Translate

woensdag 7 oktober 2015

Glazen brug op één kilometer hoogte barst, toeristen gillen het uit

© reuters.


Recht onder hun voeten, op zo'n 1.080 meter hoogte, gebeurde het onwaarschijnlijke. De glazen brug aan de rand van een klif, een toeristische attractie in China, begon plotseling te barsten. De toeristen vreesden voor hun leven en schreeuwden het uit. De brug bleef wel intact, waardoor er geen slachtoffers vielen.

Op 20 september werd de glazen brug aan de berg de Yuntai nog met veel trots plechtig geopend en ,,bijzonder sterk" genoemd. Nog geen drie weken later staat ze letterlijk op barsten. De oorzaak moet naar verluidt gezocht worden bij een metalen koffietas die een toerist op de brug had laten vallen.

Toeristen hebben op Weibo, de Chinese versie van Twitter, gemeld hoe ze een klap hoorden en het voelden trillen onder hun voeten. De bezoekers schreeuwden het uit.

Volgens de autoriteiten waren de toeristen nooit in gevaar. Het glas van de brug zou uit verschillende lagen van elk 2,7 cm dik bestaan en is zo sterk dat per vierkante meter 800 kg gewicht kan worden gedragen. Het is nog onduidelijk wanneer de attractie wordt heropend.


© getty

.
© reuters.


Bron

2 opmerkingen:

 1. De glazen brug kan 800 kg aan gewicht per vierkante meter dragen volgens het bericht. Maar het glas scheurt door de val van een metalen kistje. Ik zou zeggen, dat we díe draagkracht dan wel kunnen vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je autoruit kan je ook probleemloos met 4 man op gaan staan, maar met een hamertje met een heel kelin puntje kan je hem in duizenden stukjes veranderen, al valt hij er niet gelijk uit omdat er een kunstof film tussen zit.
   het zelfde is hier gebeurd maar deze glasplaaten zijn gelaagd met meerdere kunstof lagen dus de draagkracht blijft grotendeels in takt.
   al is het natuurlijk wel dood eng als het gebeurd...

   Verwijderen

Laat een reactie achter: