Translate

donderdag 9 oktober 2008

Drie generaties winkeldieven opgepakt in Californië

Drie generaties winkeldieven opgepakt in Californië
Het zit in de familie. Dat bewezen een grootmoeder, haar dochter en een stel kleinkinderen toen ze in Sacramento opgepakt werden voor winkedldiefstal.

Bewakingscamera
Op de bewakingsvideo van de Target-winkel in Sacramento was te zien hoe de dieven verpakkingen opensneden en MP3-spelers, digitale camera's, dvd's, juwelen en sportartikelen achterover drukten. Hun buit moffelden ze weg in tassen en rugzakken.

Acht jaar cel
Oma Linda Robinson (59) en haar dochter Anna Fernandez (36) worden beschuldigd van diefstal, vandalisme en het aanzetten van minderjarigen tot misdrijven. Ze riskeren acht jaar cel. Twee tienerzonen van 17 en 14 moeten voor de jeugdrechter verschijnen. De jongste winkeldieven van 8 en 5 jaar konden beschikken. (eb)

Bron: HLN

Vrouw herinnert zich elk detail van haar leven

Wetenschappers hebben in de Amerikaanse staat Californië een vrouw ontdekt die zich elk detail uit haar leven haast perfect kan herinneren. Volgens de Britse krant The Sun weet ze voor elke dag sinds 1976 precies waar ze was, wat ze deed en wat die dag de krantenkoppen haalde.

'Total Recall'
De vrouw is 42 jaar en werd door de onderzoekers omgedoopt tot 'Total Recall'. Ze omschrijft haar leven als een film die nooit stopt. De vrouw werd onderworpen aan een aantal onderzoeken. Ze kreeg een paar datums uit haar tienerjaren voorgeschoteld. Ze herinnerde zich de grote nieuwsfeiten, zoals bijvoorbeeld de dood van Elvis Presley op 16 augustus 1977. Iemand die veel aan quizzen deelneemt, zal zoiets misschien ook wel weten, maar de vrouw ging veel verder. Ze herinnerde zich ook de invoering van een plaatselijke belasting op een dag in 1978 en een vliegtuigcrash in 1979.

Beperkingen
De Britse hersenspecialist James McGaugh onderzocht de vrouw en een man die over een gelijkaardig geheugen lijkt te beschikken. Volgens hem hebben beide personen obsessieve neigingen die hun geheugen ondersteunen. Zo hadden ze allebei thuis nog tv-gidsen van jaren geleden liggen. Maar vreemd genoeg heeft ook het geheugen van de Amerikaanse vrouw beperkingen, want ze kon bijvoorbeeld tijdens de test niet zeggen welke kleur de kleren van de onderzoekers hadden, toen ze haar ogen even moest sluiten. (gb)

Bron: HLN

Inbreker dringt binnen bij politievrouwen

Een inbreker in de Israëlische havenstad Haifa had wel even pech. De man sloop een woonblok binnen, waarin zeven politieagentes een flat huurden. Een politieagente kon de dief in de kelder betrappen, nadat andere huurders haar gewaarschuwd hadden.

Een andere politieagente sprong na geroep van haar collega uit bed en snelde haar ter hulp. De agente in pyama kende de inbreker al van vorige arrestaties. Ze kon hem gewoon bij naam noemen, toen ze hem arresteerde. (belga/gb)
Bron : HLN

Vrouw beweert dat ze 120 is

Mariam Amash verloor haar identiteitskaart en vulde formulieren in voor een nieuw exemplaar. Toen ze haar leeftijd vermeldde, werden er wenkbrauwen gefronst. Ze beweerde dat 120 is. Klopt het dan is ze meteen ook de oudste vrouw van de wereld. Vandaag gaat die eer naar Edna Parker uit Indiana. Ze is 114 en staat in het Guinness Book of Records.

Geboortejaar 1888
Een woordvoeder van het Israëlische ministerie van Binnelandse Zaken bevestigt de aanvraag van de vrouw en meldt dat ze in het bevolkingsregister staat onder het geboortejaar 1888. "Maar we weten niet of het ook klopt", aldus Sabine Haddad. De vrouw werd op basis van een Turks geboortecertificaat ingeschreven in het bevolkingsregister toen Turkije nog heerste over Jisr a-Zarka, de streek waar de vrouw woont.

Dagelijks glas olijfolie
Volgens familieleden heeft Amash tien zonen en een dochter en 120 kleinkinderen. Volgens een aangetrouwde grootdochter is Mariam nog steeds actief. "Ze wandelt nog elke dag en ze drinkt ook dagelijks een glas olijfolie. Het is ook altijd druk bij haar thuis. Ze vertelt vaak over vroeger en het Turkse verleden in Israël." Turkije verloor de controle over Israël na de Eerste Wereldoorlog, schrijft Miamiherald.

Meer documenten nodig
De vrouw is ook heel gelovig. Vier keer ging ze op bedevaart naar Mecca. De laatste keer was vijftien jaar geleden. Amarilis Espinoza van het Guinnes Book zegt dat er meerdere documenten nodig zijn om haar leeftijd te staven. "We hebben zoveel mogelijk documenten nodig waaruit blijkt dat ze weldegelijk 120 is. We roepen niet zomaar iemand uit tot de oudste vrouw van de wereld!" (vsv)
Bron: HLN

zondag 5 oktober 2008

Man sterft na wedstrijdje chili eten

De 33-jarige Andrew Lee uit Edlington in Engeland heeft zijn overmoed met zijn leven bekocht. De vorkheftruckbestuurder daagde zijn vriend uit met een wedstrijdje chili eten. Een paar uur later stierf hij aan een hartaanval.

Superheet
Lee maakte met een zak zelfgekweekte rode chili's een superheet sausje en daagde Michael Chadbourne, de broer van zijn vriendin, uit om er een lepeltje van te proeven. Lee zelf liet zich niet kennen en at een heel bord leeg. Hij kreeg even later een hartaanval.

Eigen kweek
"Ze hielden een wedstrijdje om ter heetste chilisaus maken", zegt Claire, de zus van Chadbourne. "Andrew had in het verleden al Thaise gerechten gemaakt met chili, maar nooit zo pikant als deze saus. Mijn vader kweekte de chili's speciaal voor Andrew."

Jeuk
Lee klaagde over een jeuk, toen hij ging slapen. Zijn lief, Samantha Bailey, krabde hem in slaap. Toen ze wakker werd, vond ze Lee bewusteloos in bed. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en verklaarden hem dood. (jv)
29/09/08 07u20

Bron: HLN

Vliegtuigen kunnen niet landen, verkeersleider slaapt

Boven de luchthaven van het Griekse eiland Lesbos hebben twee vliegtuigen vandaag een halfuur rondjes gevlogen omdat de luchtverkeersleider van dienst had zich verslapen, meldt de burgerluchtvaartautoriteiten Ypa. Het Griekse ministerie van Verkeer heeft een onderzoek bevolen naar het voorval. Volgens televisiezender Net had de luchtverkeersleider zich verslapen omdat zijn gsm, die hij ook gebruikte als wekker, het had laten afweten. Hij was hierdoor te laat op zijn werk.

Rondjes vliegen
De directeur van de luchthaven vroeg de piloten van de betrokken vliegtuigen dan maar om wat rondjes te vliegen en belde intussen een andere luchtverkeersleider op. De twee vluchten die hierdoor vertraging opliepen, waren een binnenlandse lijnvlucht vanuit Athene en een chartervlucht vanuit Slovakije, aldus Ypa. Na een half uur wachten konden beide toestellen zonder problemen landen op de luchthaven.

Europa
De Europese Commissie stelde Griekenland onlangs nog in gebreke in verband met de veiligheid op de Griekse luchthavens. Het land moet de veiligheidscontrole op zijn luchthavens aanpassen aan de Europese wetgeving, anders wordt Athene voor het Europese Hof van Justitie gedaagd. (afp/sam)
29/09/08 18u27
Bron: HLN