Translate

woensdag 26 november 2008

Amerikaans meisje (14) leefde 118 dagen zonder hart

Een nieuw medisch mirakel in de Verenigde Staten. Een 14-jarig meisje uit South Carolina heeft in Miami (Florida) bijna vier maanden geleefd zonder hart. Ze werd 118 dagen door een kunsthart in leven gehouden in afwachting van een harttransplantatie, nadat een eerste harttransplantatie niet geslaagd was. De machine redde bijna vier maanden lang haar leven, waarna een tweede harttransplantatie wel succesvol was. Het meisje is nu gezond en wel.

Primeur
Het is volgens de artsen de eerste keer dat een minderjarige zo lang op deze manier in leven is gehouden. De 14-jarige D'Zhana Simmons vond afhankelijk zijn van een machine - die je in leven houdt door je bloed rond te pompen - maar eng. Ze barstte in tranen uit van emotie tijdens een persconferentie. "Je weet nooit dat de machine opeens niet meer werkt en dan is het fataal", zegt D'Zhana Simmons.
Sterk genoeg
Het meisje onderging in juli een harttransplantatie, maar het donorhart werd afgestoten en weer uit haar lichaam gehaald. Ze moest aan de machine liggen om in leven te blijven totdat ze sterk genoeg was voor een nieuwe transplantatie. (hlnsydney/kh)
20/11/08 03u42

Bron: HLN

Peuter overleeft miraculeus met autosleutels in hersenen

Nicholas Holderman (1 jaar) is weer kerngezond.Een Amerikaanse peuter heeft miraculeus een bizar ongeval overleefd. De amper één jaar oude Nicholas Holderman viel en twee autosleutels drongen als messen via zijn ooglid in zijn hersenen door. Na een spoedoperatie werden de sleutels verwijderd en de peuter zou geen blijvende oogschade hebben. Van een happy end gesproken.

Oog
De ouders waren erg van streek door het ongewone ongeval. "Het was gruwelijk om jouw baby zoiets te zien overkomen", zegt de vader. "Ik zal dat moment nooit meer vergeten. Niks kan je voorbereiden op zoiets", sluit de moeder zich aan bij haar man, die de hemel dankt. "Dit is een mirakel van God. Toen een dokter ons kwam zeggen dat hij geen oogschade zou overhouden aan het ongeval, waren we zo blij. Een kwartier eerder had een eerste diagnose van een andere dokter ons nog gemeld dat zijn oog zwaar beschadigd was."

Held
Twee maanden na het ongeval dat goed afliep, is kleine Nicholas een ware held in Perryville. Iedereen vraagt aan de ouders langs welk oog de autosleutels in zijn brein binnendrongen. "Dan zetten we een brede glimlach op. We worden zo elke dag aan het ongeval herinnerd en voelen ons nog meer dankbaar voor dit heuse mirakel", besluit Nicholas' moeder. (hlnsydney/kh)
26/11/08 05u48

Bron: HLN