Translate

vrijdag 8 mei 2009

Onderbroek smelt vet weg en maakt komaf met cellulitis

Het nieuwste wondermiddel tegen cellulitis is een onderbroek dat door middel van warmte vet weg 'smelt' en zo cellulitis doet verdwijnen. Uit tests blijkt dat je na een maand ook werkelijk minder last hebt van een sinaasappelhuid.
Lees verder: klik op de titel

Bron: HLN

Ochtendmisselijkheid duidt op slimme baby

Vrouwen die zich vaak misselijk voelen aan het begin van hun zwangerschap hebben meer kans op een slimme baby, dat blijkt uit recent onderzoek. Ongeveer 80 procent van de toekomstige mama's kampt met ochendmisselijkheid.

Intelligentie
De onderzoekers volgden 121 vrouwen tussen 1998 en 2003. Dertig van hen had absoluut geen last van ochtendmisselijkheid, terwijl de rest met symptomen als vermoeidheid, overgeven en misselijkheid te kampen had. Wanneer de kinderen drie en zeven jaar oud waren, moesten ze een IQ-test afleggen. De kinderen van de misselijke moeders scoorden hoger op de test. Ze hadden ook betere verbale kwaliteiten en waren beter in wiskundige oefeningen. Een foutje in het onderzoek is wel dat de vrouwen pas jaren na hun zwangerschap moesten aangeven of ze last hadden van ochtendmisselijkheid. Lees verder: Klik op de titel


Bron: HLN

Versla de griep met champignons

Iets simpel als champignons is voldoende om de griep te verslaan, zo zeggen wetenschappers. Het geheim van de champignons is hun kracht om infecties af te weren en het immuunsysteem te versterken.

Ook verhogen de paddestoelen het niveau van cytokines, een soort proteïne dat lijkt op een hormoon. Deze cytokines worden geacht een belangrijke rol te spelen in het verdedigen van het lichaam tegen virale infecties en tumoren.

Verdere tests
Dat bleek uit Amerikaans onderzoek uitgevoerd aan de Tufts University van Massachusetts. Het onderzoek werd ook gepubliceerd in het vakblad The journal of Nutrition. De wetenschappers geven wel toe dat er nog verdere tests moeten gebeuren om het effect van paddestoelen op het griepvirus te testen.

Borstkanker
Andere studies toonden ook al de goede effecten van paddestoelen aan. Een Chinese studie bijvoorbeeld bewees dat paddestoelen de kans op borstkanker met twee derden kon verminderen. (hlnmontreal/edp)
07/05/09 23u57

Bron: HLN

woensdag 6 mei 2009

Toptien bizarste eten ter wereld

De meest bizarre restaurants ter wereld brachten we al eens in een fotoreeks. Nu is het de beurt aan het bizarste eten. Zet je schrap voor de tien meest wansmakelijk uitziende bereidingen met telkens ook de vermelding waar je ze kan verorberen. Wat te denken van deze rijstkoek met wespen. Een Japanse uitvinding. Vraag naar Jibachi Senbei.Bekijk alle tien: Klik op de titel.

Bron: HLN

Mens ontstond doordat hij leerde koken.

We hebben dik twee miljoen jaar geleden afstand genomen van de apen doordat we leerden koken. Dat beweert tenminste primatoloog Richard Wrangham van Harvard University.

Voedsel bereiden werd mogelijk, nadat de mens het vuur had ontdekt en zo in de gelegenheid was gekomen om te koken. Dat heeft een fundamentele verandering van de anatomie van de mens en zijn hersenen tot gevolg gehad.

Evolutionair doel
Wrangham denkt dat koken niet alleen een voortvloeisel is van onze cultuur, maar dat het ook een evolutionair doel heeft gehad. Door het bereiden van voedsel zijn onze voorvaderen minder calorieën gaan verbranden.

Want, zo stelt Wrangham, eten levert ons niet alleen energie op, het kost ons ook energie. Het bereiden van voedsel zorgt er echter voor dat we niet meer zoveel energie verspillen aan het verteren van voedsel, waardoor deze energie gebruikt kan worden door onze hersenen

Kleinere tanden en darmen
Volgens Wrangham is dit de reden waarom onze hersenen zo enorm zijn gegroeid in vergelijking met andere dieren. Hij stipt aan dat volgens archeologische vondsten de eerste maaltijden al zo'n 1,6 tot 1,9 miljoen jaar geleden werden bereid, precies op het moment wanneer de hersenen van Homo erectus begonnen uit te breiden. Bovendien heeft Homo erectus kleinere tanden en darmen dan zijn medecarnivoren, die waarschijnlijk grotere tanden en darmen nodig hebben gehad voor het eten en verwerken van rauw vlees. (mvl)
06/05/09 13u31

Bron: HLN

Mama's gebruiken baby als fitnesstoestel

Kersverse mama's hebben het vaak zo druk met hun baby dat ze geen tijd hebben om te sporten om zo hun zwangerschapskilo's kwijt te raken. De nieuwste vorm van pilates met baby's wil zo vrouwen helpen een band met hun kind te scheppen en tegelijkertijd gewicht te verliezen. In New York zijn ze er alvast wild van.
Leesverder: Klik op titel

Bron: HLN

dinsdag 5 mei 2009

Meisje (7) vindt condoom in Happy Meal

Een meisje van zeven had misschien wel een verrassing verwacht bij haar Happy Meal maar toch zeker geen condoom. Het voorbehoedsmiddel zat tussen de frietjes in de kindermaaltijd van McDonald's.

McDonald's zwijgt
Het Zwitserse kind stapte naar haar moeder en die kon haar ogen niet geloven. De vrouw belde onmiddellijk de politie in Fribourg. De politie heeft een onderzoek geopend naar de herkomst van het condoom. De agenten willen ook weten hoe het stukje plastic in de frieten beland is. McDonald's wil zolang het onderzoek loopt, geen commentaar kwijt over de zaak. (vsv)

Bron: HLN

Baby eet meer dan volwassen man om te overleven

Een Britse baby van zestien maanden moet om gezondheidsredenen per dag minstens 3.000 calorieën verorberen om te overleven. "Dikmakers zoals vleesgerechten en chocoladepudding moeten haar gewicht op peil brengen", zegt de mama van het meisje, dat momenteel amper acht kilogram weegt. "Het doet erg veel pijn om haar geen gezonde fruitpapjes te kunnen geven, maar ze komt er gewoon niet van bij. Het heeft geen zin. Alleen zoetigheden leveren wat op."

Lange lijdensweg
Agatha had bij haar geboorte acute hartproblemen waardoor ze gereanimeerd moest worden. De weegschaal gaf ook maar één kilogram aan. Veel te weinig om te overleven, voorspelden de dokters. Maar kleine Agatha was sterk en spartelde zich ook door twee hersenbloedingen en een longontsteking. Daarenboven kon ze geen mondvoorraad verteren. Na een maandenlange lijdensweg mocht ze het ziekenhuis eindelijk verlaten.

Meer dan volwassen man
Om later een normaal leven te kunnen leiden, moet ze dagelijks 3.000 calorieën naar binnen smikkelen. Dat is meer dan de dagelijkse energiebehoefte van een vrouw (2.000 cal) en van een man (2.500 cal). Het meisje stort zich voornamelijk op vette en romige voeding. Groenten en fruit dikken immers niet aan. "Hopelijk tonen de mensen begrip voor het bizarre dieet van onze dochter", menen de ouders. (dea)
05/05/09 15u35 Lees meer Klik op titel

Bron: HLN

"Mijn man is verdronken terwijl hij slaapwandelde"

Slaappillen hebben een Amerikaan doen slaapwandelen, waardoor hij in de rivier sukkelde en uiteindelijk verdronken is. Dat beweert althans Cherie Merkes, de vrouw van de ongelukkige.

Vrijdagavond kroop Michael Merkes vroeg in zijn bed, omdat hij zich niet lekker voelde. Toen Cherie de volgende morgen ontwaakte, bleek haar echtgenoot plots spoorloos. Ze belde de hulpdiensten en de politie, die zijn wagen diezelfde namiddag nog terugvond op een verlaten plek langs de oever van de Fox-rivier in Oshkosh. Zijn portefeuille lag in het handschoenkastje, de deuren waren niet op slot en de sleutels lagen in het middelste vakje.

"Het feit dat de wagen niet op slot was, zegt mij dat hij zich niet bewust was van wat hij deed", aldus Cherie. "Zijn portefeuille met zijn kredietkaarten zou hij anders nooit zomaar achter laten. Diep vanbinnen weet ik wat er met hem gebeurd is. Hij zou nooit zomaar weglopen en van zijn rekeningen is ook nog geen geld verdwenen." De politie blijft intussen de omgeving van de rivier verder uitkammen.(svm)
04/05/09 17u20

Bron: HLN

maandag 4 mei 2009

Arrestatie in zaak terreurdreiging Amsterdam

AMSTERDAM - De nationale recherche heeft maandagochtend in Amsterdam een 48-jarige vrouw opgepakt, die op 11 maart vermoedelijk betrokken was bij een anoniem telefoontje over een dreigende terreuraanslag.

Bekijk video: Klik op titel

Bron: Nu.nl

"Recessie zal 56.000 Aziatische kinderen het leven kosten"

De wereldwijde economische recessie zal in Azië meer dan 56.000 kinderen het leven kosten. Dit blijkt uit prognoses die de Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB) vandaag publiceert.

"Dit is niet alleen een financiële crisis, maar ook een sociale crisis", aldus ADB-directeur Rajat Nag tijdens een top van de organisatie op Bali. Volgens hem leidt de stagnerende economische groei in het Azië buiten Japan tot "ernstige economische en sociale gevolgen", die naar verwachting de dood van tienduizenden kinderen zullen veroorzaken. (anp/bf)
03/05/09 16u41

Bron: HLN

Chinese ambtenaren moeten roken om economie te redden

Het bestuur van het district Gong'an in de Chinese provincie Hubei heeft zijn ambtenaren opgedragen jaarlijks 230.000 pakjes sigaretten op te roken die in de provincie zijn geproduceerd. Departementen die hun doelen niet halen, worden beboet.

"Economie stimuleren"
"De regeling stimuleert de lokale economie via de accijns", legde een lid van een toezichtsorgaan van de sigarettenmarkt uit. De maatregel kan ook een middel zijn om de verkoop van lokale merken te helpen in de strijd tegen concurrenten uit de naburige provincie Hunan, suggereert het dagblad.

Miljoen doden
De maatregel is vorige maand ingesteld. Ondanks landelijke ophef is hij nog steeds van kracht.

China heeft 350 miljoen rokers. Per jaar sterven er een miljoen inwoners aan de gevolgen van roken. (anp/mvl)

Bron: HLN