Translate

woensdag 4 maart 2009

Mexicaan naait lippen aan elkaar om promotie te eisen

Je langverwachte promotie niet krijgen kan een mens op gekke ideeën brengen. Vraag het maar aan een Mexicaanse werknemer bij een waterbedrijf, die er niet beter op vond dan voor het hoofdkantoor in Veracruz zijn lippen aan elkaar te naaien. Aan de aanwezige journalisten gaf hij een papiertje, met de boodschap dat hij al vijf jaar lang bij alle mogelijke instanties aangeklopt had om meer geld in zijn loonzakje te krijgen. Steeds werd hij echter met loze beloftes wandelen gestuurd.

De vreemde vogel mag zijn strijd nu definitief staken, want na zijn opmerkelijke actie werd hij op staande voet ontslagen. "Zijn eisen waren ongegrond. Het bedrijf had hem trouwens wel degelijk betere voorwaarden aangeboden, maar hij vond die nog niet goed genoeg", aldus de zaakvoerster. (svm)
04/03/09 15u12

Bron: HLN

Nu ook waterdruppels op Mars

NASA's Phoenix-marslander is waarschijnlijk eind mei 2008 geland in een plas water op de rode planeet. Dat leiden wetenschappers af uit de analyse van foto's die het ruimtetuig doorstuurde. Op die foto's zijn druppels te zien op het landingsgestel. Dat meldt de website van het gerenommeerde tijdschrift New Scientist.

Te koud?
De aanwezigheid van water op Mars is niet nieuw. Maar tot nu werd aangenomen dat het alleen in de vorm van ijs aan de oppervlakte was. De nieuwe ontdekking versterkt het idee dat er in de bodem van Mars flink wat water zit.

Grote canyons en rivierachtige kanalen in het landschap van Mars suggereren dat er vroeger aan de oppervlakte flink wat water heeft gestroomd. In eerste instantie verwierpen de wetenschappers de notie van waterdruppels toen ze de foto's zagen, want het is immers te koud op de plaats waar Phoenix landde. Gedurende de vijf maanden dat Phoenix data doorstuurde van aan de Martiaanse pool, werd het daar nooit warmer dan -20 graden.

Bron: HLN

Lees verder: Klik op de titel