Translate

woensdag 14 mei 2008

Voelden de kikkers in China de aardbeving aankomen?

Voelden de kikkers in China de aardbeving aankomen? Het heeft er alle schijn van nadat vorige week maandag duizenden exemplaren plots zonder aanwijsbare reden de straat oprenden. Zonder angst voor het verkeer staken ze in grote groepen de straten over. Op de vlucht voor de aardbeving, lijkt nu de meest plausibele uitleg.Door dit opmerkelijke voorteken voelden veel Chinezen toen al de bui hangen, maar de overheid stelde hen gerust: de kikkerstroom zou een normaal verschijnsel zijn rond deze tijd van het jaar. Met als gevolg dat geen kat er zich nog verder in opwond.Tot gisteren dus. Sichuan kreeg de zwaarste aardbeving van China te verwerken in dertig jaar, met als gevolg een dodentol die de 12.000 al overschreden heeft. Misschien toch maar beter opletten in het vervolg als u dieren vreemde capriolen ziet uithalen... (svm)
13/05/08 18u07

Bron: Kanaal nieuws

Ex gevange smeekt om opsluiting

Ex-gevangene smeekt om opsluiting
AMSTERDAM - Een Britse gevangene is drie dagen na zijn ontsnapping komen smeken om opnieuw opgesloten te worden. Zijn motivatie? Het leven achter tralies was veel eenvoudiger!

Lees meer:
http://www.telegraaf.nl/buitenland/3982648/_Ex-gevangene_smeekt_om_opsluiting__.html?p=26,1

bliksem slaat in op mobieltje

Op een mobieltje van een vrouw uit Servië is vorige week de bliksem ingeslagen. De vrouw schuilde bij het onweer onder een boom: toen ze met haar mobieltje wilde bellen voor hulp, sloeg de bliksem in.
Ook drie collega's die met haar onder de boom schuilden, werden getroffen. Alle vier liepen ze brandworden op die in het zuikenhuis behandeld moesten worden.
In de zomer van 2004 raakte een Chinese man gewond, toen hij tijdens het bellen door de bliksem getroffen werd. In 2007 overleed een Ierse soldaat doordat bliksem insloeg op zijn mobiel.
Geplaatst op: 14 May 2008
Bron: Bliksem slaat in op mobieltje

maandag 12 mei 2008

Inbreker stapt bij agent in de auto

Inbreker stapt bij agent in auto
(Novum) - Een inbreker is zondagnacht zonder dat hij het doorhad in Enschede bij een agent in de auto gestapt. Hij schrok daar volgens de politie zo erg van, dat hij moeiteloos kon worden aangehouden.

De politie werd rond 02.00 uur gewaarschuwd dat meerdere mensen probeerden in te breken bij een bakkerij aan de Wethouder Elhorststraat. Eenmaal ter plaatse zagen zij iemand van de bakkerij weglopen. Omdat hij voldeed aan het opgegeven signalement, werd de 28-jarige man uit Oldenzaal aangehouden.
De politie dacht het klusje daarmee geklaard te hebben. Maar toen een agent in de auto van de inbreker stapte om deze naar het bureau te brengen, stapte uit het niets aan de andere kant een tweede veronderstelde inbreker in. De 29-jarige Enschedeër had niet verwacht een agent achter het stuur te treffen en is ook meegenomen naar het bureau

Bron:Trouw
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article986266.ece/Inbreker_stapt_bij_agent_in_auto