Translate

zaterdag 21 november 2015

Turkije pakt Belg (26) op voor betrokkenheid bij aanslagen

De opgepakte Belg van Marokkaanse origine Ahmet Dahmani. © afp.


De Turkse politie heeft een Belg van Marokkaanse afkomst opgepakt in Antalya. Hij wordt ervan verdacht voorbereidend werk te hebben verricht met het oog op de aanslagen van 13 november in Parijs. Dat meldt het Turkse persagentschap Dogan en werd bevestigd tijdens een persconferentie van de Veiligheidsraad in België.

De 26-jarige man is opgepakt in een luxehotel in Antalya, aan de zuidkust van Turkije, schrijft Dogan. Het zou gaan om Ahmet Dahmani.

,,Er zijn drie arrrestaties in Turkije gebeurd, onder wie een Belg van Marrokaanse afkomst", werd bevestigd op een persconferentie van de Veiligheidsraad. Hij wordt ervan verdacht de locaties te hebben uitgekozen voor de aanslagen in Parijs en zou tijdens de aanslag bij het Stade de France in Parijs op de uitkijk hebben gestaan.

Helpen met oversteek
Twee andere personen met de Syrische nationaliteit zijn ook opgepakt in de nabije omgeving. Zij worden ervan verdacht naar Antalya te zijn gestuurd door terreurgroep Islamitische Staat (IS) om de Belg te helpen de grens over te steken. Zij werden opgepakt toen ze de man opzochten.

De Turkse antiterreurpolitie werd verwittigd van de aanwezigheid van de jonge Belg toen die met het vliegtuig in Antalya aankwam. De man werd gevolgd tot zijn hotel in de wijk Manavgat. Daar is hij opgepakt.
Bron

1 opmerking:

  1. "Hij wordt ervan verdacht de locaties te hebben uitgekozen voor de aanslagen in Parijs en zou tijdens de aanslag bij het Stade de France in Parijs op de uitkijk hebben gestaan."

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: