Translate

woensdag 2 juli 2008

Tweetal tilt belastingdienst voor vier miljoen

--------------------------------------------------------------------------------
Tweetal tilt belastingdienst voor vier miljoen
Een duo van Surinaamse afkomst heeft honderden mensen aangezet tot het doen van een valse belastingaangifte. De Staat is mogelijk vier miljoen euro misgelopen.
(Novum) - Een man en vrouw van Surinaamse afkomst hebben honderden mensen aangezet tot het doen van een verkeerde belastingaangifte. De Staat is door de onjuiste opgaven vermoedelijk vier miljoen euro misgelopen, meldt het Openbaar Ministerie woensdag. De twee verdachten zouden zelf volgens het OM in totaal 640 duizend euro hebben opgestreken. Het tweetal zit sinds 19 februari in de cel.

In Surinaamse kringen in Nederland werd het bericht verspreid dat de twee verdachten de fiscus zouden kunnen bewegen tot een belastingteruggaaf van vijfduizend euro of meer. De zaak kwam aan het licht toen de Fiod-ECD eind vorig jaar van een anonieme tipgever een lijst kreeg met de namen van honderden personen die een valse aangifte zouden hebben gedaan. Volgens de tipgever kregen de verdachten per teruggaaf een commissie van achthonderd euro.

Van de honderden fraudeurs zijn inmiddels 24 personen voor de rechtbank verschenen. Zij zouden een verkeerde aangifte hebben gedaan, waardoor ze ten onrechte tot twaalfduizend euro te veel terugkregen. Aan 21 verdachten werden werkstraffen tot negentig uur en in een aantal gevallen voorwaardelijke celstraffen van twee weken opgelegd. Ook moeten ze het ten onrechte uitbetaalde geld terugstorten. Twee zaken werden uitgesteld en één verdachte werd vrijgesproken.

De twee hoofdverdachten hebben door alle commissies en hun eigen verkeerde opgaaf mogelijk een bedrag van 640 duizend euro opgestreken.

Het onderzoek is volgens een woordvoerder van het OM nog in volle gang. "We hebben nog lang niet iedereen van de lijst opgespoord." Eventuele nieuwe rechtszaken zijn niet uitgesloten.

Bron:http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentid=8771200

maandag 30 juni 2008

Amerikaanse politiechef verbiedt hangbroeken

Amerikaanse politiechef verbiedt hangbroeken
De nieuwe politiechef van Flint heeft zijn eerste beleidsdaad gesteld. David R. Dicks heeft zijn agenten de opdracht gegeven om op te treden tegen mensen die hun broek een beetje laten zakken. De nieuwe baas wil geen bilspleten meer zien.

Inwoners verdeeld
"Het is een immorele vorm van zelfexpressie", aldus R. Dicks. Hij krijgt alvast de steun van een aantal inwoners. "Lage broeken en bilspleten zijn degoutant", zegt Gwendolyn Allen (72). Andere vinden de nieuwe maatregel dan weer overdreven. "Ik heb er geen probleem mee. Ik zie zowel jongeren en ouderen die hun broek wat lager dragen", aldus Clause Carter. Volgens advocaat Greg Gibbs is de wijze waarop iemand gekleed gaat een vorm van zelfuiting maar hij wijst erop dat niet alle vormen van zelfexpressie wettelijk zijn. (vsv)
30/06/08 14u37

Bron: HLN

Schiphol waarschuwt voor drukte op 25 juli

Schiphol waarschuwt voor drukte op 25 juli
Schiphol verwacht dat vrijdag 25 juli de drukste dag ooit wordt. De luchthaven denkt dan een recordaantal van ruim 175 duizend passagiers te verwerken.
(Novum) - Vrijdag 25 juli wordt de drukste dag ooit op Schiphol. De luchthaven verwacht dan ruim 175 duizend passagiers te verwerken. Het oude record werd vorig jaar gevestigd, toen op 27 juli ruim 174 duizend passagiers via Schiphol reisden.

De luchthaven verwacht dat eind juli een grote groep vakantiegangers terugkeert. "Maar tegelijkertijd vertrekt er ook nog een groep Nederlanders op vakantie", zegt een woordvoerder maandag. "Dat samen met de passagiers die op Schiphol overstappen, maakt 25 juli tot de drukste dag van het jaar."

Reizigers wordt geadviseerd eerder naar Schiphol te komen in verband met de drukte. Ze moeten rekening houden met langere wachttijden. De luchthaven raadt passagiers aan de self-service check-inkiosken te gebruiken of thuis in te checken.

Het totaal aantal reizigers op Schiphol neemt deze zomer af, zo voorziet de luchthaven. In juli en augustus reizen naar verwachting ongeveer 9,7 miljoen passagiers via Schiphol. Dat is vijftigduizend minder dan vorig jaar.

Oorzaak van de daling is volgens Schiphol de invoering van de vliegtaks per 1 juli, waardoor veel Nederlanders zouden uitwijken naar vliegvelden van buurlanden. Die toeslag bedraagt elf euro voor Europese bestemmingen en 45 euro voor wie buiten Europa vliegt.


http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentid=8751731