Translate

woensdag 21 oktober 2015

Netanyahu: Hitler wilde Joden eerst niet uitroeien

De Israëlishce premier Benjamin Netanyahu deed zijn controversiële uitspraak tijdens het Zionistische Wereldcongres © epa.


Adolf Hitler wilde de Joden helemaal niet uitroeien, maar alleen verdrijven uit Europa. Dat beweerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dinsdag tijdens zijn speech voor het Zionistisch Wereldcongres in Jeruzalem. Volgens hem was het de islamitische moefti van Jeruzalem die Hitler overtuigde de Joden te vermoorden tijdens de Tweede Wereldoorlog.


In zijn speech beschreef Netanyahu een ontmoeting tussen moefti Husseini en Hitler, in november 1941. ,,Toen wilde Hitler de Joden niet uitroeien, hij wilde ze uitwijzen. Haj Amin al-Husseini stapte naar Hitler toe en zei: 'Als je ze uitwijst, zullen ze allemaal naar hier komen' (naar Palestina, red.)", aldus Netanyahu. ,,Hitler vroeg vervolgens: 'Wat moet ik er dan mee doen?', waarop de moefti zei: 'Verbrand ze'."


De uitspraken van Netanyahu zorgden voor een storm aan kritiek op sociale media en onder de hashtag#BibiHistoryLessons maken mensen zijn opmerking belachelijk.

Ook de Duitse regering liet zich niet onberoerd. Een woordvoerder van bondskanselier Merkel reageerde met de opmerking dat de Duitsers heel goed weten wie verantwoordelijk is voor het uitroeien van de Joden. ,,Wij weten dat Duitsland verantwoordelijk is voor deze misdaad tegen de menselijkheid."

Het is overigens niet de eerste keer dat Netanyahu dit zegt. In 2012 beweerde hij hetzelfde tijdens een speech voor de Knesset in 2012. Toen omschreef hij Husseini als ,,een van de hoofdarchitecten van de Endlösung".

Dat Husseini de uitroeiing van de Europese Joden initieerde, is een bewering die een aantal historici al eerder deed. De meeste Holocaustgeleerden verwerpen die claim.

PLO onder Arafat
Recent werd de rol die Husseini speelde nog uit de doeken gedaan in het boek 'Nazis, Islamists, and the Making of the Modern Middle East', van Barry Rubin en Wolfgang R. Swhwanitz.

De auteurs leggen, net als Netanyahu, een direct verband tussen de steun die de moefti aan Hitler verleende en het beleid van de PLO (de Palestijnse Bevrijdingsbeweging, red.) onder Yasser Arafat. Maar de auteurs gaan niet zover om te beweren dat het gesprek tussen Husseini en Hitler, zoals Netanyahu dat omschrijft, ooit heeft plaatsgevonden.

Zij stellen dat Hitler tot het besluit kwam de Joden uit te roeien vanwege zijn verlangen Husseini gunstig te stemmen. Husseini was immers fel tegen de overplaatsing van Joden naar het huidige Israël.
Bron

1 opmerking:

 1. Door de Moefti begon het Arabisch-Joodse conflict. Hij liet duizenden gematigde Palestijnen vermoorden – omdat die vreedzaam wilden samenleven met de Joden. Zo wreed mogelijk, als afschrikwekkend voorbeeld.
  Zijn terreurgroepen vermoordden honderden Joden. Ook liet hij duizenden Joodse kinderen naar de gaskamer sturen.
  Hij had zelf geholpen bij de genocide op Armeense christenen, en wees Hitler er op dat daar niemand daar meer over sprak.
  Op nazi-radio Berlijn riep hij op:om de Joden uit te roeien:
  “Arabieren! Sta op als één man en vecht voor jullie heilige rechten. Dood de joden waar je ze ook maar vinden kunt. Dit behaagt aan God, de geschiedenis en de godsdienst."

  Zie: http://likud.nl/2011/10/de-nazi-connectie-van-de-palestijnen-2/


  BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: