Translate

zaterdag 3 oktober 2015

Turkse man overlijdt na verblijf van 47 jaar in het ziekenhuis

© ANP.


Een Turkse zeventigplusser is vrijdag in het ziekenhuis van Bursa, in het noordwesten van Turkije, overleden nadat hij niet minder dan 47 jaar onafgebroken in het hospitaal had gelegen.

Abdullah Kozan leed aan astma en diabetes. In 1968 werd hij opgenomen met hoofdpijn, toevallig op het moment dat hij zijn militaire dienstplicht vervulde. Sindsdien heeft hij de kliniek nooit meer verlaten. Hij vond het fijn er te zijn, had geen woning en kon goed opschieten met het verplegend personeel, zo vertrouwde ziekenhuispersoneel het Turkse agentschap Dogan toe.

Steeds als hij het ziekenhuis mocht verlaten, liet hij zich prompt als nieuwe patiënt weer opnemen. Uiteindelijk maakte hij zo ongeveer deel uit van het meubilair. Financieel was zijn lange ziekenhuisopname geen probleem, want hij had een 'groene kaart': een pasje dat de Turkse overheid geeft aan kanslozen waarmee ze recht hebben op gratis medische zorg.

Op de tweede dag van Aïd el-Fitr, het islamitische offerfeest, ging zijn gezondheid zwaar achteruit en blies hij onder verdoving zijn laatste adem uit. Waaraan hij is overleden, deelde Dogan niet mee.
Bron

4 opmerkingen:

 1. Onbegrijpelijk dat dit mogelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mensen die een vakantie overwegen naar Turkije, ga er niet naar toe. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron van dit ondemocratische land, met een dictator aan het hoofd. Er zijn landen genoeg waar de zon ook schijnt, en niet duur zijn.
  Dus negeren dit gevaarlijke land!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Negeer Turkije als vakantieland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wel beetje oud niuews http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-192680-turk-legt-het-loodje-na-verblijf-van-47-jaar-in-het-ziekenhuis.html

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: