Translate

maandag 23 november 2015

Reiswaarschuwing VS om terreurdreiging

© anp.


Amerikanen wordt aangeraden oplettend te zijn als ze naar het buitenland reizen, vanwege toegenomen terreurdreiging. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft maandag een waarschuwing gegeven voor alle reizen naar het buitenland.

In de waarschuwing worden in het bijzonder de terreurbewegingen Islamitische Staat (IS), al-Qaeda en Boko Haram genoemd als organisaties die ,,terreuraanvallen in meerdere regio's'' voorbereiden. Amerikanen wordt geadviseerd extra oplettend te zijn op openbare plekken en in het openbaar vervoer. De waarschuwing blijft van kracht tot 24 februari.

Het is volgens de autoriteiten verstandig drukke plekken en mensenmassa's te mijden. Vooral tijdens vakantieperiodes, feestdagen en grote evenementen wordt voorzichtigheid geboden. Ook is het aangeraden om lokale media en informatiebronnen in de gaten te houden.

Op 29 juli hadden de VS al Amerikanen opgeroepen voorzichtig te zijn als ze op reis gaan. De reiswaarschuwing is een niveau hoger. Voor landen die in oorlog zijn of waar geregeld aanslagen worden gepleegd geven de VS een negatief reisadvies.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: