Translate

zondag 4 oktober 2015

'Aanvallen Poetin zijn afschuwelijke vergissing'

David Cameron © ap.


De beslissing van de Russische president Vladimir Poetin om zich militair te mengen in het conflict in Syrië was een ,,afschuwelijke vergissing''. Dat heeft de Britse premier David Cameron zondag gezegd.

,,Ze steunen de beul Assad'', zei hij over de Syrische president Bashar al-Assad. ,,Dat is een afschuwelijke vergissing voor hun en voor de wereld. Het gaat de regio nog instabieler maken'', zei Cameron tegen de BBC.

Rusland heeft de afgelopen week luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Syrië. ,,De meeste van de Russische aanvallen vonden, voor zover wij konden zien, plaats in gebieden in Syrië die niet in handen zijn van Islamitische Staat maar van andere tegenstanders van het regime.''

Volgens de Russen zelf hebben zij de afgelopen 24 uur een stuk of twintig vluchten over Syrië gemaakt, waarbij zeker tien doelen van Islamitische Staat bij zijn geraakt. Onder meer een trainingskamp voor terroristen, waar volgens de Russen ook gordels voor zelfmoordacties werden gemaakt, is gebombardeerd.

,,Als gevolg van onze luchtaanvallen op Islamitische Staat zijn we erin geslaagd hun besturingssystemen en aanvoerlijnen te verstoren'', aldus het Russische ministerie van Defensie.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: