Translate

dinsdag 13 oktober 2015

Maleisië: Geen sprake van brokstuk MH370

Franse gendarmes onderzoeken een wrakstuk dat werd gevonden op het strand van het eiland La Réunion, eind juli © reuters.
https://www.youtube.com/watch?v=_avDCqMMKLk

De Maleisische politie heeft dinsdag laten weten dat er geen sprake is van een gevonden wrakstuk van een vliegtuig op een eiland in de zuidelijke Filipijnse provincie Tawi Tawi. Het vermoeden bestond dat het zou gaan om een brokstuk van de vermiste vlucht MH370.

Afgelopen zaterdag werd er melding gemaakt van een gevonden deel van een vliegtuig. Het verhaal ging dat er menselijke resten waren aangetroffen en dat de veiligheidsriem van de stoel van de piloot nog was vastgegespt. ,,De Filipijnse autoriteiten hebben bevestigd dat het niet gaat om een wrakstuk van een vliegtuig," aldus genraal Khalid Abu Bakar.

Ver weg
Hoewel de eilandprovincie Tawi Tawi, aan de Suluzee, ver afwijkt van het officiële zoekgebied, werd de melding onderzocht door de politie. Experts hadden het vermoeden dat het verdwenen toestel in de zuidelijke Indische Oceaan is neergestort.

Vlucht MH370 was op 8 maart 2014 op weg van Kuala Lumpur naar Peking met 239 mensen aan boord van haar koers afgeweken en spoorloos verdwenen. In augustus bevestigde Maleisië nog dat een op het Franse eiland La Réunion aangespoelde vleugelklep afkomstig was van de verdwenen Boeing 777.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: