Translate

vrijdag 31 oktober 2008

Obama zet journalisten die McCain steunen uit vliegtuig

Journalisten van drie kranten die John McCain steunen, hebben te horen gekregen dat ze niet meer welkom zijn op het vliegtuig van Barack Obama. Het gaat om de Washington Times, de New York Post en de Dallas Morning News. Volgens de woordvoerder van Obama was er niet genoeg plaats op het vliegtuig, maar bij de Washington Times hadden ze de boodschap meteen begrepen. De krant betreurt de beslissing omdat ze Obama al sinds het begin van zijn campagne op de voet volgen.

Geen plaats
De journalisten kregen te horen dat ze tegen zondag voor eigen vervoer moeten zorgen. De campagne van Obama laat weten dat de vraag naar de stoeltjes op het vliegtuig in de laatste week voor de verkiezingen enorm is. Ze wilden liever geen tweede vliegtuig inzetten en moesten daarom "de harde keuze" maken om sommige kranten beperkingen op te leggen.

Onbelangrijke staten
Volgens de Dallas Morning News is er nog een reden waarom Obama deze kranten minder belangrijk vindt. Ze komen namelijk allemaal uit staten die geen 'swing states' zijn. Dat zijn staten waar de verkiezing nog helemaal open ligt en die dus nog belangrijk zijn voor Obama. Ook John McCain heeft al journalisten in zijn vliegtuig geweigerd. Zo mochten columnisten van Time en de New York Times niet meereizen nadat ze zich kritisch hadden uitgelaten over McCain. (gb)
31/10/08 17u48

Bron: HLN

donderdag 30 oktober 2008

Iran pakt spionageduiven op

Veiligheidstroepen in Iran hebben twee spionageduiven gevangen. De dieren bevonden zich vlak bij de omstreden nucleaire fabriek voor het verrijken van uranium in Natanz. Dat meldt De Telegraaf.

Een van de duiven werd gevangen bij een rozenwaterfabriek in Kashan, vlakbij Natanz. Metalen ringen en onzichtbare draden waren aan de vogel vastgemaakt, zegt een anonieme bron in de krant Etemad Melli. Eerder deze maand werd een zwarte duif gepakt die ook een metalen ring en onzichtbare draden droeg. De bron zei niets over waar de duiven gevangen gehouden worden of over wat er met hen zal gebeuren. (hlnsydney/kh)
21/10/08 00u52

Bron: HLN

Vijfjarige wil leraar aanvallen met mes

In het Engelse Gateshead heeft een vijfjarige jongen een mes mee naar school genomen om zijn leraar mee aan te vallen, meldt The Guardian. De kleuter werd uiteindelijk betrapt omdat hij bij klasgenootjes had opgeschept over het wapen.

Het incident vond plaats in juni maar raakte nu pas bekend. De school plaatste een metaaldetector om vergelijkbare incidenten te voorkomen. (sam)
20/10/08 21u12

Bron: HLN

Verkeersagent ziet eigen wagen voorbijrijden

Een agent die het verkeer stond te regelen in een voorwijk van Dallas in de Amerikaanse staat Texas, vond een voorbijrijdende wagen verdacht veel op de zijne trekken. En inderdaad, het bleek wel degelijk om zijn eigen wagen te gaan. Bestuurder James Matthew Herring (22) werd opgepakt en zit vast wegens diefstal en inbraak.

Agent Jerry Varner moest afgelopen zaterdag het verkeer nabij een concertzaal in goede banen leiden. HIj parkeerde zijn eigen 4x4 in de buurt. Groot was zijn verbazing toen hij even later zijn eigen wagen opmerkte.

Varner deed chauffeur Herring teken dat hij onmiddellijk moest stoppen. Die legde het stopbevel naast zich neer, hij zette de 4x4 in achteruit en probeerde te vluchten. Hij reed daarbij verschillende wagens aan. De politie kon Herring uiteindelijk klemrijden. Herring gaf de moed niet op, en probeerde te voet nog verder te vluchten. Zonder succes. (mvdb)
30/10/08 21u21

Bron: HLN

zondag 26 oktober 2008

Bliksem doodt 52 koeien

Een boer in Uruguay is deze week in -letterlijk- een klap een groot deel van zijn veestapel kwijtgeraakt. Een blikseminslag betekende de dood van 52 van zijn koeien.

Volgens de krant El Pais stonden de koeien opeengedrukt tegen een hek van ijzerdraad toen woensdag de bliksem insloeg. Dierenartsen die ter plaatse de doodsoorzaak van de dieren onderzochten zeiden dat koeien in geval van noodweer wel vaker de nabijheid van een hek opzoeken. Volgens meteoroloog Fernando Torena, geïnterviewd door de krant, was er niettemin sprake van 'bijzonder grote pech'. (novum/jv)
25/10/08 09u13

Bron: HLN

Hondenmand van 14.500 gestolen in Rotterdam

Een handgemaakte hondenmand ingelegd met duizenden kristallen is gisteren gestolen uit een dierenwinkel in Rotterdam. Dat gebeurde terwijl de zaak gewoon open was. De mand had volgens de winkel een waarde van 14.500 euro.

Niets gezien
De mand lag in een vitrinekast die vlak bij de ingang van de winkel aan de Watermanweg stond. De dieven wisten het schuifslot van de glazen vitrinekast te openen. De winkelmedewerkers hebben de diefstal, die vermoedelijk tussen 12.15 uur en 12.45 uur plaatsvond, niet gezien.

Duw
De politie zoekt getuigen die de mand hebben gezien of hem eventueel aangeboden hebben gekregen. Ook is zij op zoek naar de persoon die bij de winkelingang stond en volgens de winkel omver werd geduwd door iemand die in hoog tempo de winkel wilde verlaten. Het is niet bekend of het om een of meerdere daders gaat. (novum/edp)
25/10/08

Bron:HLN

Deense peuter overrijdt moeder

Een tweejarige uk is er in geslaagd een auto te starten en zijn eigen moeder te overrijden. Het ongeval deed zich voor in Stovring, ten zuiden van de Deense stad Aalborg. De peuter is gelukkig nog geen wees: de moeder heeft gebroken armen en benen en verwondingen aan de borst, maar niets van dat alles is levensbedreigend.

Het jongetje was er blijkbaar in geslaagd de auto aan de praat te krijgen op het moment dat zijn moeder iets in de koffer aan het steken was. Helaas voor de vrouw stond de versnelling in achteruit. Zij kreeg hulp van de buren voordat de nooddiensten ter plaatse kwamen. Over de peuter wordt niets gezegd. Hij kwam er allicht zonder pamperscheuren van af. (dpa/afp/svm)
25/10/08 16u03

Bron: HLN