Translate

vrijdag 29 mei 2009

Gps-dief vrij omdat eerdere straf niet werd uitgevoerd

De Antwerpse strafrechter Walter De Smedt heeft een man vandaag vrijgesproken voor de diefstal van een gps-toestel. Niet omdat er twijfel bestond over zijn schuld, maar omdat hij van een eerdere celstraf niets had moeten uitzitten. "De straffeloosheid die het gevolg is van deze niet-uitvoering kan niet anders dan voornamelijk veelplegers aan te zetten tot het voortzetten van hun criminele activiteit. In deze zin is een rechterlijke uitspraak zinloos", stelde hij in zijn opmerkelijke vonnis.

Lees verder

Bron: HLN

Politie verspreidt foto Russische 'Mowgli'

Het vijfjarige Russische meisje, dat door honden en katten is grootgebracht, maakt het redelijk goed. Natasha is naar een weeshuis overgebracht, waar ze begeleid wordt door een batterij psychologen. "Als de verzorgers haar even alleen laten, begint ze te blaffen en aan de deur te krabben", klinkt het bij de politie, die inmiddels een foto van het meisje heeft verspreid.

Natasha werd na haar geboorte opgesloten tussen de katten en de honden in een flatgebouw in de Oost-Siberische stad Chita. Het kind, dat niet kan praten en de verstandelijke vermogens van een tweejarige heeft, had het verkommerde appartement nog nooit verlaten. De moeder van 'Mowgli', genoemd naar het knaapje uit 'Jungle Book', is intussen verhoord. Van de vader ontbreekt voorlopig elk spoor. (dea)
29/05/09 11u27

Bron: HLN

Zeven stieren ontploffen nadat stroomkabel breekt

Zeven stieren hebben het leven gelaten bij een merkwaardig ongeval in Nieuw-Zeeland. De dieren zijn als het ware ontploft nadat een hoogspanningskabel was afgebroken boven de wei waar de runderen stonden te grazen.

Het incident gebeurde op een farm ten noorden van Auckland. Pachter Dave Taylor kreeg op een gegeven moment een telefoontje van zijn vader met de melding dat zijn stieren ontploft waren.

"Ik trof zeven dode en verbrande dieren aan in de weide", doet Dave Taylor het relaas. Ook een egel overleefde het debacle niet. (eb)
29/05/09 12u37

Bron: HLN

donderdag 28 mei 2009

Priester ontslagen omdat hij junkies sloeg met schop

Een Servische priester is ontslagen omdat hij drugsverslaafden onder meer met een schop in elkaar sloeg. Branislav Peranovic leidde een afkickcentrum voor drugsverslaafden. Iemand filmde de priester toen hij de junkies te lijf ging.

Volgens Peranovic zijn de beelden hard, maar is het geweld deel van de behandeling. Ouders van zijn patiënten moesten een contract ondertekenen waarin ze instemmen met het gebruik van geweld voor 'therapeutische doeleinden'. (mvl)
28/05/09 11u06

Bron: HLN

Franse kannibaal eet celgenoot op

n het Franse Rouen heeft een gevangene zijn celmakker met huid en haar opgevreten. Eerst vermoordde hij het slachtoffer om daarna zijn borst open te snijden. Een van de longen werd genuttigd, pittig gekruid met peper en zout. De 37-jarige dader, Barmy Nicolas Cocaign, werd onmiddellijk overgeplaatst naar een zwaarbewaakte psychiatrische kliniek. Cocaign, die in de cel zat voor verkrachting, riskeert een levenslange celstraf voor de moord. (dea)

Bron :HLN

woensdag 27 mei 2009

Menselijk sperma bestrijdt rimpels

De nieuwste trend in beautyland is het gebruik van menselijk sperma om de huid jong te houden. Vrouwen zijn blijkbaar zo wanhopig om er jeugdig uit te zien dat ze alles zullen proberen.

Spermine
Beautyexperts zeggen dat spermine, een krachtig antioxidant en een bestanddeel van sperma, de huid zacht en soepel houdt en zo rimpels bestrijdt. Het Noorse bedrijf 'Bioforskning' maakt dit bestanddeel na in laboratoria en verkoopt het als ingrediënt voor crèmes en gezichtsbehandelingen, meldt styletoday.nl.

Dure behandeling
Momenteel kun je al in exclusieve wellnesscentra als het Townhouse Spa in New York voor ongeveer 180 euro een gezichtsbehandeling met spermine volgen waarbij de stof werd behandeld met ultrasone golven en infrarood licht. Of je echt jonger gaat lijken door simpelweg dagelijks sperma te smeren, werd nog niet onderzocht. (ep)
27/05/09 13u47

Bron: HLN

"Mannen zijn het zwakkere geslacht

Mannen, niet vrouwen, zijn het zwakke geslacht, beweert een Israëlische onderzoeker. Jongetjes zijn namelijk zwakker net na de geboorte en dat verschil blijft bestaan in hun latere leven.

Lees verder: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/867188/2009/05/27/Mannen-zijn-het-zwakkere-geslacht.dhtml

Bron: HLN

Dochter Mike Tyson overleden na ongeval met loopband

Het vierjarige dochtertje van ex-bokser Mike Tyson is overleden nadat ze gisteren met haar nek verstrikt was geraakt in een kabel van een fitnesstoestel, meldt CNN.
Lees verder: http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/866428/2009/05/27/Dochter-Mike-Tyson-overleden-na-ongeval-met-loopband.dhtml

Bron: HLN

dinsdag 26 mei 2009

Spookachtige rupsenplaag in Rotterdam

Na al eerder andere plaatsen in Nederland te hebben geteisterd, zijn de rupsen van de Spinselmot nu ook in Rotterdam in steeds grotere getale aanwezig. Aan de Spuikade hebben de beestjes een aantal bomen ingepakt met hun witte net van draden. Ook een auto is helemaal bedekt met het goedje van de spinselmot, wat er spookachtig uitziet.

Lees verder en bekijk ontzagwekkende foto:http://www.hln.be/hln/nl/2652/Extreem-Weer/article/detail/866068/2009/05/26/Spookachtige-rupsenplaag-in-Rotterdam.dhtml

Bron: HLN

KNMI: Noodweer komt eens per 5 tot 10 jaar voor

DE BILT - Het noodweer van de nacht van maandag op dinsdag was uitzonderlijk. Volgens het KNMI was er een combinatie van onder meer veel bliksemontladingen, forse neerslag met op sommige plekken hagel en zware windstoten. Een dergelijke situatie komt volgens het weerinstituut eens in de vijf tot tien jaar voor.

Lees verder bij de bron

Bron: De Telegraaf

Hevigste onweer in jaren met 15.000 blikseminslagen en hagelstenen als tennisballen

Het onweer dat vannacht over Vlaanderen trok, is één van de hevigste van de voorbije jaren. Liefst 15.000 blikseminslagen uit een zogenaamde supercel teisterden achtereenvolgens de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Die blikseminslagen zorgden voor heel wat schade, hevige windvlagen ontwortelden bomen, hevige regenval zorgde voor wateroverlast en lokaal vielen hagelstenen zo groot als tennisballen.

Lees verder:http://www.hln.be/hln/nl/2652/Extreem-Weer/article/detail/865224/2009/05/26/Hevigste-onweer-in-jaren-met-15-000-blikseminslagen-en-hagelstenen-als-tennisballen.dhtml

Bron: HLN

Vader neemt 500 valiums per maand, dochtertje verhongert

Een vader en moeder van nu respectievelijk 47 en 35 jaar oud staan in Australië terecht voor het laten verhongeren van hun toen 7-jarige dochtertje. Op het proces kwam aan het licht dat de vader 500 valiumtabletten per maand slikte. Zijn behandelende arts wou de man van zijn verslaving afhelpen door de maandelijkse dosis te verminderen met één tabletje.

Doctor Kinga Gorondy-Novak behandelde de familie bij gelegenheid tussen 2001 en 2007. Ze wist dat de man verslaafd was aan diazepam ofte valium en schreef hem 500 pilletjes per maand voor, negen maanden lang. Haar plan was het druggebruik te milderen tot 'maar' 499 tabletjes per maand.

Angstaanvallen
De drugverslaafde was een zogenaamde 'doctor shopper', die bij verschillende artsen aanklopte om aan zijn spul te geraken. Hij zou onder meer lijden aan pleinvrees en last hebben van angstaanvallen.

Een andere arts spoorde de ouders uit het Australische Newcastle aan om hun dochtertje wekelijks te laten wegen, maar die raad werd niet opgevolgd. Met desastreuze gevolgen op 3 november 2007. Beide ouders pleiten onschuldig. Het proces loopt nog. (jv)

26/05/09 15u52

Bron:HLN

UFO in Brazilië zorgt voor opschudding

Een UFO gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Peter Coffin veroorzaakte veel opschudding in Brazilië. Bekijk video.

http://www.hln.be/hln/nl/3805/Buitenland/video/detail/864711/UFO-in-Brazilie-zorgt-voor-opschudding.dhtml

Bron: HLN