Translate

vrijdag 3 april 2009

Miep Derks (bijna 74) gaat op rijexamen

Miep Derks uit Wijchen is met 74 jaar een van de oudste kandidaten voor een rijexamen in Nijmegen. Volgende week dinsdag, op haar verjaardag, gaat de vitale en enthousiaste senior op voor haar rijbewijs. In heel 2008 hebben slechts negentien 60-plussers zich aan de spannende tour van het examen gewaagd. De oudste kandidaat in Nijmegen was 64. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) ziet geen trend of toename in het aantal ouderen dat een rijexamen aflegt. Dat komt doordat het merendeel van latere generaties al over een rijbewijs beschikt. Derks is begonnen met rijden omdat ze mobiel wilde blijven na het overlijden van haar man. Inmiddels wordt Miep Derks een heuse mediaster. Het artikel van verslaggever Stefan ten Teije in De Gelderlander werd overgenomen door Radio 2, terwijl ook het ANP erover berichtte. Zaterdag komt er over haar een artikel in het Algemeen Dagblad. Volgende week maandag, een dag voor het examen, wordt ze per taxi naar Amsterdam gebracht om in een televisieprogramma van ouderenomroep Max op te treden. Een dagje later en ze had zelf kunnen rijden. Áls ze slaagt natuurlijk.

Bron: WaarMaarRaar

donderdag 2 april 2009

Schoondochter 13 jaar lang gedwongen te naaien

In Groot-Brittannië is het proces begonnen tegen Naseebah Bibi, een 63-jarige vrouw die haar drie schoondochters als slavinnen behandelde. Een van hen moest elke dag opnieuw naaien en dat dertien jaar aan een stuk. De twee andere vrouwen, Tazeem Akhtar en Nisbah Akhtar, werden 'maar' twee jaar mishandeld. De drie slachtoffers kwamen allemaal uit Pakistan, als onderdeel van een gearrangeerd huwelijk. Ze werden opgevangen in een huis in Blackburn, waar ze tegen hun wil opgesloten werden. Bibi regeerde er met ijzeren hand en trakteerde de vrouwen geregeld op een pak slaag. Nagina Akhtar moest elke dag van 's morgens vroeg tot middernacht plaatsnemen achter een industriële naaimachine.

Bron: WaarMaarRaar.nl

woensdag 1 april 2009

Conficker-worm mogelijk vervelende aprilgrap

Computergebruikers riskeren morgen het slachtoffer te worden van een wel erg vervelende 1 aprilgrap. Verschillende specialisten voorspellen voor morgen een grote uitbraak van de Conficker-worm, ook bekend onder de namen Kido en Downadup. Andere experts nuanceren en stellen dat het allemaal wel zo'n vaart niet zal lopen.

Millenniumbug
De Conficker-worm zou geprogrammeerd zijn om zichzelf op 1 april te activeren en malware te verspreiden. Hier en daar wordt gesproken van een van de grootste botnetten aller tijden en worden er vergelijkingen gemaakt met de millenniumbug. Sterk overdreven, menen heel wat andere experts. "We kunnen onmogelijk voorspellen wat er zal gebeuren. Dat hangt af van wat de maker van het virus doet of voorzien heeft. In het slechtste geval kan het zijn dat de besmette pc's zoveel trafiek genereren dat het hele internetverkeer een beetje trager zal verlopen", zegt Kim Apers van antivirusproducent Symantec. Hij wijst er op dat de worm nu al op heel wat machines actief is en er op de doemdatum even goed niets kan gebeuren.

Zombies
Vermoed wordt dat er inmiddels al miljoenen pc's zijn geïnfecteerd. Hoe de besmette computers op het virus zullen reageren, is nog niet helemaal duidelijk. De worm kan de besmette pc's omvormen tot zombiecomputers en inschakelen in een botnet. Zo'n verzameling zombiecomputers kan worden gebruikt om op grote schaal spam of malware te verspreiden, vertrouwelijke gegevens te stelen of internetdoelwitten aan te vallen. De Conficker-worm circuleert al een tijdje en er bestaan verschillende varianten van. De nieuwste variant kan veiligheidssoftware blokkeren of verwijderen, communiceren via peer-to-peernetwerken en Trojaanse paarden downloaden. Hij verspreidt zich via netwerken.

Windows
Wie zich wil wapenen tegen de worm kan zich best een antivirusprogramma aanschaffen en dat regelmatig updaten, aldus het Belgisch Instituut voor Postdiensten en telecommunicatie (BIPT). Het BIPT raadt computergebruikers ook aan de patch te downloaden die Microsoft online heeft gezet. Overigens viseert de worm enkel pc's die onder het besturingssysteem Windows draaien. Mensen die werken met bijvoorbeeld Mac of Linux hebben voorlopig niets te vrezen. (belga/bf)
31/03/09 19u04

Bron: HLN