Translate

vrijdag 7 november 2008

"Hologram CNN was fake"

Het zogenaamde hologram van CNN-journaliste Jessica Yellin - à la Princess Leia in Star Wars - was fake. Dat beweert expert Hans Jurgen Kreuzer. Bij een echt hologram zou Yellin geprojecteerd worden in de studio bij Wolf Blitzer. Maar die keek enkel naar een rode stip op de grond. Er zouden ook Hollywoodeffecten aan te pas zijn gekomen, om het geheel een hoger Star Wars-gehalte te geven. Foei, Wolf!

Beam me up, Wolf
Het was wat, dinsdagnacht. In de CNN-studio van New York werd plots Jessica Yellin vanuit Chicago live 'opgebeamd' voor de ogen van de bekende presentator Wolf Blitzer. Die raakte maar niet uitgepraat over deze 'primeur'. CNN vermeldde op het tv-scherm ook "Jessica Yellin via hologram from Chicago. Live".

Geen 3D
Klopt niet, zo blijkt nu, volgens Kreuzer. Het flikkerende, gloeiende beeld van Yellin werd als het ware op de televisiebeelden geplakt, zoals de 'news tickers' op CNN constant onderaan doorlopen. Een echt hologram wordt driedimensionaal geprojecteerd in de ruimte, niet op een beeldscherm. Anders gezegd: alleen de kijker zag Yellin, Wolf had dat genoegen niet, ook al deed hij dan zo uitbundig alsof.

Hollywood
Technisch gesproken ging het om een 'tomogram', dat niet echt 3D is. Het bijzondere aan 'princess Leia' op CNN bestond erin dat het tomogram wel degelijk live (in real-time) werd ontwikkeld. CNN zou ook bewust een 'slechtere' beeldkwaliteit afgeleverd hebben om een en ander zo waarheidsgetrouw mogelijk te laten lijken. Hollywood-fake dus.

In Australië verschenen eerder dit jaar twee persoonlijkheden wél als echt 3D-hologram, zoals u op onderstaande foto's kan zien. (jv)
Zie:http://www.hln.be/hln/nl/2002/Verkiezingen-VS/article/detail/479929/2008/11/07/Hologram-CNN-was-fake.dhtml

Het hologram van Hugh Bradlow van de firma Telstra op hun congres in Adelaide in mei.
Zie: http://www.hln.be/hln/nl/2002/Verkiezingen-VS/article/detail/479929/2008/11/07/Hologram-CNN-was-fake.dhtml

Cricket-ster Shane Warne verschijnt als echt hologram in het Australische National Sports Museum.
07/11/08 11u45

Bron: HLN

Baby's krijgen namen van Obama en dochters

Sinds Barack Obama tot president verkozen is, worden in heel Amerika kinderen met zijn naam of die van zijn dochters geboren. Nog voor de uitslag officieel was, zag in een ziekenhuis in Hollywood Sanjae Obama Fisher het levenslicht. Zijn vader bedacht de naam, zijn moeder had de verkiezingsuitzending nog niet eens gezien.

In Arkansas werd op verkiezingsdag Benjamin Barack Kimbrough geboren. Zijn vader is rector van een zwarte universiteit in Little Rock. Een vrouw in Maryland die vlak nadat zij voor Obama had gestemd weeën kreeg, noemde haar dochtertje Sasha Malia Ann, naar Obama's dochters, de 10-jarige Malia en de 7-jarige Sasha. Ze had dat besloten toen ze zag hoe liefdevol Obama met zijn dochters omging. (novum/gb)
07/11/08 13u14

Bron: HLN

Gratis tickets voor Yourney to the Center of the Earth

Voor gratis tickets voor deze film in Gent ga naar:
http://www.hln.be/hln/nl/924/journey3d/integration/nmc/frameset/dPA/journey3d.dhtml