Translate

zaterdag 2 mei 2009

Bank betaalt bediende drie jaar lang dubbel loon

In het Engelse Erith bij Kent heeft een bankbediende drie jaar lang veel te veel geld gekregen van haar werkgever, de bank Barclays. De 36-jarige Natasha Keenan kreeg jaarlijks zo'n 19.000 euro voor haar deeltijds werk, terwijl dat 10.500 euro moest zijn.

Opslag
De bank heeft haar loon nu bijna gehalveerd en eist meer dan 22.500 euro terug, maar de vrouw argumenteert dat ze niet wist dat ze te veel kreeg. Toen haar vorige werkgever werd overgenomen door de bank, werd haar immers opslag beloofd. Toen ze haar loonuittreksels kreeg, dacht Keenan dan ook dat ze met haar gat in de boter gevallen was.
Lees verder: klik op de titel

Bron: HLN

Nepdokter voerde zes operaties uit bij vrienden

Een Amerikaanse man heeft in Redmond (Verenigde Staten) bij drie vrienden maar liefst zes operaties uitgevoerd. Hoogst ongewoon omdat de 22-jarige Scott Hanson geen enkele ervaring had als dokter, laat staan dat hij een opleiding volgde. Zijn vrienden liepen met open ogen in de val en geloofden Hanson op hun communiezieltje.

"Hanson probeerde infecties en verwondingen te genezen. Hij voerde zelfs chirurgische ingrepen uit als het echt nodig was. Hij vertelde zijn goedgelovige makkers dat hij goedkoper was dan het ziekenhuis. Hoe hij aan alle spullen kwam? Simpel, zijn moeder is verpleegster en bracht hem alles wat hij nodig had", luidde het bij de politie. De illegale handel van Hanson is intussen blootgelegd. De nepdokter werd opgepakt en zit voorlopig in de cel. (dea)
01/05/09

Bron:HLN

vrijdag 1 mei 2009

Onzekere politica laat benen breken om langer te worden

Het Australische gemeenteraadslid Hajnal Ban betwijfelde of ze met haar lengte van 1,54 meter wel meetelde als politica. Om aan haar onzekerheid een eind te maken, nam ze een drastische maatregel. Ban liet haar benen breken om 8 centimeter langer te worden.

21.000 euro
"Veel vrouwen hebben complexen over hun gewicht of over hun neus, bij mij was dat over mijn lengte", mijmert de 31-jarige Ban in de Britse krant The Times. Ban is gemeenteraadslid in Logan City in de deelstaat Queensland in het oosten van Australië. Ze ging in Rusland onder het mes en telde hiervoor ruim 21.000 euro neer. Chirurgen braken haar benen op vier plaatsen. Daarna werden haar benen gedurende negen maanden elke dag uitgerekt. Na die periode was ze 1,62 meter groot, een verschil van 8 centimeter.Lees verder: klik op titel

Bron: HLN

Doden en gewonden bij koninginnedag

In Apeldoorn reed een man in op het publiek dat voor koninginnedag langs de route stond te zwaaien naar de koningin. Hij probeerde een aanslag te plegen op de koninklijke familie, om even later tegen en monument te knallen.De feestelijkheden in Apeldoorn werden onmiddellijk afgelast.
Gevolg 5 doden en 14 gewonden.

Zie video's van rtlnieuws: klik op de titel van het artikel

Eva

donderdag 30 april 2009

Vliegtuig maakt noodlanding door overgewicht

Een Emirates-vliegtuig heeft bij het vertrek vanuit Melbourne (Australië) het verkeerde gewicht van zijn toestel doorgegeven. Daardoor lag de snelheid bij het opstijgen te laag zodat de staart over de landingsbaan sleepte. Aanvankelijk zonder erg, tot er een uur later rook in de pilotencabine kwam. De piloot kon niets anders dan rechtsomkeer maken en het toestel met 257 passagiers en 18 bemanningsleden aan de grond te zetten. Niemand raakte gewond, terwijl het vliegtuig ernstige schade opliep. (dea)

30/04/09 09u54

Bron: HLN

Peuter schildert meesterwerken

Een gerommeerde kunstgalerij in Melbourne gaat een tentoonstelling wijden aan schilderijen van de tweejarige Australische Aelita Andre. Galerijhouder Mark Jamieson prijst de levendigheid en abstractie van Aelita's 'meesterwerken', en het meisje krijgt ook uit de rest van wereld lovende kritieken... (sam)
(zie video:klik op de titel)
30/04/09 04u47

Bron: HLN

maandag 27 april 2009

Presidentieel vliegtuig Obama zaait paniek in New York

Een presidentieel vliegtuig van Barack Obama heeft vanmiddag voor heel wat opschudding gezorgd in New York. Het toestel, dat geëscorteerd werd door twee straaljagers, scheerde laag over onder meer de Hudson-rivier en Manhattan.

De reserve Air Force One, waar de president Obama niet aan boord zat, werd een even ingezet om kiekjes te maken voor het ministerie van Defensie. Bedrijven en gemeentebestuur waren op de hoogte, maar de burgers wisten van toeten noch blazen. Een aantal gebouwen werd daardoor in paniek ontruimd. De angst om nieuwe terroristische aanvallen zit er sinds 11 september 2001 dus duidelijk nog goed in in New York. (dea)


Bron: