Translate

dinsdag 16 december 2008

Verkeersdode achtergelaten in wrak

Novum/AP) - Het lichaam van een man die omkwam bij een auto-ongeluk in de Amerikaanse stad Cleveland heeft twee dagen in het weggesleepte wrak gelegen voordat het door zijn familie werd ontdekt. De politie heeft dit gemeld.

De agent die belast was met de afhandeling van het ongeluk verzuimde de auto te onderzoeken voordat die werd weggesleept. De politie zal de zaak nader bestuderen.

Het 50-jarige slachtoffer was op slag dood toen zijn auto op een besneeuwde weg crashte. Niet ver van het ongeluk had zich een andere aanrijding voorgedaan waarbij meerdere auto's betrokken waren. Getuigen hadden gezegd dat het een verlaten voertuig was, zei de politie.

Maar de familie zegt dat ambulancepersoneel in de auto het telefoonnummer van een vriend van het slachtoffer had gevonden en hem van het ongeluk op de hoogte had gesteld. De familie ging naar het via de vriend doorgegeven ziekenhuis, maar daar kwam het slachtoffer nooit aan. De familie ging daarop zelf op onderzoek uit en vond hem na twee dagen, nog in het verkreukelde wrak.

De familie is verbolgen over de gang van zaken en wil de stad een proces aandoen.
Bron: Novum/AP