Translate

zaterdag 15 november 2008

Negenjarige met pistool naar school op Curaçao

Een kind van negen jaar is gisteren op Curaçao op school verschenen met een geladen pistool. Het wapen, een Walther kaliber 38, had hij van huis meegenomen. Onderwijzers ontdekten het wapen al snel en konden het afpakken.

De politie heeft de jongen en zijn ouders aangehouden. De ouders hadden geen wapenvergunning, aldus een woordvoerder. Hij beschouwt de zaak als zeer ernstig. Uit politieonderzoek bleek dat het wapen geen kogels kon afvuren omdat het niet deugdelijk was. (afp/tdb)
15/11/08 13u18

Bron: HLN

maandag 10 november 2008

Piloot wordt plots blind maar kan veilig landen

Een piloot die tijdens een vlucht met een licht toestel plots blind werd als gevolg van een beroerte, is er toch in geslaagd zijn vliegtuigje veilig aan de grond te zetten. De onfortuinlijke man kreeg via de boordradio instructies van een piloot van de Royal Air Force (RAF), die naast hem vloog. Dat meldt de BBC.

Aan de grond gepraat
De 65-jarige Jim O'Neill was op 31 oktober met zijn Cessna tweezitter op weg van Schotland naar Colchester, in het zuidoosten van Engeland, toen hij plots blind werd. Dat de man zijn hachelijke avontuur nog kan navertellen heeft hij te danken aan vlieginstructeur Paul Gerrard van de Royal Air Force die O'Neill met zijn Tucano T1 trainingstoestel prompt ter hulp kwam. Hij bleef naast de in moeilijkheden verkerende Cessna vliegen en praatte O'Neill over de radio veilig aan de grond door hem op de juiste momenten te vertellen wanneer de man naar links of rechts moest.

"De Royal Air Force moet geregeld vliegtuigen begeleiden, maar meestal gaat het om verloren gevlogen toestellen. We hebben geen ervaring met het begeleiden van blinde piloten, en dat is wat dit zo wonderbaarlijk maakt", aldus Gerrard. (dpa/eb)
07/11/08 16u58

Bron: HLN

Nederlander 95.000 euro lichter na babbeltruc

Een 62-jarige man uit Zwanenburg in de Nederlandse provincie Noord-Holland is door een babbeltruc 95.000 euro kwijtgeraakt. Twee mannen belden bij hem aan en vertelden dat ze de water- en gasleiding kwamen nakijken wegens ontploffingsgevaar.

Ze adviseerden hem zijn geld buiten het huis veilig te stellen omdat het bij een explosie niet verzekerd zou zijn. De man stopte zijn geld in een tas en legde die in zijn auto in een garage. Het duo heeft na vertrek een ruit van de auto ingeslagen en is er met de tas vandoor gegaan. (novum/mvdb)
07/11/08 18u03

Bron: HLN

Vrouw verpletterd door doodskist echtgenoot

Een Braziliaanse vrouw is om het leven gekomen in een bizar verkeersongeluk. De 67-jarige zat in een lijkwagen naast de bestuurder, toen een andere auto langs achter op hen inreed.

De doodskist waar haar echtgenoot in lag, vloog door de botsing hard naar voren en verpletterde de ongelukkige vrouw. (bdr)
10/11/08 20u18

Bron: HLN

Brit vastgelijmd aan wc

Een Britse man is naar het ziekenhuis afgevoerd nadat grappenmakers sterke lijm op de toiletbril van een openbaar toilet hadden gespoten.

Hulpverleners zagen zich vorige week in Dudley in het westen van Engeland genoodzaakt om het openbaar toilet van roestvrij staal uit te breken, mét de man nog steeds op de wc-bril zittend.

Een eerdere poging om de 35-jarige man van de bril te verwijderen was mislukt. In de ambulance op weg naar het ziekenhuis, slaagde een urgentie-arts met chemische producten erin om de man los te wrikken. De politie heeft nog geen spoor van de daders. (mvdb)
10/11/08 21u25

Bron: HLN