Translate

vrijdag 17 april 2009

Tweeling blijft boetes ontduiken

Een tweeling uit de Zwitserse stad Zürich blijft de politie maar foppen. Ze zijn in één jaar 29 keer de fout in gegaan, maar de politie kan hen maar niet beboeten. De broers hebben onder meer tientallen keren fout geparkeerd. Telkens als er een boete op de mat valt, zegt de broer aan wie de brief is gericht, dat hij niet reed. De politie heeft geen bewijs om aan te tonen welke broer er achter het stuur zat op het tijdstip van de overtredingen. In Zwitserland wordt een boete niet automatisch uitgeschreven aan de houder van een kenteken.

Bron: WaarMaarRaar

woensdag 15 april 2009

Dolfijnen voorkomen aanval Somalische piraten

Een school dolfijnen heeft een piratenaanval op Chinese koopvaardijschepen in de Golf van Aden voorkomen. Dit heeft het Russische staatspersbureau RIA Novosti op gezag van Chinese media vandaag gemeld.

Meer dan duizend dolfijnen omsingelden gisteren meerdere Chinese schepen die door de Golf van Aden voeren. De dieren vormden een levend schild tussen de Chinese schepen en de Somalische piraten.
De dolfijnen zouden plotseling tussen de piraten en de Chinese boten uit het water zijn gesprongen. Zij vormden een buffer tussen de verschillende schepen. De piraten konden niet naderen en moesten zich terugtrekken.

In 2008 zou 20 procent van de 1.265 Chinese koopvaardijschepen die door de Golf van Aden voeren, door piraten zijn aangevallen. Dat staat te lezen in officiële verslagen. (belga/ka)
14/04/09 16u59

Bron: HLN

dinsdag 14 april 2009

Oma stopt zwaardgevecht, wordt vermoord

Een bejaarde vrouw (77) probeerde tevergeefs een vechtpartij te beëindigen. Haar kleinzoon en zwager waren met elkaar in gevecht en schuwden daarbij geen grof geschut. Beide mannen gebruikten een vlijmscherp zwaard. Zodra oma wilde bemiddelen, vermoordde een van de vechtersbazen de vrouw... Lees meer: Klik op de titel

Bron: Msn Reporter