Translate

maandag 30 november 2015

'Abdeslam kocht tien ontstekers bij Franse vuurwerkwinkel'

Salah Abdeslam © afp.


Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs, heeft enkele weken voor het drama tien elektrische ontstekers gekocht bij een vuurwerkbedrijf ten noorden van Parijs. Dat hebben Franse media dit weekend bekendgemaakt.

De eigenaar van het bedrijf in het departement Val-d'Oise zou na de aanslagen op 13 november zelf de veiligheidsdiensten op de hoogte gebracht hebben. De krant Le Parisien baseert zich op informatie van meerdere bronnen die dicht bij het onderzoek staan.

Bij de verkoop van een tiental elektrische ontstekers aan Salah Abdeslam in september of oktober zou de handelaar verbaasd zijn geweest over het gedrag van de klant. Abdeslam zou nadrukkelijk hebben gevraagd naar de betrouwbaarheid en de efficiëntie van de ontstekingsmechanismen, schrijft de krant.

Sinds de aanslagen in Parijs waarbij 130 mensen om het leven kwamen, wordt de Belg Abdeslam gezocht omdat hij mee zou hebben gewerkt. De vuurwerkspecialist zou de verdachte herkend hebben toen diens naam en foto werden verspreid in het opsporingsbericht. Bij de aankoop van de ontstekers zou Salah Abdeslam hem zijn rijbewijs getoond hebben als bewijs van identiteit.Bron
Lees ook: Opnieuw huizen Molenbeek doorzocht bij jacht op Abdeslam
Lees ook: Abdeslam rekruteerde tussen vluchtelingen in Boedapest

2 opmerkingen:


  1. Hij houdt zich nog steeds schuil, maar is misschien nog wel erg actief bij het voorbereiden van zijn gevaarlijke klusjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou we worden al bang... stemmingmakerij.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: