Translate

zondag 28 december 2008

Goudvis overleeft dertien uur zonder water

Goudvissen lijken soms heel kwetsbare diertjes die vaak al snel na aankoop sterven, maar in Groot-Brittannië heeft een goudvis zijn baasje met verstomming geslagen. Toen Barbara Woodford wakker werd, was haar goudvis Ginger uit zijn kom verdwenen. Ze kon de vis echter niet vinden en ging werken. Maar toen ze dertien uur later thuis kwam, zag ze Ginger op de grond liggen, levend en wel.

Toen ze Ginger terug in de kom had gelegd, begon de vis weer vrolijk rond te zwemmen alsof er niets gebeurd was. "Vissen kunnen redelijk lang zonder water overleven zolang hun kiewen vochtig blijven", legt een expert uit aan de Daily Telegraph. "Maar ik heb nooit geweten dat een vis zo lang kon overleven. Dit is merkwaardig."

Barbara had de vis in augustus voor haar verjaardag gekregen. Doorgaans worden goudvissen nooit ouder dan acht jaar. De oudste goudvis ooit was 49 jaar. (gb)
28/12/08 14u46

Bron:HLN

Meisje (10) overleeft val van 170 meter

Een 10-jarige meisje heeft als een wonder een val van 170 meter in de Beierse Alpen overleefd.

Het Duitse meisje, dat uit de buurt van Keulen komt, was buiten de omheining van het terras van het restaurant terechtgekomen. Toen ze haar evenwicht verloor, viel ze voor de ogen van haar vader het 170 meter diepe ravijn in.

Blauwe plekken
Een medewerker van het restaurant klom direct naar beneden om eerste hulp te verlenen. Even later kon het meisje door reddingswerkers worden gered. Ze heeft geluk gehad, want het enige dat ze aan haar dramatische avontuur over heeft gehouden, zijn wat blauwe plekken. (mvl)
28/12/08 11u36

Bron: HLN