Translate

zaterdag 7 november 2015

'Brits vliegtuig ontsnapte aan raket boven Sharm el-Sheikh'

Een vliegtuig van Thomson Airways © anp.


Een Brits vliegtuig van reisorganisator Thomson met 189 passagiers aan boord moest in augustus uitwijken voor een raket bij aankomst in Sharm el-Sheikh. Het projectiel scheerde op zo'n 300 meter langs het vliegtuig. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

De Thomson-vlucht die vertrok vanaf London Stansted moest uitwijken toen de piloot een raket door de lucht zag vliegen. Het toestel kon uiteindelijk veilig landen, aan de vakantiegangers werd met geen woord gerept over het lot waaraan ze mogelijk op het nippertje ontsnapten.

Het Britse Department voor Transport bevestigde dat het incident plaatsvond op 23 augustus, amper twee maanden voor de crash van het Russische vliegtuig, waarbij alle 224 inzittenden het leven lieten.

Een bron vertelt aan de Daily Mail: ,,De piloot gaf het bevel om naar links te sturen om zo de raket, die op ongeveer 300 meter van het vliegtuig scheerde, te ontwijken." De rest van de vijfkoppige bemanning werd pas na de landing op de hoogte gebracht van het incident. Het personeel, dat op dat moment in shock was, kreeg de mogelijkheid om te overnachten in Egypte, maar koos er voor om onmiddellijk terug te vliegen in een compleet onverlicht vliegtuig.

De Britse overheid zou hebben verklaard dat het om een routineoefening van het Egyptische leger ging.
BronLees ook: 'IS praat trots over neerhalen Russische Airbus'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: