Translate

zaterdag 20 juni 2009

Man kan weer lopen dankzij botox

SYDNEY - Een Australische man kan na ruim twintig jaar weer lopen dankzij botox, dat vooral bekend is als populair middel tegen rimpels. Zijn artsen spreken over een uitzonderlijk geval.

Russell McPhee raakte 23 jaar geleden verlamd door een ernstige beroerte. Aanvankelijk dachten de dokters dat hij het ziekenhuis nooit meer zou verlaten.

Maar 1,5 jaar na de eerste injectie met botox kan de 49-jarige zonder hulp door zijn huis lopen en met een wandelstok zelfs honderd meter ver komen. McPhee erkent dat hij sceptisch was toen artsen de behandeling voorstelden.

Botox blokkeert de zenuwsignalen die spieren laten samentrekken. Ingespoten in het gezicht trekt het spul rimpels vlak. Bij de Australiër blokkeert botox de signalen van de hersenen die de spieren constant krampachtig lieten samentrekken.

Bron: HLN

vrijdag 19 juni 2009

Verpauperde lotto-miljonairs schrijven boek over hun stommiteiten

Petra en Achim Bubert wonnen 15 jaar geleden bijna vijf miljoen euro met de Lotto, maar het Duitse echtpaar slaagde erin dat fortuin binnen de kortste keren te verkwanselen. Ze hebben momenteel nog altijd 300.000 euro schuld maar hopen die weg te werken met het uitgeven van een boek over hun stommiteiten.

Tranen
"Met het geld kwamen de tranen" heet dat boek. Het is niet alleen een aaneenrijgen van slechte finaciële beslissingen, maar staat ook vol verhalen van inhalige familieleden en vrienden, die hen een vermogen afhandig maakten.

Samen
Zelfs tussen de twee echtelieden zelf boterde het niet meer, zo vertellen ze in Bild. Het schrijven van het boek bracht hen als koppel weer samen, zeggen ze. (mvl)

Bron: HLN

De wereld vergaat in '2012'

Regisseur Roland Emmerich is gebeten door de rampenfilms. Na 'Independance Day' en 'The Day After Tomorrow' stort hij zich met '2012' opnieuw op een episch avontuur boordevol special effects. Onder anderen John Cusack en Amanda Peet maken deel uit van de cast.
Bekijk de film:http://www.hln.be/hln/nl/3808/Showbizz/video/detail/897036/De-wereld-vergaat-in-2012.dhtml
19/06/09 13u10

Moeder verbrandt 6-jarig meisje tijdens voodoo-ritueel

In New York is een moeder opgepakt die haar 6-jarig dochtertje verbrandde tijdens een voodoo-ritueel. De vrouw gooide een brandversneller over haar dochter en liet haar naakt in het midden van een cirkel staan. Het meisje werd omringd door vlammen en schreeuwde om hulp.

De moeder had geen oren naar haar dochter en stuurde haar met zware brandwonden naar bed. De moeder en grootmoeder van het 6-jarig meisje stopten haar na het ritueel eerst in bad en lieten haar dan naar bed gaan alsof er niets aan de hand was. Een ander familielid deed de volgende ochtend de gruwelijke ontdekking.

De vrouw wordt beschuldigd van kindermishandeling en zit nog altijd in de cel. Ook de grootmoeder mag zich verwachten aan een klacht. Het meisje overleefde de gruwelijke feiten en werd in een pleeggezin geplaatst. (adv)

Bron: HLN

donderdag 18 juni 2009

Toenemende mishandeling van ouders

Kinderen slaan hun pa en ma door Dennis Naaktgeboren
DEN HAAG - Ouders worden steeds vaker mishandeld door hun kinderen. Tieners die hun zin niet krijgen, geven hun vader of moeder een pak slaag.

Dat meldt het steunpunt Huiselijk Geweld Midden-Brabant, dat onderzoek heeft laten doen naar zogeheten kind-oudermishandeling. Volgens manager Gerrianne Rozema wordt het beeld bevestigd door andere steunpunten land.

Loyaal

"Ouders zijn onmachtig", aldus Rozema. "Wij zien dat steeds meer kinderen tussen de zestien en drieëntwintig jaar hun ouders mishandelen. Dit fenomeen is in Nederland echter nauwelijks bekend, omdat ouders heel loyaal zijn."

Om die reden zijn exacte cijfers moeilijk te geven. Het steunpunt Huiselijk Geweld vindt dat minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) en minister Hirsch Ballin (Justitie) het probleem in kaart moeten brengen en op moeten treden. "Dit moet landelijk aangepakt worden, anders wordt het van kwaad tot erger", aldus Rozema.

Een van de oorzaken van de oudermishandeling is volgens het steunpunt de toename van eenoudergezinnen en samengestelde gezinnen. "Steeds vaker blijken ouders onmachtig om een grens te stellen." In 2007 waren er in alle politieregio's ruim 64.822 incidenten met huiselijk geweld geregistreerd.

Daarvan ging het in zeven procent van de gevallen om geweld tegen de ouders. Landelijke cijfers zijn niet bekend, maar in Midden- en West-Brabant is dat percentage opgelopen naar elf procent.

Bron De Telegraaf

Journalist buiten westen gewurgd

BRASILIA - Een Braziliaanse worstelaarster heeft voor ophef gezorgd door tijdens een nieuwsreportage een journalist buiten westen te wurgen...
De journalist vroeg in het Engels hoe lang het duurt voordat een tegenstander van de worstelaarster, Cris Santos , het bewustzijn verliest als ze haar in een wurggreep houdt. Nadat een tolk de vraag vertaald heeft, besluit Santos een demonstratie te geven...

Zonder met de journalist te overleggen, grijpt Santos hem bij zijn nek en neemt hem in een forse wurggreep. De reporter raakt binnen enkele seconden buiten westen, waarna hij door begeleiders weer bij zijn positieven wordt gebracht.

De worstelaarster wilde met de actie bewijzen wat ze kan, maar de journalist is daar waarschijnlijk minder blij mee...
Bron: De Telegraaf

Bekijk de reportage hier http://www.youtube.com/watch?v=SF2eQzFrna4&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Enieuwsblad%2Ebe%2Fvideo%2FvideoPlayer%2Easpx%3FvideoId%3D352620%26cat%3D7%26subcat%3D11&feature=player_embedded

‘Gat’ in de weg moet fietsers afremmen

LONDEN - Een opvallende poging om de veiligheid van voetgangers te verbeteren in Londen: een 3D-tekening van een krater in de weg moet ervoor zorgen dat fietsers afremmen.

De stoepkunst, gemaakt door Joe Hill en Max Lowry, is een reactie op klachten van voetgangers dat onoplettende fietsers gevaarlijke situaties veroorzaakten. Fietsers en voetgangers moeten de weg langs het kanaal in Noord-Londen delen. Door de optische illusie lijkt het dat fietsers een afgrond inrijden, waardoor ze afremmen en beter opletten.

De gemeente wil de stoeptekeningen ook op andere plaatsen in de stad inzetten, schrijft de Daily Telegraph.

Bron De Telegraaf

woensdag 17 juni 2009

Nederlandse wint online 4,3 miljoen met fruitautomaat

Een 33-jarige Nederlandse vrouw uit de provincie Utrecht heeft 4,3 miljoen euro gewonnen op een gokwebsite. Dat heeft het internationale gokbedrijf Unibet, dat achter de site steekt, bekendgemaakt. De vrouw won de jackpot via een soort onlinefruitautomaat. Het is volgens het gokbedrijf "zo'n beetje het hoogste geldbedrag dat ooit online is gewonnen". (anp/lpb)
17/06/09 10u59
Bron HLN

Ontvoerde peuter na 54 jaar terecht

Een man uit Michigan beweert meer dan vijftig jaar geleden als tweejarig jongetje in Long Island te zijn ontvoerd. Een dna-test moet volgens het FBI duidelijkheid verschaffen. Dat meldt The New York Daily News.

Ouders gescheiden
Jerry Damman, de 78-jarige vader van de op 2-jarige leeftijd ontvoerde Steven Damman, zegt dat "het heel goed mogelijk is" dat de man zijn zoon is. De moeder van het kind heeft nog geen commentaar gegeven. Het koppel is jaren geleden gescheiden.

Vader, zoon en de onderzoekers willen niet bekendmaken waarom zij denken dat de man het ontvoerde kind is. Wel is bekend dat de ouders van de man claimen dat ze zijn biologische ouders zijn.

Voor de bakker
Steven Damman verdween in 1955 toen hij samen met zijn jongere zusje voor de deur van een bakkerij op zijn moeder wachtte. Toen zijn moeder naar buiten kwam, waren beide kinderen verdwenen. Het meisje zat in een wandelwagentje en werd later ongedeerd teruggevonden. (eb)
17/06/09 11u35

Bron HLN

dinsdag 16 juni 2009

Dood tienermeisje uitgehuwelijkt

AMSTERDAM - De politie in China heeft vijf mensen opgepakt die het stoffelijk overschot van een jonge vrouw opgegraven hadden om haar te laten trouwen met een verongelukte man.

Een van de daders is de vader van de overleden man, die zijn handlangers circa 3.200 euro betaalde om de klus uit te voeren.

Het dode tienermeisje had zichzelf vergiftigd nadat ze vorig jaar niet geslaagd was voor het toelatingsexamen van de universiteit.

Hiernamaals

Dit soort praktijken zijn - vooral in de plattelandsgedeelten van China - al eeuwen aan de gang: bijgelovige inwoners kiezen het lichaam van een pas overleden meisje om hun eigen gestorven zoon een partner in het hiernamaals te bezorgen.

Er wordt zelfs een huwelijksplechtigheid gehouden voor de twee lijken en daarna verdwijnt de 'bruid' in hetzelfde graf als haar 'echtgenoot'.

Doodsbruiden

De gruwelijke traditie kent sinds kort weer een heropleving. Zo werd vorig jaar in Zuid-China nog een bende gearresteerd voor het wurgen van jonge vrouwen, die ze als 'doodsbruiden' doorverkocht.
Bron De Telegraaf

Russische verkoopt baby voor 20 euro

Justitie in Rusland verdenkt een vrouw ervan dat ze haar een jaar oude zoon heeft willen verkopen voor 800 roebel (ongeveer 20 euro). Dat meldde het openbaar ministerie in Rusland.

De moeder zou een verkoopster in een winkelcentrum hebben gevraagd of ze interesse had in haar kind. De werkneemster van de winkel ging akkoord, deed een aanbetaling van 300 roebel en beloofde het resterende bedrag later aan de moeder te geven. Ze schakelde echter de politie in.

Gevallen van ouders die hun kinderen verkopen komen vaker voor in Rusland, waar veel mensen kampen met armoede en drugsverslaving. Doorgaans vragen ze echter veel hogere bedragen voor hun kroost. (anp/sps)
16/06/09 16u55
Bron HLN

Britse vrouwen massaal verslaafd aan winkeldiefstal

Het aantal winkeldiefstallen door vrouwen stijgt in Groot-Brittannië explosief. Het is de reden waarom één op de drie vrouwen er in de gevangenis vliegt. Winkeliers verwachten dat de cijfers door de crisis enkel zullen stijgen.

Grote stijging
Het aantal winkeldiefstallen in Groot-Brittannië neemt snel toe. In 2007 steeg het aantal met acht procent ten opzichte van het jaar ervoor, door de recessie verwachten de winkels dat de cijfers enkel nog zullen stijgen. De gemiddelde winkeldievegge steelt gemiddeld twee keer per week en wordt één op de 48 keer betrapt. Bij de helft van de gevallen haalt de winkelier er de politie bij. Hoewel de pakkans relatief klein is, is de straf in Groot-Brittannië zwaar. 30 procent van de vrouwelijke gevangenen zit vast wegens winkeldiefstal en 80 procent hervalt binnen de twee jaar na vrijlating.

Vrouwen zijn gevoeliger
Studies tonen aan dat tussen de twee procent en tien procent van de volwassenen verslaafd zijn aan winkeldiefstal. Vooral vrouwen zijn er gevoeliger voor dan mannen, ze hebben negen keer meer kans op dit soort verslaving. Ongeveer de helft van de 14 tot 18-jarige meisjes vertoont tekenen van er aan verslaafd te zijn. Sommige van hen doen het omdat ze krap bij kas zitten en anderen doen het om hun drugverslaving te bekostigen. Maar de meeste vrouwen stelen omdat ze verslaafd zijn aan de kick, ze leren het op jonge leeftijd en doen het in tijden van stress.

Verslaving
Vrouwen die het stelen in winkels niet kunnen laten vertonen vaak dezelfde kenmerken als andere verslaafden. Ze doen het omdat ze zich slecht voelen en door de kick van het stelen gaat het weer even beter. Maar het kan ook veroorzaakt worden doordat shopverslaafden hun 'hobby' niet langer kunnen veroorloven, maar hun levensstijl niet willen opgeven. (ep)
16/06/09 15u37
Bron HLN

Britse moet zes kilo afvallen in maand, anders sterft man

Samantha Lamb heeft nog welgeteld een maand de tijd om het leven van haar stervende echtgenoot te redden. In die periode moet ze nog een dikke zes kilogram afvallen, zodat ze slank genoeg is om een nier af te staan.

Dyalise
De veertigjarige nierpatiënt Andy wordt voorlopig in leven gehouden dankzij dyalise. Een orgaan van zijn vrouw kan de redding betekenen, maar dokters willen de operatie enkel uitvoeren als ze minder dan 95 kilogram weegt. Dankzij een strikt dieet heeft Samantha haar startgewicht van 119 kilogram intussen al aangescherpt tot 101,3 kilogram. Knap werk, maar voor de resterende zes kilo's tikt de tijd ongenadig in haar nadeel. Zonder transplantatie schatten de artsen dat Andy nog een maand te leven heeft.

"Constant in fitness"
"Dit is de grootste uitdaging van mijn leven, maar de moeite meer dan waard. Welke beloning is mooier dan het leven van mijn echtgenoot?", heeft Samantha de strijd nog bijlange niet opgegeven. "De volgende maand zal ik constant in de fitness te vinden zijn en gezond eten. Ik zal er alles aan doen om hem te redden." Een plaatselijke gym gaf haar een gratis lidkaart, zodat ze gedurende vijf dagen per week twee uur kan komen trainen.

Wachtlijst
Andy sukkelt al zijn hele leven met de nieren. Elf jaar geleden onderging hij een eerste transplantatie, maar intussen zijn de drie ingebrachte nieren in zijn lichaam afgestorven. Hij werd op een wachtlijst gezet, maar de nier van zijn vrouw lijkt de enige uitweg. "Gewoon geweldig wat Samantha allemaal voor me doet. Als dit lukt, heeft ze me een leven cadeau gedaan", aldus Andy. (svm)
16/06/09 16u25
Bron±HLN

maandag 15 juni 2009

Krokodil verslindt labrador, maar spaart kinderen

DERBY - Twee Australische schoolkinderen zijn ontsnapt aan een 3,5 meter lange krokodil, die plots uit een rivier opdook. Het reptiel had meer oog voor de 10-jarige labrador van de jongens en sleurde de hond mee het water in.


Een politiewoordvoerder stelde in de maandageditie van de krant The West Australian dat het incident plaatsvond aan een oever van de rivier May in West-Australië. De jongens waren daar zondag met hun ouders en de hond aan het picknicken.

De politiewoordvoerder zei dat de krokodil aan de hond een grotere maaltijd had dan aan de kinderen. Met een gewicht van 40 kilo was de labrador duidelijk zwaarder dan de twee jongens, die nog op de lagere school zitten

Bron: De Telegraaf

Telefoonterreur hard aangepakt

AMSTERDAM - Agressieve telefonische verkopers die de regels overtreden, een grote ergernis voor veel consumenten, kunnen straks sneller worden aangepakt.

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) kondigt in een brief aan de Tweede Kamer extra maatregelen aan tegen oneerlijke telefonische verkoop.

Zo krijgen telemarketeers die iemand om de tuin leiden sneller een dwangsom opgelegd. Bij het vermoeden van misstanden mag de Consumentenautoriteit straks ingrijpen.

Daarnaast gaan consumenten gewaarschuwd worden voor foute verkopers als een onderzoek naar de mogelijk illegale praktijken nog niet klaar is, meldt het AD. Als de naam van het foute bedrijf wordt geopenbaard, weten mensen die worden gebeld dat ze op hun hoede moeten zijn.

Door de maatregelen hoeven mensen minder bang te zijn dat ze zich iets laten aansmeren door iemand die opbelt tijdens het avondeten.
Bron: De Telegraaf

Kinderen lijden meer onder ruzie dan scheiding

Heel wat koppels ruziën erop los, maar blijven samen voor hun kinderen. Geen goed idee, vinden psychologen aan de Cornwell University uit New York. De impact op kinderen bij ongelukkige stellen is bijzonder groot.

Bij tweeduizend gezinnen werd het effect van geruzie op de kinderen nagegaan. Wie denkt dat kinderen geen hinder ondervinden van heftige discussies, heeft het mis. Vooral op school bleken ze het minder goed te doen. Ook zijn ze vatbaarder voor drugs, drankproblemen, mentale problemen en gedragsstoornissen dan kinderen van gescheiden ouders.

Eigen relatie
Stappen de kinderen uit een labiele relatie later zelf in een relatie, ondervinden ze al snel de negatieve gevolgen. Vooral omdat ze zelf nooit het goede voorbeeld hebben gezien. Ouders die samenblijven voor de kroost, gaan niet liefdevol met elkaar om. Hierdoor weten de kinderen niet wat een goede relatie is en kunnen ze problemen niet op een positieve manier oplossen. (lvl)

15/06/09 16u55

Bron: HLN

Vrouw sterft nadat vet van billen in gelaat werd gespoten

In een Londens ziekenhuis is een vrouw overleden bij een cosmetische ingreep. Vet dat uit haar billen was gezogen, werd in het gelaat van de 37-jarige Rachel Soanes ingespoten. De substantie raakte via een ader in de longen van de patiënte en veroorzaakte daar een embolie. Dat meldt de Daily Mail.

De vrouw had een dergelijke ingreep al tweemaal eerder ondergaan. Ze leed aan lupus profondus waardoor ze een abnormaal mager aangezicht had.

Hulp laat op zich wachten
De fatale behandeling gebeurde op 12 februari. Kort na de inspuiting werd de patiënte duizelig en kreeg ze braakneigingen. Pas na 50 minuten werd ze geholpen. Nog een uur later werd de vrouw opgenomen in de spoedafdeling van het Saint Thomas Hospital. Rachel Soanes kon niet meer gered worden.

Zelden gezien
Volgens de artsen is deze complicatie bij een dergelijke ingreep uiterst zeldzaam. De behandelende artsen kan volgens de patholoog geen medische fout verweten worden. (eb)
14/06/09 14u10

Bron:HLN