Translate

zaterdag 23 mei 2009

Straf na filmen vrouwen op wc

RIO DE JANEIRO - Een rechtbank in Rio de Janeiro in Brazilië heeft een man tot een geldstraf van 10.500 euro veroordeeld wegens het filmen van vrouwen op een toilet van het bedrijf waar hij werkte. De man plaatste een aantal van de beelden op het internet, aldus de Braziliaanse nieuwssite G1 vrijdag. Lees verder: http://www.telegraaf.nl/buitenland/3990530/__Straf_na_filmen_vrouwen_op_wc__.html?p=37,2


Bron: De Telegraaf
za 23/05/09

Zelfmoord ex-president Z-Korea

SEOUL - De Zuid-Koreaanse oud-president Roh Moo-hyun heeft zaterdag vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Hij sprong tijdens een wandeling met een medewerker van een klif. Thuis werd een zelfmoordbriefje gevonden, aldus de voormalige stafchef van Roh. Lees verder: http://www.telegraaf.nl/buitenland/3990761/__Zelfmoord_ex-president_Z-Korea__.html?p=28,1


Bron: De Telegraaf
za 23/05/09

Forse stijging aantal vermiste kinderen

RIJSWIJK - Het aantal vermiste kinderen in Nederland is het afgelopen anderhalf jaar fors gestegen. Lees verder:http://www.telegraaf.nl/binnenland/3993583/__Veel_meer_vermiste_kinderen__.html?

De Telegraaf
za 25/05/09

vrijdag 22 mei 2009

Britse bejaarden verjagen piraten met strandstoelen

Enkele Britse gepensioneerde toeristen die op het cruiseschip MSC Melody voor de kust van de Seychellen voeren, hebben een groep piraten die hun boot wilden enteren, verjaagd door strandstoelen en tafels te gooien.

Toen de toeristen op de brug van het schip van een klassiek concert aan het genieten waren, zagen ze plots een witte sloep met daarin acht gecamoufleerde mannen opduiken. Wanneer die zich aan boord wilden hijsen en de bemanning van de Melody de passagiers het bevel gaf zich in hun kajuiten terug te trekken, trachtten enkelen de piraten te verjagen door hen met meubilair te bekogelen.

De veiligheidsdienst van de Melody kon de ongewenste indringers uiteindelijk vrij gemakkelijk verjagen, zonder dat een passagier of bemanningslid gewond raakte. Of ook de piraten zonder kleerscheuren zijn kunnen ontkomen, is minder duidelijk. (belga/bdr)
22/05/09 17u45

Bron: HLN

NASA gaat water op de maan zoeken

De NASA, het Amerikaans ruimtevaartagentschap, heeft aangekondigd dat het in juni een missie naar de maan zal sturen om er water te zoeken. Dit zou de mens op termijn moeten toelaten veilig naar de maan te reizen en die te verkennen. De NASA wil ook sporen van de maanlanding vinden.

De NASA wil op 17 juni de raket Atlas V loskoppelen van Cape Canaveral in Florida en uitsturen naar de maan met aan boord twee onderzoeksinstrumenten: één om water te vinden en één om sporen van de maanlanding te zoeken.

"De missie wil alle nodige informatie verzamelen om de mens toe te laten op termijn in alle veiligheid naar de maan te gaan", legde NASA-wetenschapper Mike Wargo uit. Water is een heel belangrijk element in die doelstelling. (belga/sps)
22/05/09 08u05

Bron: HLN

Britse pedofiel nieuwe verdachte in zaak-Maddie

Een Britse pedofiel die op het moment van haar verdwijning uit Praia da Luz op een uur rijden daarvandaan woonde, is de nieuwe verdachte in de zaak van het verdwenen meisje Maddie McCann. Dat melden Britse media.

In Duitsland met kanker
Raymond Hewlett heeft een geschiedenis van aanrandingen van jonge meisjes en wordt gezocht door de politie van Groot-Brittannië en Ierland. Sinds de verdwijning van Maddie in mei 2007 was hij op de vlucht. Detectives die werken voor de ouders van Maddie zijn naar Duitsland gevlogen, waar de 64-jarige Hewlett in een ziekenhuis ligt. Hij wordt er behandeld voor kanker.
LEES VERDER:
http://www.hln.be/hln/nl/1277/Verdwijning-Maddie/article/detail/861694/2009/05/22/Britse-pedofiel-nieuwe-verdachte-in-zaak-Maddie.dhtml

Bron: HLN

donderdag 21 mei 2009

Over vijf jaar zet u meer dan 2.000 films op één dvd'tje

Australische wetenschappers hebben een nieuwe dvd-technologie ontwikkeld waarbij data wordt opgeslagen in vijf dimensies, waardoor het mogelijk wordt om meer dan 2.000 langspeelfilms op één schijfje te zetten. Het klinkt nogal Star Trek-achtig, maar door nanotechnologie te gebruiken kan het wel degelijk.

De Australiërs hebben een deal getekend met electronicagigant Samsung om de techniek te commercialiseren. Over vijf jaar zou de hoge-capaciteitsspelers en - schijfjes in de winkel kunnen liggen.

Melbourne
Dat meldt het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature. De doorbraak aan de Swinburne University of Technology in Melbourne volgt amper een maand op de aankondiging van de Amerikaanse technologiereus General Electric die een holografische disc heeft ontwikkeld waarop het equivalent van 100 dvd's kan.

Twee extra dimensies
"We hebben nanotechnologie gebruikt om de opslagcapaciteit te verhogen zonder de grootte van het schijfje te moeten veranderen", zegt projectleider Min Gu. "De schijfjes die u nu kent hebben drie ruimtelijke dimensies. Door gouden nanorods te gebruiken, hebben we er daar twee aan toegevoegd. Eentje gebaseerd op het kleurenspectrum en eentje op polarisatie." (mvl)
21/05/09 07u09

Bron: HLN

Nieuwe terroristische aanslag in New York verijdeld

In de Verenigde Staten zijn vier mannen gearresteerd en in beschuldiging gesteld omdat ze een aanslag hadden gepland op militaire doelwitten en een synagoge in New York, meldt de procureur van New York.

Complot beraamd
De verdachten, die allevier geboren zijn in de Verenigde Staten, werden gearresteerd omdat ze "een complot hebben beraamd" om een aanslag te plegen op een synagoge in de wijk Riverdale in de Bronx in New York. Ze wilden ook militaire vliegtuigen onder vuur nemen die gestationeerd zijn op de luchthaven van Stewart in Newburgh in New York, luidt het voorts.Lees verder:http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/861063/2009/05/21/Nieuwe-terroristische-aanslag-in-New-York-verijdeld.dhtml

Bron: HLN

woensdag 20 mei 2009

Slaapwandelaarster overleeft duik van 8m uit raam

In het Engelse Horsham is het slaapwandelavontuur van de 18-jarige Rachel Ward miraculeus goed afgelopen. Slaapdronken stapte de tiener uit haar bed, trok een raam open en dook liefst acht meter naar beneden. Daar landde ze op een klein grasperk. Ze zakte liefst 20cm diep in het gras. Half bij bewustzijn riep ze om hulp en werd door haar ouders in allerijl naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek zowaar dat ze niks gebroken had. Lees verder: Klik op de titel

Bron: HLN

Huisarts voert hersenoperatie uit met doodgewone boor

In een afgelegen plaatsje in Australië heeft een dokter het leven van een jongetje gered door een hersenoperatie uit te voeren met een boor voor doe-het-zelvers. De knaap van 12 was gevallen met zijn fiets en had daarbij een hersenletsel opgelopen. Een vooraanstaand neurochirurg noemde de ingreep van huisarts Rob Carson "een van de meest gedurfde levensreddende operaties ooit". Lees verder: Klik op de titel

Bron: HLN

Raketschild is zinloos volgens Amerikaanse wetenschappers

Het raketschild dat het Pentagon wil bouwen, is zinloos tegen het type raketten dat Iran binnen afzienbare termijn kan produren. Dat is de conclusie van zowel Amerikaanse als Russische wetenschappers die gedurende een jaar het nut van het omstreden schild onderzochten, schrijft de Washington Post. De zes technische wetenschappers menen dat het nog zeker vijf jaar duurt voordat Iran een raket heeft die over grote afstanden kan worden gelanceerd en voordat Iran een eenvoudig kernwapen bezit. De dreiging is dus niet dringend, zoals de vorige Amerikaanse regering-Bush en Israël geregeld naar voren brengen.

De VS willen deze dreiging onder meer met installaties in Polen en Tsjechië ook buiten Europa houden, maar de wetenschappers vinden die inspanningen weinig zinvol. (anp/sam)

20/05/09 11u24

Bron: HLN

dinsdag 19 mei 2009

Vrouw van 250 kilo bevallen

MOSKOU - Een vrouw van 250 kilo heeft na een vier uur durende bevalling een gezonde baby van amper twee kilo ter wereld gebracht. Lees verder: Klik op de tiel


Bron:
18/05/09

Evander Holyfield (46) daagt opnieuw wereldkampioen uit

Evander Holyfield zal in september opnieuw om een wereldtitel boksen. De 46-jarige Amerikaan werd in het verleden al vier keer wereldkampioen bij de zwaargewichten.

Lees verder klik op titel

Bron: HLN

Mysterie Neanderthalers opgelost: we aten ze op

Eén van de grootste mysteries uit de geschiedenis - waarom de Neanderthalers verdwenen van de aardbol - lijkt opgelost: de 'moderne' mens heeft hen opgegeten.

Dat moet blijken uit een studie die gepubliceerd is in het Journal of Anthropological Sciences. De Neanderthalers verdwenen 30.000 jaar geleden, toevallig net het tijdstip waarop onze voorouders de oversteek vanuit Afrika naar Europa maakten.

Ketting van tanden
Fernando Rozzi van het Franse Centre National de la Récherche Scientifique baseert zijn conclusies ondermeer op een kaakbeen van een Neanderthaler dat werd opgegraven in Les Rois, in de Provence.
Daarop vond hij sporen die erop wijzen dat moderne mensen de Neanderthalers slachtten en opaten: de kaak is op dezelfde manier bewerkt met hetzelfde gereedschap zoals ze dat met herten en andere dieren deden. De tanden zijn uit de kaak verwijderd, volgens Rozzi om er een halsketting van te maken. (mvl)
19/05/09 09u58

Bron: HLN

maandag 18 mei 2009

Amerikaanse overvaller eet wapen op

Een Amerikaanse tiener wilde een overval plegen met een banaan. De jongeman stapte met het stuk fruit onder zijn T-shirt een internetcafé binnen.

Wapen opgegeten
John Szwalla zei de uitbater van het internetcafé dat hij een wapen onder zijn T-shirt had en eiste de inhoud van de kassa. De man was niet onder de indruk van de overvaller en overmeesterde hem. Hij verwittigde de politie en toen de agenten aankwamen was het wapen verdwenen. De overvaller had zijn banaan gewoon opgegeten. Volgens Bobby Ray Mabe van het internetcafé in Winston-Salem, North Carolina namen de agenten dan maar foto's van de bananenschil als bewijsmateriaal. "Met een echt wapen zou hij misschien wel geschoten hebben maar ik zag meteen dat het een banaan was", aldus Bobby in de krant Winston-Salem. De dader wordt nu beschuldigd van het plegen van een gewapende overval. (vsv)
18/05/09 12u20

Bron: HLN

Russische van 250 kilo bevalt van gezonde baby

In een Moskouse kliniek heeft een vrouw van 250 kilo het leven geschonken aan een gezonde baby. Het jongetje weegt amper twee kilogram. De bevalling duurde vier uur. Dat meldt de krant Komsomolskaya Pravda.

Uiterst zeldzaam
Gyneacologen bestempelen de bevalling van de zwaarlijvige Nonna M. als uiterst merkwaardig. "Vrouwen die meer dan 150 kilogram wegen, raken zelden of nooit zwanger omdat hun hormonenhuishouding doorgaans te fel gestoord is", verduidelijkt Irina Osadcheva van Materniteit Nummer 8 in Moskou. (eb)
18/05/09 11.09u
Bron : HLN

Britse toeriste 500 keer gestoken door bijen

Een Britse toeriste herstelt van een aanval door bijen. De jonge vrouw werd plots overvallen in een kunstgallerij en werd 500 keer gestoken. Getuigen omschreven de aanval als een scène uit een Hitchcockfilm.

Vluchten voor stekende bijen
De aanwezigen vluchtten voor het geweld van de honingproducenten. Ze liepen het gebouw uit naar hun wagens, achterna gezeten door zwermen, schrijft de Daily Mail. Een Britse toeriste werd helemaal gek toen urgentiewerkers een poging ondernamen om de bijen van haar gezicht en uit haar haar te halen. Ze werd samen met nog twee andere slachtoffers van de bijenaanval naar een ziekenhuis overgebracht.
Lees verder: klik op de titel

Bron: HLN

Moeder bevalt van tweeling: dochter uit elke baarmoeder

In de VS is een nieuw medisch mirakel gebeurd. Een 21-jarige vrouw uit Michigan met twee baarmoeders is bevallen van een tweeling. Per baarmoeder kwam er via een keizersnede één dochtertje ter wereld: Kaylin Joy en Valerie Marie. De tweeling kwam zeven weken te vroeg ter wereld en zal nog minstens een maand in het ziekenhuis moeten blijven. Hun longfunctie is nog niet volledig ontwikkeld. Lees verder: Klik op de titelBron:HLN