Translate

maandag 5 oktober 2015

Tsipras belooft snelle uitvoer hervormingen

De recent herkozen Griekse premier Alexis Tsipras sprak maandag in het Griekse parlement. © reuters.


De recent herkozen Griekse premier Alexis Tsipras belooft vaart te maken met de hervormingen die zijn afgesproken met de internationale schuldeisers van Griekenland. Dat heeft hij maandag gezegd in het Griekse parlement.

Tsipras verklaarde dat dit ,,de enige weg'' is voor het land om uit de economische crisis te komen. Griekenland heeft van de schuldeisers in totaal 86 miljard euro aan extra noodsteun toegezegd gekregen. Volgens Tsipras moet Griekenland zijn geloofwaardigheid terugwinnen. ,,De weg zal niet makkelijk zijn en we moeten op onze tanden bijten'', zei de premier.

Hij hamerde wederom op een schuldenverlichting voor zijn land, onder meer via langere looptijden en lagere rentes. Dat zou een essentiële voorwaarde zijn om weer te kunnen groeien en toegang te krijgen tot de financiële markten, aldus Tsipras.

Maatregelen
Eerder op de dag werden de ministers van Financiën van de eurozone het eens over een lijst met maatregelen die Griekenland moet doorvoeren voordat meer geld wordt overgemaakt.

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei dat eventueel gepraat kan worden over maatregelen om de enorme schuldenberg van Griekenland te verlichten, maar dat er eerst nog een hoop dingen gedaan moeten worden.

Verkiezingen
Twee weken geleden won Tsipras met zijn partij Syriza de verkiezingen in Griekenland.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: