Translate

donderdag 22 oktober 2015

Man met zwaard doodt leerling en leraar in Zweden


Verdachte neergeschoten door politie

© afp.


Op een Zweedse school zijn donderdag twee mensen gedood door een gemaskerde man met een zwaard. De slachtoffers zijn een docent en een elfjarige scholier, aldus Zweedse media.

Twee anderen, een leraar en een scholier, zijn gewond geraakt. De dader zou een man van 21 jaar zijn. Hij is door de politie neergeschoten en ligt net als de twee gewonden in het ziekenhuis. Zijn toestand zou kritiek zijn.

Woordvoerder van de politie Thomas Fuxborg vertelde aan persbureau AP dat de gemaskerde man meer dan één wapen bij zich droeg, inclusief 'op z'n minst één steekwapen'. Fuxborg zei dat de politie twee keer heeft geschoten, waarbij één schot de gemaskerde man raakte. De zegsman kon niet zeggen of de man verbonden was aan de school.

Kantine
Het incident vond plaats in de Kronan-school in Trollhättan, een industriële stad met ongeveer 50.000 inwoners ten noorden van Göteborg - de tweede grootste stad van het land. De school telt ongeveer vierhonderd leerlingen, van peuters tot middelbarescholieren.

Volgens de lokale politie viel de gemaskerde man de studenten en de leraar aan in de buurt van het schoolcafé. Volgens Zweedse media hadden leerkrachten zorgen over de veiligheid op school, omdat het café openbaar toegankelijk was voor volwassenen. Om in de kantine van de school zelf en andere delen van het gebouw te komen, moesten leerlingen door het café, schrijft de Dagens Nyheter, de grootste krant in Zweden.

Scholieren dachten in eerste instantie dat het om een grap ging, toen ze de gemaskerde dader zagen. Over zijn motief is nog niks bekend.
Premier Stefan Löfven sprak na de aanval van ,,een zwarte dag voor Zweden".
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: