Translate

donderdag 29 oktober 2015

Nederlanders verkopen bedorven eten in Milaan

Tijdens de Expo werd ook het record langste baquette gebroken. Die was niet bedorven. © epa.


Het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan heeft een boete van 3000 euro opgelegd gekregen door de Italiaanse voedsel- en warenautoriteit. Hygiëne-inspecteurs hadden er tientallen kilo's bedorven vlees aangetroffen, evenals brood dat in vuilniszakken werd bewaard.

Dit heeft de krant la Repubblica donderdag gemeld. Een Italiaans gezin dat misselijk was geworden nadat het bij de Nederlanders had gegeten, had dat gemeld bij de GGD. De Nederlanders die het zogenoemde 'street food' verkopen bij het Nederlandse paviljoen, hebben toegegeven dat zij in de fout zijn gegaan en zijn bereid de boete te betalen, aldus de Italiaanse politie.

Voeding en alles wat daarmee samenhangt is het centrale thema van de World Expo Milaan 2015, die loopt van 1 mei tot en met 31 oktober. ,,Op ons paviljoen is rondom het thema Feeding the Planet, Energy for Life veel aandacht besteed aan de onderwerpen: agrarische sector, tuinbouw, water en logistiek'', aldus het Nederlandse paviljoen op zijn website.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: