Translate

vrijdag 27 juni 2008

Postduiven smokkelen mobieltjes in gevangenis

Postduiven smokkelen mobieltjes in gevangenis

In de Braziliaanse stad Marilia hebben postduiven mobieltjes een gevangenis ingesmokkeld. Het duurde een hele tijd voordat de gevangenbewaarders er achter kwamen.De cipiers van de gevangenis vonden het een raadsel: waar kwamen toch al die mobiele telefoons en die drugs vandaan die ze bij de gevangenen vonden?

Een oplettende bewaker viel het echter op dat de duiven rond de gevangenis moeizaam vlogen. Nader onderzoek leerde dat de duiven kleine rugzakjes hadden met drugs of mobieltjes.

De duiven werd in de gevangenis zelf getraind; bezoekers namen ze mee naar buiten om de rugzakjes te vullen. Daarna vlogen de duiven met de telefoons en drugs weer naar binnen.


Geplaatst op: 27 June 2008

Bron: Postduiven smokkelen GSM's in gevang

woensdag 25 juni 2008

Fossiel van vis met vier poten gevonden

Wetenschappers hebben een schedel en schouderbeen onderzocht van een vis met vier poten die 370 miljoen jaar geleden zou hebben geleefd. Het onderzoek zou wetenschappers helpen om de evolutie van vissen naar hogere gewervelden te begrijpen. Het onderzoek staat morgen in het blad Nature.
Bron: HLN
Lees meer op de site:

http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/327002/2008/06/25/Fossiel-van-vis-met-vier-poten-gevonden.dhtml

Draaiende wolkenkrabber revolutie in wonen

Draaiende wolkenkrabber revolutie in wonen
Een wolkenkrabber, die voortdurend in beweging is en wiens verdiepingen onafhankelijk van elkaar draaien, moet de nieuwe toekomst van het wonen inluiden. De eerste 'Rotating Tower' zal in 2010 in Dubai staan, kondigde de Italiaanse architect David Fisher in New York aan. Daar werden nu de eerste reserveringen aangenomen. Na Dubai volgt Moskou, maar ook Duitse ondernemers hebben hun belangstelling al getoond. "Dat kan in Berlijn, Hamburg, Frankfurt of München zijn", zei Fisher aan het Duitse persagentschap DPA.

De wooneenheden van zijn dynamische wolkenkrabber komen uit de fabriek en worden ter plaatse enkel nog aan een intern geraamte bevestigd. Dat bespaart werk en geld, zei Fisher. Windturbines tussen elke verdieping zorgen voor het energiegebruik van de bewoners en kan zelfs de buurt nog van stroom voorzien. De kopers van de luxewoningen met een prijskaartje vanaf 30.000 dollar (ruim 19.000 euro) per vierkante meter belooft Fisher "ontbijt bij zonsopgang en avondeten met de blik op de ondergaande zon". Door een druk op de knop of een mondeling bevel kunnen de bewoners zelf bepalen hoe snel en in welke richting hun verdieping zal draaien. (dpa/sps)
25/06/08 00u47
Bron: HLN