Translate

dinsdag 8 september 2015

Voorbereidingen zoektocht naar nazitrein in volle gang


Puin, afval, kreupelhout en oude boomstronken moeten worden verwijderd. © reuters.


Voor de zoektocht naar de Duitse nazitrein van start kan gaan moet het gebied rondom de vindplaats worden afgegraven en bewerkt. Dat deelde het commando van de Poolse strijdkrachten maandag mee.

De trein, die door twee mannen uit het Neder-Silezische Walbrzych naar eigen zeggen op het traject tussen Wroclaw en Walbrzych werd gevonden, zou zich in een 50 meter diepe ondergrondse gang bevinden. Militaire experts hebben vrijdag het gebied bestudeerd. Voor grondiger onderzoek met bodemapparatuur moeten puin, afval, kreupelhout en oude boomstronken verwijderd worden, aldus het leger. Het is nu aan de lokale autoriteiten om groen licht te geven voor de operatie.

De beide schattenjagers hadden hun vondst midden augustus gemeld en een aanspraak gemaakt op een vindersloon van tien procent. Onmiddellijk volgden er speculaties dat het om een verdwenen gepantserde trein met nazigoud kon gaan. Of de trein daadwerkelijk bestaat, is tot op vandaag nog niet bewezen.

Het bewijs dat de trein daadwerkelijk zou bestaan is geleverd door GPR-foto's. Met hulp van radiogolven kunnen beelden onder de grond worden gemaakt. De autoriteiten zijn er voor 99 procent zeker van dat het om de nazitrein gaat.

Goudkoorts
Ondertussen is er een ware goudkoorts ontstaan in het gebied. Goudzoekers en advocaten lopen zich warm voor de nazitrein die in de Poolse berg verstopt zou staan. Twee goudzoekers beweren zelfs dat ze al een buit hebben gevonden in de buurt van de tunnel waar het mysterieuze gepantserde voertuig verborgen zou liggen. Het zou gaan om een nazi-adelaar, gouden munten en helm.
Bron
Lees ook: Pool omgekomen bij zoektocht 'nazitrein'
Lees ook: Polen graaft niet naar nazitrein uit angst voor vallen
Lees ook: Poolse experts onderzoeken vindplek goudtrein nazi's

1 opmerking:

  1. Ik ben echt benieuwd of de trein of treinen gevonden zullen worden..

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: