Translate

vrijdag 24 oktober 2008

Vrouw gewurgd door huisdier: een tijgerpython van 4 meter

Sommige mensen hebben de meest gekke huisdieren. Soms geeft dat onverantwoorde en (levens)gevaarlijke toestanden. De 25-jarige Amanda Ruth Black uit Virginia Beach in de VS kan niet meer navertellen hoe ze aan haar einde kwam door haar huisdier. Toen haar man thuiskwam, vond hij zijn vrouw dood in bed. Ze was gewurgd door de tijgerpython die uit zijn kooi was geraakt.

Het beest van vier meter lang had zijn baasje de verschrikkelijke verstikkingsdood doen lijden. Extra tragisch: uit het onderzoek bleek dat een poging van Amanda Ruth om haar tijgerpython een medicijn te geven haar fataal werd. (hlnsydney/kh)
24/10/08 06u39

Bron: HLN

woensdag 22 oktober 2008

Dode goudvis mag gaan stemmen in Illinois

In Chicago heeft een dode goudvis documenten toegestuurd gekregen om zich te laten regsitreren als kiezer voor de komende presidentsverkiezingen in de VS. Hoe is de vis - Princess heette het diertje - op die adressenlijst terechtgekomen, vragen de autoriteiten zich af.

Tweede telefoonlijn
Beth Nudelman, de eigenares van de goudvis, vermoedt dat Princess beland is op een mailinglijst nadat de familie ooit de naam van hun huisdier heeft ingevuld op een formulier om een tweede telefoonlijn aan te vragen. Dat meldt het persbureau AP.

Vrouwenorganisatie
De kiesregistratie kwam toe op naam van 'Princess Nudelman' en de afzender was een organisatie die vrouwen wil aanzetten om te gaan stemmen. Die verstuurde zowat 1 miljoen brieven in Illinois.

Blackies en Fido's geschrapt
Sarah Johnson, woordvoerder van de organisatie, zegt dat ze de mailinglijst bij een gespecialiseerd bedrijf gekocht hebben. "We hebben alles in het werk gesteld om dergelijke flaters te voorkomen", zegt de vrouw. "Blackies en Fido's hebben we eigenhanding uit de lijst geschrapt. We konden echter niet weten dat Princess de naam van een goudvis was. Ik zat vroeger namelijk op school met twee meisjes die Princess heetten". (eb)
22/10/08 15u09

Bron:HLN