterijen duurden al jaren en de school en de politie waren al tussenbeide gekomen. Toch lieten ze Simone niet met rust en dus besloot haar moeder haar van de school weg te halen. "Ze was knap en een paar meisjes hadden daar problemen mee", zegt de moeder. "Maar ze was niet alleen mooi, ze was ook slim en heel aardig. Ze was echter ook verlegen en daar maakten haar pestkoppen misbruik van."

Zelfmoord
Op de namiddag van de zelfmoord was Simone buiten geweest. Ze gedroeg zich vreemd en er was duidelijk opnieuw iets gebeurd. Getuigen zagen hoe ze naar beneden sprong van een brug niet ver van haar huis. De politie behandelt de zaak dan ook niet als een verdacht overlijden. (gb)
17/07/09 11u35

bron: HLN

Vrouw met twee baarmoeders bevalt van gezond meisje

De 27-jarige Lindsay Hasaj heeft het leven geschonken aan een gezonde dochter. Op zich niets verrassends, ware het niet dat de Britse een zeer bizarre zwangerschap achter de rug heeft. Toen ze net zwanger was, ontdekten de dokters immers dat ze twee baarmoeders en twee vagina's had. De foetus groeide in één van de twee baarmoeders.

Twee baarmoeders
Lindsay en haar vriend Tony probeerden al enkele maanden zwanger te geraken. Lindsay kreeg uiteindelijk heel wat problemen en trok naar de dokter omdat ze vreesde voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Daar wezen de scans op het wonderbaarlijke feit van twee baarmoeders en twee vagina's. Haar vagina heeft één ingang, die zich inwendig opsplitst in twee baarmoeders en twee vagina's. Slechts één vrouw op één miljoen heeft zo'n anatomie van dubbele voortplantingsorganen en de kans op een zwangerschap is uiterst gering, haast onmogelijk.

Mirela Elizabeth
Maar het kerngezonde meisje, Mirela Elizabeth, heeft de met verstomming geslagen dokters en Lindsay het tegendeel bewezen. "Ik was tijdens de zwangerschap vaak erg ongerust maar het is goed afgelopen. Onze dochter mee naar huis nemen was een unieke ervaring. Ik kan het niet vatten en al zeker niet onder woorden brengen." (dea)
18/07/09 11u08

Bron: HLN

Vrouw leert terriër lezen

In New York heeft een vrouw haar hond leren lezen. Volgens Lyssa Rosenberg reageert haar terriër Willow op de juiste manier wanneer ze hem bordjes toont met bevelen als 'zit', 'lig' en 'zwaai', schrijft Ananova. De hond valt zelfs neer wanneer hij het woord 'bang!' leest.

Rosenberg heeft nu van haar hobby haar werk gemaakt. Ze traint honden voor tv-spotjes en fotoshoots. Willow zou zo'n 250 commando's kunnen lezen.

"Het is begonnen als een weddenschap met een vriend," zegt Rosenberg. "Hij beloofde me een trip naar Mexico als het me lukte. (sam)

18/07/09 00u40

Bron: HLN

Belastingcontroleurs houden u op Facebook in de gaten

De Belgische fiscus screent uw foto's en verhalen op Facebook, Netlog en andere sociale netwerksites. De belastingcontroleurs willen zo nagaan of uw aangifte wel strookt met de levensstijl die u erop nahoudt.

"De gegevens die de fiscus zo verzamelt, vormen dan wel geen bewijs, maar ze kunnen ervoor zorgen dat u extra gecontroleerd wordt", waarschuwen boekhouders in Vlaanderen.

De Bijzondere Belastinginspectie geeft toe dat controleurs internetsites afschuimen op zoek naar informatie over belastingplichtigen.

"Er wordt af en toe informatie ingewonnen via Facebook, Netlog en andere - gelijkaardige - sociale netwerksites, maar vooral via eBay", aldus gewestelijk directeur Karel Anthonissen. (hln/mvl)
18/07/09 07u35

Bron:HLN

dinsdag 14 juli 2009

Homo's genezen met handoplegging in Nederlands leger

Bij het Nederlands leger vinden 'homohealings' plaats, waarbij homoseksuele militairen door middel van handopleggingen door geestelijken van hun geaardheid 'genezen' worden.

Binnen defensie wordt intensief werk gemaakt van homo-emancipatie, maar wordt ook een geestelijke gefinancierd die de emancipatie weer teniet doet. Dat zegt majoor Wilko Mulder, humanistisch raadsman bij de Koninklijke Marechaussee en bestuurslid van de stichting homoseksualiteit en krijgsmacht.

Het optreden van de pinksterdominee die "in naam van Jezus Christus de hand oplegt en zo homoseksuelen zegt te genezen," wordt volgens hem stilgehouden. (mvl)

14/07/09 12u54

Bron: HLN

Brits meisje leeft tien jaar lang met twee harten

Harttransplantaties zijn in onze moderne tijd geen uitzondering meer, maar in het geval van Hannah Clark uit het Britse Mountain Ash was er toch iets speciaals aan haar transplantatie. De nu 16-jarige Hannah kreeg toen ze twee was een donorhart bovenop haar eigen hart. Dat schrijft The Independent vandaag.

Donorhart naast eigen hart
Tien jaar lang stond Hannah Clark bekend als 'het meisje met de twee harten'. Toen ze pas een jaar oud was, brachten haar ouders haar in allerijl naar het ziekenhuis omdat haar eigen hartje niet sterk genoeg was om het bloed rond te pompen. De dokters begrepen dat ze moesten ingrijpen of dat Hannah anders niet lang meer te leven had.

Toen Hannah twee jaar oud was, besloten de dokters een harttransplantatie uit te voeren. Maar in plaats van haar eigen hart weg te nemen, zoals gewoonlijk gebeurt, plaatsten de dokters het donorhart naast haar eigen hartje. Zo hoopten de dokters dat haar eigen hart de kans zou krijgen om te rusten en kracht te winnen.

Leven vol infecties
Het leven werd voor Hannah - ondanks de transplantatie - een voortdurende strijd tegen infecties. Haar immuunsysteem werd door het donorhart immers aangetast en het meisje moest elke ochtend een combinatie van 17 medicijnen nemen. Toch had ze nog vaak te kampen met infecties en moest ze zelfs twee keer een chemotherapie ondergaan om een groeiende kanker in haar luchtpijp tegen te gaan.

Bovendien bleek in november 2005 dat haar lichaam het donorhart stilaan aan het afstoten was en de dokters besloten in februari 2006 om het erop te wagen en haar donorhart weer weg te nemen. Vijf dagen na de operatie in het Great Ormond Street Hospital was Hannah opnieuw thuis en leek haar oude hart genoeg aan kracht gewonnen te hebben om het meisje in leven te houden. Het meisje begon zelfs een vakantiejob en keerde terug naar school om er kinderverzorging te studeren.

Belang van donors
Gisteren zaten Hannah Clark en de dokters die haar leven redden voor een eerste keer opnieuw samen na de operatie. "Het was raar zo net na de operatie", vertelt de 16-jarige Hannah, "Ik voelde me leeg, dat tweede hart heeft zolang in mijn borstkast gezeten en nu was het weg. Maar ik was wel gelukkig."

Ook Hannahs ouders zijn heel gelukkig met de ongewone transplantatie. "Haar leven voor de operatie was dramatisch. Ze ging van het ene extreme naar het andere en had die transplantatie echt broodnodig. We hielden ons recht in die moeilijke periode door te geloven dat ze er zich wel zou doorvechten."

Haar ouders maakten van de gelegenheid ook gebruik om het belang van donors aan te kaarten. "Je beseft niet hoe belangrijk ze zijn tot jezelf plots een orgaan nodig hebt. We willen onze donor alvast bedanken, zij hebben een kind verloren, maar wij hebben onze dochter terug." (ka)
14/07/09 10u07

Bron: HLN

zondag 12 juli 2009

‘Levenselixer gevonden’

Langer leven, minder ziek zijn, geen ouderdomskwalen. Wie wil dat niet? Met de vondst van een bacterie lijkt dat mogelijk te zijn.

Langer leven, minder ziek zijn, geen ouderdomskwalen. Wie wil dat niet? Met de vondst van een bacterie lijkt dat mogelijk te zijn. Foto: Soylent Green De bacterie in kwestie heet Streptomyces hygroscopicus en hij is al in de jaren zeventig gevonden op het afgelegen mysterische Paaseiland. Al snel werd ontdekt dat de bacterie goed werkt tegen schimmels en het menselijk immuunsysteem onderdrukt. Daarom werd het verwerkt in een medicijn voor mensen die een donororgaan krijgen. Onderzoekers van het Amerikaanse Barshop Institute for Longevity and Aging Studies hebben het middel via voedsel aan oudere muizen gegeven. En toen gebeurde er iets opmerkelijks: de oude muizen leken weer kracht te winnen. Ze werden minder vaak ziek en leefden langer. Mannetjesmuizen werden twintig procent ouder, vrouwtjes bijna dertig procent. Als dit hetzelfde werkt bij mensen, dan hebben meisjes die nu worden geboren geen levensverwachting van 82 jaar, maar van meer dan 98 jaar! De stof die uit de Paaseilandse bacterie wordt gewonnen is Rapamycine genoemd (Rapa Nui is de inheemse naam van Paaseiland) en werkt op een mechanisme in het lichaam dat de celgroei reguleert. Hoe minder energie het lichaam hoeft te steken in de groei van cellen, hoe meer het kan steken in het onderhoud van cellen. Daardoor blijft het lichaam langer ‘goed’. De grote vraag is wanneer dit middel aan menselijk voedsel toegevoegd kan worden. Het probleem is dat Rampacine het menselijke afweersysteem ook aantast. De muizen uit de test werden daarom in een steriele ruimte gehouden. Maar voor mensen is dat natuurlijk niet mogelijk. Mogelijk moeten mensen het nemen in combinatie met andere medicijnen. Dan zou een aanmerkelijk langere levensverwachting mogelijk zijn. Waarschijnlijk betekent dat wel langer doorwerken.

Bron: msn.com