Translate

woensdag 21 oktober 2015

Twijfel over doodsoorzaak Britse journaliste in Turkije

Jacky Sutton werd dood gevonden op het vliegveld van Istanbul © Privéfoto.


De voormalige BBC-journaliste Jacky Sutton (50) is onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen op het vliegveld van Istanbul in Turkije. Ze zou zich mogelijk hebben opgehangen in het toilet, maar collega's en vrienden geloven niet in zelfdoding en eisen een internationaal onderzoek, melden Britse media maandag.

Volgens de BBC was Sutton op weg naar Irbil in Noord-Irak. Ze was gespecialiseerd in oorlogsverslaggeving en werkte eerder onder meer voor de BBC. Momenteel werkte ze als directeur Irak bij het in Londen gevestigde Institute for War and Peace Reporting (IWPR). Deze organisatie verleent steun aan journalisten in oorlogsgebieden.

Sutton kwam volgens BBC-correspondent Ben Ando zaterdag aan op Atatürk Airport in Istanbul op een vlucht vanuit Londen. In Istanbul moest ze twee uur wachten omdat ze een aansluitende vlucht had gemist. Lokale media meldden dat ze niet genoeg geld had om een vervangend ticket te kopen, waarna ze een paar uur later dood in de toiletten werd gevonden.

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Drie Russen zouden haar hebben gevonden.

Ongeloof
Collega's geloven er niets van dat Sutton zichzelf van het leven heeft beroofd. Een oud-collega die haar in de laatste paar dagen nog sprak zei: ,,Ik vind het heel raar, IWPR had net een grote subsidie gekregen voor haar Irak-projecten en Jacky leek zeer gemotiveerd om daar te beginnen.''

De vorige IWPR-directeur voor Irak, Ammar Al Shahbander, kwam op 2 mei om het leven door een autobom in Bagdad. Vorige week werd voor hem nog een herdenking gehouden in Londen.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: