Translate

donderdag 24 juli 2008

Verdachte moord Holloway loopt vrij rond in Thailand

De Nederlander Joran van de Sloot, die verdacht wordt van de moord op de Amerikaanse Natalee Holloway, blijkt nog altijd vrij rond te lopen. De jongeman zit niet in een psychiatrische instelling, maar werd gespot in Bangkok. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Van de Sloot lijkt zich ook niets aan te trekken van de commotie die hij veroorzaakte, want Nederlandse toeristen fotografeerden de jongeman, die al lachend door de straten van Bangkok liep.

Het is ook meteen het bewijs dat Van de Sloot niet in een psychiatrische instelling zit. (ka)
24/04/08 13u14

Bron: HLN

Telectroscoop laat mensen van Londen tot in New York turen

Londen en New York hebben er een geweldige attractie bij: vanaf het Londense stadhuis, aan de oevers van de Thames kan je nu door een gigantische ''ondergrondse telescoop'' naar de overkant van de oceaan helemaal tot aan Fulton Ferry Landing, nabij de Brooklyn Bridge in New York turen, en vise versa.

Optisch
Als je Paul St John, de kunstenaar die de ''telectroscoop'' heeft ontworpen, gelooft, zorgt een ingewikkeld systeem van spiegels in een tunnel onder de Atlantische Oceaan ervoor dat je kan terugzwaaien naar de mensen die aan de andere kant van de oceaan naar jou zwaaien, maar meer nuchtere, wetenschappelijke geesten houden het erop dat een optische kabel Londen New York verbindt, die het mogelijk maakt om de lieden aan de overkant te zien.

Berichten van de overkant
Sinds de ''telectroscoop'' een paar dagen geleden in werking werd gesteld schuiven Britten en Amerikanen aan beide zijden van de plas aan om tegen 1 pond per persoon naar elkaar te kijken, signalen uit te wisselen, en elkaar berichten zoals ''Hello from London!'' te tonen, die ze haastig op pancartes hebben geschreven.

Dat leidde al tot vermakelijke berichten: na de championsleague finale in Moskou, kribbelde een voetbalfan in New York '' Man U. sucks!'' op een papier. De Britten aan de overkant schreven terug: ''Man, U suck!'' Waarop zowel in Londen als New York het volk voor de vreemde telescoop lachend op en neer begon te springen. Dringend gaan zien, die telectroscoop, want hij blijft maar operationeel tot 15 juni! (hhm)
27/05/08 14u50
Bron:http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/290923/2008/05/27/Telectroscoop-laat-mensen-van-Londen-tot-in-New-York-turen.dhtml