Translate

donderdag 17 december 2015

Grootschalige politieactie rond Joodse school in Zürich

© Google Street View.


De Zwitserse politie heeft donderdag gezegd dat een verdachte auto in de buurt van een Joodse school de aanleiding was voor de grootschalige inzet van agenten. De omgeving werd hermetisch afgesloten en zwaarbewapende agenten zijn naar het pand gestuurd.

,,Een Joodse school aan de Schöntalstrasse stelde ons woensdagavond op de hoogte van de aanwezigheid van een verdacht voertuig, dat verschillende keren de school passeerde. Een onbekende man gedroeg zich eveneens verdacht vlak bij de school woensdagavond'', zei de politie in een verklaring.

,,Tot dusver is er geen sprake van strafbare feiten. De politie zei dat de afgezette straten wellicht in de loop van de middag weer worden vrijgegeven. De politie zei verder dat de veiligheidsmaatregelen zijn genomen in overleg met de school. Bij de school waren sinds donderdagochtend veel politieagenten op de been zijn met machinegeweren. Ook is een speciale eenheid van de politie aanwezig.

Betere beveiliging
Zürich heeft een relatief grote Joodse gemeenschap. De moeder van één van de studenten zegt dat ze Joodse scholen graag beter beveiligd zou willen zien, meldt de Zwitserse krant 20 Minuten. Volgens de vrouw schort het daar namelijk nogal eens aan in Zwitserland, in tegenstelling tot andere landen.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: