Translate

vrijdag 12 juni 2009

Dode passagier zit zes uur in bus

LONDEN - Een dode man heeft urenlang meegereden in een Londense dubbeldekker totdat een medepassagier hem ontdekte.
De 25-jarige Pawel Modzelewski overleed in januari in de nachtbus aan een overdosis. De chauffeur had gezien dat hij boven in de bus plaats had genomen, maar vergat de man toen hij de bus na zijn werk naar het depot bracht. ’s Morgens bleef het lijk urenlang onopgemerkt, totdat een reiziger, ruim zes uur nadat de Pool was overleden, alarm sloeg. Dat schrijft Daily Mail.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Modzelewski plaatsneemt in de bus en dat hij na een tijdje voorover zakt. Niemand merkt de man op. Het busbedrijf verklaarde dat de chauffeur dacht dat de man sliep. Toen hij de bus bij het depot afleverde vergat hij de schoonmaakploeg op de hoogte te stellen. De bus werd echter niet schoongemaakt en de volgende morgen gewoon opnieuw ingezet.

Passagier Morlaye Keppy Camara ontdekte het lijk. Hij zag dat de man voorover zat en niet bewoog. Toen hij dichterbij kwam zag hij braaksel op de kleren van de man en waarschuwde hij de chauffeur.

Op het lichaam van Modzelewski werd een lege injectienaald en een pakketje heroïne gevonden. Na sectie bleek hij aan een overdosis te zijn overleden.

Tegen het personeel van het busbedrijf worden strafmaatregelen genomen.

Jongen geraakt door meteoriet

Essen - Gerrit Blank (14) is geraakt door een vallende meteoriet. Het gesteente had een snelheid van bijna 50.000 km/pu.


Blank was op weg naar school toen hij een lichtbal uit de lucht zag komen. Een rood en heet steentje, niet groter dan een erwt, schampte tegen zijn hand. Daarna landde het op de grond, waar het een krater van bijna een halve meter diep veroorzaakte.

Lees verder:http://www.telegraaf.nl/buitenland/4144876/__Jongen_geraakt_door_meteoriet__.html?p=29,1

Bron: De Tegraaf

Napels viert 120ste verjaardag van pizza margherita

In juni 1889 werd de eerste pizza margherita in de Italiaanse stad Napels samengesteld, in de kleuren van de Italiaanse vlag. Vandaag vierde de stad het 120-jarig bestaan van de pizza.

Honger stillen
Volgens de legende had koningin Margaretha van Savoye in 1889 aan de beroemdste "pizzaiolo" van Napels gevraagd om de honger van het volk te stillen. Voor de gelegenheid stelde de kok een pizza samen in de kleuren van Italië: groen (basilicum), wit (mozzarella) en rood (tomaat). De pizza werd uiteindelijk naar de koningin genoemd.

Vandaag doorkruisten een honderdtal figuranten de stad, uitgedost in kostuums uit die periode, terwijl een valse koningin in een koets door Napels werd gereden. Om haar lange, witte handschoenen niet vuil te maken, nam de koningin vervolgens een hapje van de aangeboden pizza, zonder haar handen te gebruiken.

Allereerste
De beroemde pizzeria Brandi, waar Raffaele Esposito Brandi zijn allereerste pizza margherita uitvond, is een verplichte Napolitaanse stopplaats voor de toeristen. Het restaurant wordt ook bezocht door de elite van de politieke wereld en van het Italiaanse theater.

Een "echte" pizza margherita bestaat uit durumtarwebloem, verse gist en zeezout. Daarbovenop horen olijfolie, San Marzanotomaten (gesneden en niet dikker dan 8 millimeter) en mozzarella gemaakt van buffelmelk. (belga/sps)
11/06/09 18u11

Bron: HLN

Peking verzuipt binnen vijf jaar in het afval

De Chinese hoofdstad Peking kan haar eigen afvalstroom niet meer aan. Binnen vijf jaar zal de stad zelfs 'verzuipen' in het afval. Naar verwachting zijn dan alle dertien vuilstortplaatsen vol. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Dagelijks wordt in Peking 18.000 ton afval geproduceerd, terwijl er maar voor 11.000 ton ruimte is. Jaarlijks komt er nog eens 8 procent afval bij, onder meer doordat steeds meer mensen naar de stad trekken. Inmiddels hebben twee vuilstortplaatsen de deuren al moeten sluiten omdat ze de enorme aanvoer niet meer aankunnen.

Luchtvervuiling
Volgens deskundigen is er geen andere oplossing dan het bouwen van afvalverbranders. Peking huivert daarvoor uit angst voor het verergeren van de luchtvervuiling, die de stad toch al in de greep heeft.

Er zijn initatieven genomen om de Chinese inwoners minder afval te laten produceren. Er is onder meer een ban op plastic tasjes ingegaan in juni. Toch lijkt dit soort maatregelen niet genoeg zoden aan de dijk te zetten om te voorkomen dat de stortplaatsen overlopen. (anp/sps)
11/06/09 20u41

Bron: HLN

2.000 ganzen moeten dood na noodlanding New York

New York gaat in de omgeving van de vliegvelden in de Amerikaanse stad ongeveer tweeduizend ganzen vangen en doden. De trekvogels worden verantwoordelijk gehouden voor een noodlanding die een vliegtuig enkele maanden geleden moest maken in de rivier de Hudson in New York.

Beide motoren van het toestel van US Airways waren uitgevallen, nadat het in een zwerm ganzen was terechtgekomen. In de afgelopen tien jaar zijn er volgens de Amerikaanse luchtvaartdienst 77 botsingen tussen vliegtuigen en ganzen geweest. (mvl)
12/06/09 07u32
Bron: HLN

donderdag 11 juni 2009

Bedrijfsleider gooit afgerukte arm arbeider bij het afval

Om een arbeidsongeval in zijn onderneming te verdoezelen, heeft een Spaanse bedrijfsleider de afgerukte arm van een werknemer bij het afval laten gooien. Een Boliviaanse arbeider was in een industriële broodbakkerij in de Oost-Spaanse stad Gandia met zijn linkerarm in een kneedmachine geraakt. De machine rukte de arm van de man tot aan de elleboog af.

Voor ziekenhuis gedumpt
De baas van het familiebedrijf liet de gewonde naar een ziekenhuis brengen. Tweehonderd meter voor de kliniek werd de man echter uit de auto gezet en aangemaand niets te zeggen over hoe het ongeval was gebeurd. De bedrijfsleider vreesde moeilijkheden met de autoriteiten te krijgen omdat zijn werknemers illegaal aan de slag zijn. Het ziekenhuis alarmeerde na de tegenstrijdige verklaringen van de Boliviaan de politie.

Vuilniscontainer
De gewonde vertelde aan de agenten wat er gebeurd was. Daarop reden die naar de bakkerij. Daar vonden ze de afgerukte arm terug in een vuilniscontainer. De artsen in de kliniek moesten evenwel vaststellen dat de arm al in zo'n slechte toestand was, dat hij niet meer kon aangenaaid worden.

Volgens de vakbonden moeten de arbeiders in de bakkerij voor een maandloon van 700 euro twaalf uur per dag zwoegen. (belga/bdr)
11/06/09 10u54

woensdag 10 juni 2009

Joodse reddingswerkers bedienen gsm met tanden tijdens sabbat

Een recente uitspraak geeft Joods-orthodoxe reddingswerkers in Israël de toestemming om tijdens de sabbat oproepen op hun gsm te beantwoorden met hun tanden. De reddingswerkers gebruiken een kleine metalen pin, die ze in hun mond steken, om de gsm te bedienen. Op die manier kunnen ze de regels van de sabbat, de wekelijkse rustdag voor joden, niet overtreden.

Op zaterdag is elke vorm van arbeid, en het gebruik van elektrische apparaten waaronder mobiele telefoons, voor vele joden verboden.
De werknemers van de Israëlische hulpdienst Maguen David Adom zijn daarnaast ook uitgerust met beepers die de locatie van de oproep automatisch meegeven. (belga/bdr)
10/06/09 16u00

Bron: HLN

Matras met miljoen dollar op stoep bij huisvuil gezet

Een Israëlische vrouw probeerde haar moeder te verrassen door haar een nieuwe matras te schenken. Een verrassing was het zeker, want er bleek 1 miljoen dollar in de oude matras te zijn verstopt. Dat meldt de Israëlische krant Yédiot Aharonot. Het is niet bekend of de vrouw goed heeft geslapen op haar nieuwe matras.

De dochter gooide de matras, met haar moeders spaargeld, in de vuilnisbakken op straat. De Israëlische haastte zich naar de gemeentelijke stortplaats van Khyria, bij Tel Aviv, toen ze vernam dat het geld er in verstopt zat.

Te laat
Maar het was al te laat: de matras werd door een vrachtwagen samen met ongeveer 3.000 ton afval van heel de regio Tel Aviv naar de grote storten van Ganei hadas en Efaa gebracht.

De verantwoordelijken van beide stortplaatsen in kwestie hebben tevergeefs de vele vuilniszakken doorzocht. De droom van een welverdiend pensioen in een goede, oude matras is momenteel veranderd in een nachtmerrie. (afp/eb)
10/06/09 16u36

Bron:HLN

Zwangere man bevallen van tweede kind

De transseksuele Thomas Beatie, die wereldwijd bekend werd als de 'zwangere man', is bevallen van zijn tweede kind.

Het jongetje, dat nog geen naam heeft, maakt het goed, melden Amerikaanse media. Het kind werd op natuurlijke wijze geboren. Nancy, de vrouw van Beatie, is van plan het kind borstvoeding te geven. Dat deed ze ook bij hun eerste kind Susan.

Zwangere dame/man met baard-heisa
Beatie (35), die vorig jaar al beviel van een dochter, werd als Tracy geboren. Ze liet haar borsten verwijderen, nam hormonen en veranderde haar wettelijke geslacht naar man. Wel hield de Amerikaan zijn vrouwelijke geslachtsorganen zodat hij nog zwanger kon worden. Vorig jaar ontstond een mediasensatie toen foto's van hem met een baard en een zwangere buik gepubliceerd werden. (anp/mvl)

Bron: HLN

Peuter van twee met IQ van 160 nu al slimste Brit

De tweejarige Karina Oakley uit Guildford heeft een geschat IQ van 160. Moeder Charlotte Fraser wist al voor de testuitslagen dat ze een bijzonder kind heeft, zegt ze in de Daily Mail. "Ze heeft een uitstekend geheugen en is heel bewust van haar omgeving. Ze praat de oren van mijn hoofd en stelt voortdurend vragen".

Nadat ze een televisieprogramma had gezien over wonderkinderen besloot ze haar dochter te laten testen. Kinderpsycholoog professor Joan Freeman denkt dat het IQ van Karina verder omhoog gaat als ze ouder wordt. (mvl)
10/06/09 15u38

Bron: HLN

Mysterie in Japan: het regent kikkervisjes

De jongste maand heeft het in Japan op verschillende plaatsen kikkervisjes en vissen geregend. Een van de ooggetuigen, een 55-jarige man uit Nanao, vertelt in de Daily Telegraph hoe hij op 4 juni omstreeks halfvijf een rare wolk aan zag komen drijven. Eenmaal boven zijn hoofd barstte de wolk los en vielen er honderden kikervisjes uit.

Zo'n 48 uur later werd ook een melding van de vreemde neerslag gedaan in ondermeer de stad Hakusan. Eens in de zoveel tijd verschijnen er berichten over ongewone 'neerslag', met bijvoorbeeld kikkers en vissen, in media over de hele wereld. Wetenschappers wijten de surrealistische buien aan sterke windhozen en stormen, die beestjes als het ware opslokken en in verderop gelegen gebied weer loslaten.

Maar meteorologen in Japan zijn niet tevreden met deze uitleg, gezien er geen sterke wind was op het moment van de kikkervisjesregen. Ondertussen heeft het op verschillende plaatsen ook visjes geregend. (tlg/mvl)
Bron: HLN

dinsdag 9 juni 2009

Deelnemers reality-tv moeten betaald als acteurs

Het meedoen aan realitytelevisie telt in Frankrijk als werk. Dat heeft een Franse rechter vorige week beslist. Aanleiding was een klacht van deelnemers aan Île de la Tentation, de Franse editie van Temptation Island. Volgens de rechter hebben de deelnemers, net als echte acteurs, recht op een arbeidsovereenkomst en een financiële vergoeding, schrijft het Algemeen Dagblad.

"Verleiden vergt aandacht en concentratie"
Temptation Island werd in Frankrijk van 2002 tot 2008 uitgezonden. De verleiders, die de deelnemende koppels proberen te versieren, verrichten volgens de rechter wel degelijk arbeid. "Want het verleiden van een persoon vergt aandacht en concentratie."

Volgens de advocaat van de deelnemers die de rechtzaak aanspanden, was het leven op het tropische eiland voor hen verre van idyllisch. De producenten legden strikte regels op over contacten met de buitenwereld, en bepaalden wanneer de deelnemers moesten gaan slapen en weer op moesten staan. Omdat enkele scènes opnieuw gedraaid moest worden, werden de deelnemers ook echt acteurs, zo meldde de advocaat.

35-uren week
Volgens de producent van Île de la Tentation is het betalen van de acteurs niet het grote probleem. Volgens hem zouden acteurs gewoon het minimumloon krijgen. Lastiger zou het worden om de wetten omtrent werktijden na te leven.

In Frankrijk geldt een 35-urige werkweek, die in sommige gevallen mag worden opgerekt naar 48 uur. Voor het realityprogramma worden de deelnemers geacht om 24 uur per dag beschikbaar te zijn. (mvdb)

08/06/09 21u15

Bron: HLN

Amerikaanse snijdt ongeboren baby uit buik van vrouw

Agenten hebben in Oregon het opengesneden lichaam van een 21-jarige vrouw teruggevonden. Uit onderzoek bleek dat haar baarmoeder opengesneden was en dat haar ongeboren kindje eruit gehaald werd. De politie heeft de 27-jarige Korena Roberts aangehouden op verdenking van moord.

Lees verder: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/883184/2009/06/09/Amerikaanse-snijdt-ongeboren-baby-uit-buik-van-vrouw.dhtml

Bron: HLN

E-mail helpt afvallen

Een dieet volhouden is geen makkelijke opgave. Een e-mail kan helpen om de klus te klaren, vooral als er wekelijks een klein doel in je mailbox verschijnt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine.

Suggesties
351 bedienden gaven hun doelen weer. Ofwel dienden ze meer te bewegen, meer groenten en fruit te eten of minder suikers en verzadigde vetten op te nemen. Wekelijks kregen ze een kleine suggestie via mail voorgeschoteld, gaande van een wandeling tijdens de koffiepauze, een gezond slaatje tijdens de lunch of geen koffiekoeken te eten bij het ontbijt bijvoorbeeld.

Zestien weken later werden de resultaten positief bevonden. Degenen die wilden bewegen of meer fruit en groenten eten, deden dat ook na het mailtje. De groep die wilde vermageren, nam gemiddeld 1 gram vet per dag minder in na het lezen van de digitale boodschappen.

Herinnering
Volgens onderzoeker Sternfeild is de reden simpel. Meer dan een herinnering heeft een brein niet nodig om door te zetten. (lvl)
09/06/09 11u51
Lees ook: Dieetdrankje geeft maag dubbel zo vol gevoel
Lees ook: Nieuwste dieet: overleven met 530 calorieën per dag

Bron: HLN

maandag 8 juni 2009

Familiedrama's volgen elkaar op

AMSTERDAM - Zondag beroofde een man uit Almere zijn twee dochtertjes en zichzelf van het leven. De scheiding met zijn ex-vrouw zou hierbij een belangrijke rol hebben gespeeld. Het is niet het eerste familiedrama dit jaar.

Lees verder: http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/4107739/__Familiedrama_s_volgen_elkaar_op__.html?p=26,1

Bron: De Telegraaf

Kikker die constant van kleur verandert is God in India

Een kikker die constant van kleur verandert, wordt in India aanbeden als een god. Honderden gelovigen trekken dagelijks naar het huis van eigenaar Reji Kumar in Kerala om te bidden en mirakels af te dwingen.

Reji ontdekte de kikker terwijl hij de planten water aan het geven was. Groot was zijn verbazing toen het witte beest geel werd en zelfs grijs uitsloeg nog voor hij ermee thuis geraakt was. "'s Nachts zag die kikker donkergeel, waardoor zijn inwendige organen zowaar zichtbaar werden. Echt een mirakel dat dat dier zich in zoveel verschillende gedaantes kan presenteren." Toch verloopt niet alles naar wens. "Wat ik hem ook geef qua eten, hij speelt niets binnen. Ik ben radeloos op dat vlak."

Een van de bekendste zoölogen van het land zal de 'regenboogkikker' nu aan een verdere studie onderwerpen. "Kikkers veranderen soms van kleur om mogelijke aanvallers af te schrikken", aldus professor Oommen V. Oommen. "Dit exemplaar wijzigt echter zo vaak dat er wel iets speciaals mee aan de hand moet zijn."
(svm)
08/06/09 12u12

Bron:HLN