Translate

vrijdag 13 juni 2008

Vrouw dumpt lijk voor Belgisch ziekenhuis

Vrouw dumpt lijk voor Belgisch ziekenhuis
HALLE - Een vrouw heeft woensdagavond een lijk neergelegd voor de deur van het ziekenhuis in de Belgische plaats Halle, net ten zuiden van Brussel.
Getuigen zagen hoe de vrouw kwam aanrijden, een dode man uitlaadde en direct wegreed. Door de kentekenplaat kon de politie de vrouw donderdag terugvinden en oppakken. Ze kon echter niet praten omdat ze zwaar onder invloed van drugs was.
Het is nog onduidelijk hoe de man is overleden, maar de Brusselse justitie houdt rekening met een overdosis. De man bleek een 38-jarige Antwerpenaar, die de vrouw kende uit een psychiatrische kliniek waar ook drugsverslaafden behandeld worden.

Bron: De Telegraaf

zondag 8 juni 2008

Baby is twee keer geboren

Baby is twee keer geboren
Macie Hope McCartney uit Houston, in de Amerikaanse staat Texas, is twee keer geboren, één keer toen haar moeder zes maanden zwanger was en daarna in de achtste maand.
Met een ultrasoon onderzoek, waarbij gebruik werd gemaakt van geluidsgolven, ontdekten artsen dat de baby van moeder Keri McCartney een tumor bij zich droeg ter grootte van een grapefruit, die wel goedaardig was maar op den duur dodelijk kon zijn. De enige hoop om de baby te redden was om het (ongeboren) kind direct te opereren, hoewel de zwangerschap nog niet ver genoeg was om een overleving te verzekeren. Men waagde het er toch op en Keri McCartney werd onder een hele diepe verdoving gebracht, zeven keer dieper dan vereist bij een gewone operatie. Dat was nodig om haar baarmoeder in een zéér ontspannen situatie te brengen. De chirurgen openden toen Keri’s buik en plaatsten haar baarmoeder helemaal buiten haar lichaam. Daarna zochten ze naar het gedeelte van de baarmoeder die zij veilig en zonder de moederkoek te verstoren konden opensnijden. Toen die plek was gevonden, openden ze de baarmoeder en haalden er het lichaam van baby Macie Hope voor ongeveer 80% uit, op haar hoofd en bovenlichaam na want die bleven in de baarmoeder. De baby woog toen niet meer dan zo’n 115 gram! Men moest snel te werk gaan, want door. De chirurgen moesten heel snel de tumor verwijderen en Macie weer terug leggen in de baarmoeder, omdat het foetus door het blootstellen aan de buitenlucht een hartstilstand kon krijgen. Deze procedure nam daarom slechts 20 minuten tijd in beslag van de vier uur durende operatie! Tien weken later werd Macie ‘opnieuw’ geboren, nu zonder tumor en kerngezond!

bron(nu)