Translate

donderdag 10 juli 2008

Tiener zegt 'nee' tegen 12,5 miljoen

Een Engelse jongen van 17 heeft een bod van 12,5 miljoen voor zijn website afgewezen. Nick Coates uit Cheltenham wil niks weten van een verkoop van zijn Sharpenews, een site met wereldnieuws speciaal gericht op jongeren.

De bedrijven staan in de rij om www.sharpenews.co.uk uit de tienerhanden van Nick te ontfutselen. En daarbij vliegen de miljoenen euro's de jongen om de oren. De website is voor velen een commercieel interessant hebbedingetje, en niet geheel zonder reden. In 19 maanden tijd kreeg de website 89 miljoen hits. Adverteerders zijn goed voor zo'n 3.650 euro per maand. En recentelijk won Nick de prijs voor Website van het Jaar.

Maar, ondanks alle touwtrekkerij zegt Nick 'het geld niet nodig te hebben'. "Ik kan zo weglopen met 4 miljoen pond (5,8 miljoen euro) in mijn pocket maar ik ben daar momenteel niet in geïnteresseerd." Nick startte Sharpenews op zijn 12e. Wereldwijd werken zo'n 70 mensen mee aan de website. Ondanks alle successen blijft de tiener gewoon investeren in zijn eigen carrière. Hij studeert en staat 10 uur per week in een elektronicawinkel.

Bron: Ananova

woensdag 9 juli 2008

Konijnenjacht via Google Earth

AMSTERDAM - Een Duitse serial konijnenkiller gebruikt waarschijnlijk satelietbeelden van Google Earth om zijn prooien te lokaliseren. Zo'n 40 huisdieren zijn al vermoord. De onrust onder dierenbezitters groeit.


De dader heeft het vooral gemunt op buitenhokken in Dortmund en Witten. In bijna alle gevallen zijn de konijnen onthoofd.

Er is een speciaal politieteam opgezet om de dierenbeul op te sporen. Volker Schuette, een van de vijf uit dat team, waarschuwt de buitenhokken niet te ver in de tuin of uit het zicht te zetten.

Sommige baasjes zetten speciale sloten en alarmsystemen op de hokken of verstoppen ze in kelders en garages. Julia Perkun heeft er 13. "Ik vertel niemand waar ze zitten, ik heb een speciale 'bunny bunker' voor ze gebouwd."

De politie heeft gezegd dat ze zelfs bang is dat de moordenaar een satanist is, op zoek is naar bloed voor rituelen. Het lijkt namelijk of het bloed wordt weggetapt uit de dode konijnen.

Al driehonderd mensen zijn ondervraagd. De lijkjes worden onderzocht op dna-sporen.

Elfriede Dumont (74) is een van de velen die haar huisdieren is kwijtgeraakt. "Het hok stond op een ochtend open. Ik zag Rocco liggen zonder hoofd", vertelt ze de BBC. "Later vond ik Felina dood in de bosjes. Ik snap niet waarom ze zijn vermoord."

Bron: de Telegraaf
wo. 9/7/08

dinsdag 8 juli 2008

Hittegolf eist vijf doden in Kroatië

Hittegolf eist vijf doden in Kroatië
In Kroatië heeft de hittegolf waaronder het zuiden en oosten van Europa kreunt al aan zeker vijf mensen het leven gekost. In de hoofdstad Zagreb bezweken vier mannen aan de hitte terwijl in de kustplaats Zadar een vrouw stierf.

Op sommige plaatsen in Kroatië is de temperatuur gestegen tot 38 graden. In delen van Spanje en Portugal is een hittealarm afgekondigd, maar ook in Bulgarije, op Cyprus, Italië en in Griekenland is het extreem warm met temperaturen tot zo'n 40 graden. (hlnsydney/sps)
27/06/08 05u53

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/328568/2008/06/27/Hittegolf-eist-vijf-doden-in-Kroatie.dhtml

Lees ook: Hittegolf in Zuid- en Oost-Europa
Lees ook: Spanje en Portugal kreunen onder hittegolf

Griekenland gaat gebukt onder hittegolf

Een vrouw in Athene gaat op zoek naar verfrissing in een fontein.
Griekenland gaat gebukt onder de eerste serieuze hittegolf van deze zomer. Terwijl het kwik dinsdag en woensdag naar verwachting de 41 graden bereikt, hebben de autoriteiten de Grieken opgeroepen hun stroomverbruik waar mogelijk te beperken. Het Griekse energiebedrijf waarschuwt voor stroomstoringen als de vraag naar elektriciteit door het grootschalige gebruik van airconditioners het aanbod overstijgt.

Het ministerie van Volksgezondheid raadt ouderen en mensen met aandoeningen aan de luchtwegen aan zo min mogelijk tijd buiten door te brengen. Verwacht wordt dat de temperatuur vanaf morgenavond weer daalt. (novum/ap/ka)
08/07/08 17u37
Bron:HLN

Italiaan schiet geweer leeg op ondergoed buurvrouw

Italiaan schiet geweer leeg op ondergoed buurvrouw
Een heetgebakerde Italiaan is gearresteerd omdat hij het ondergoed van zijn buurvrouw doorzeefde met kogels. De twee leefden al een tijdje in onmin. Wat aan de basis ligt van de uit de hand gelopen burenruzie, is niet bekend.

Het moet Massimo Lazzaretti (69) uit Carnago alleszins hoog gezeten hebben. Hij haalde immers zijn jachtgeweer boven nadat zijn 56-jarige buurvrouw haar wasgoed te drogen had gehangen in de tuin.

Openbare veiligheid
Massimo dacht de vrouw een lesje te zullen leren door haar ondergoed kapot te schieten. De dame belde evenwel meteen de politie. Die kwam de schutter oppakken. Hij wordt er van beschuldigd de openbare veiligheid in het gedrang te hebben gebracht. (eb)
04/07/08 11u42

Bron:HLN