Translate

vrijdag 9 oktober 2015

Man vecht voor zijn leven na beet van spin op het toilet

De 31-jarige Orlando Jimenez Jimenez vecht na een beet van een zeer giftige spin voor zijn leven in een ziekenhuis in het zuiden van Peru © Privé.


De 31-jarige Orlando Jimenez Jimenez werd op een wc in Peru gebeten door een van de giftigste vioolspinnen ter wereld, de Loxosceles laeta. Zijn oor en ooglid rotten sindsdien weg en ook zijn lever en nieren zijn aangetast door het spinnengif. De man ligt in het ziekenhuis en vecht voor zijn leven, aldus de Daily Mail.

Op een video die in de Engelse media is verschenen is te zien hoe de onfortuinlijke man eraan toe is. De camera zoomt in op het rottende oor van Jimenez en te horen is hoe de man adem probeert te halen terwijl hij aan diverse slangetjes hangt.

Volgens de moeder van het slachtoffer, Felicitas Maria Jimenez, is de spin van bovenaf op hem gevallen en heeft vervolgens in zijn oor gebeten. Dit gebeurde op 26 september. In een lokaal ziekenhuis kreeg hij een antigif, maar zijn situatie werd steeds erger. De behandelend artsen van Jimenez denken dat de man door een zogenoemde Loxosceles laeta is gebeten. Deze zeer giftige spin hoort tot de familie van de vioolspinnen. Door het gif kan het gebeten lichaamsdeel afsterven.

Een beet kan ook dodelijk zijn. In november is de 5-jarige Branson Riley Carlisle uit de VS overleden na een beet van zo'n zelfde spin. Ook een jongen van 10 uit Montana overleefde een beet in zijn been niet. Jonathon Hogg (40) werd in Zuid-Afrika gebeten door een giftig exemplaar en zegt tegen de Daily Mail: ,,Tegen de tijd dat ik in het ziekenhuis aankwam, was mijn been zwart, opgeblazen en opengebarsten. De pijn die ik toen voelde is met niets te vergelijken."

Behandeling
Jimenez wordt behandeld in het Honorio Delgado Espinoza ziekenhuis in Arequipa in het zuiden van Peru. Zijn ouders betalen bijna 200 euro per dag voor de bloedtransfusies, dialises en andere medicatie. Daarom heeft de familie op Facebook de groep 'Help Chamo' aangemaakt.

Let op, de video kan als schokkend worden ervaren.
Bron : video

1 opmerking:

Laat een reactie achter: