Translate

vrijdag 16 oktober 2015

Sinkhole ontstaan na harde knal in Brits stadje
In het Britse stadje St. Albans is in de nacht van woensdag op donderdag een sinkhole ontstaan. Het gat heeft een diameter van twintig meter. Niemand raakte gewond.

Een klein gat was woensdag al ontstaan. Het zou gevuld worden maar gedurende de nacht opende het sinkhole zich steeds verder. De BBC meldt dat een grote knal werd gehoord. Tien mensen zijn naar een evacuatiecentrum gebracht dat is opgezet. Vijftig huizen zitten noodgedwongen zonder gas, licht en water.

Buurtbewoner Julie Langford vertelt aan Skynews dat ze donderdagochtend door het sinkhole niet meer bij haar auto kon komen die ze nodig heeft om naar haar werk te gaan. Haar kinderen kunnen naar school wandelen. Zo'n veertig huishoudens zijn volgens haar gedupeerd door het gat omdat hun wagen onbereikbaar is geworden.Volgens Langford zal het weken tot maanden duren tot de weg is gerepareerd. Wel spreekt de buurtbewoonster van een 'groot buurtgevoel' dat in de straat is ontstaan door de gebeurtenissen. De buurt is blij dat niemand gewond raakte door het sinkhole.
Bron

1 opmerking:

  1. Ik zie sinkholes als een bedreiging van het leven hier op deze aardbodem en het lijkt wel alsof de mensen dit geaccepteerd hebben als iets alledaags. Ik denk dat dit fenomeen net zo belangrijk is en bestudeerd moet worden als de klimaatsverandering.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: