Translate

zaterdag 5 september 2015

Verloskundige in opspraak om selfie tijdens bevalling

© facebook.


Een dokter is in Maleisië in opspraak gekomen. De vrouw liet tijdens een bevalling een foto van haar maken op de verloskunde. Ze maakte met haar linkerhand het v-teken en met haar rechterhand zoekt ze de baby tussen de benen van haar patiënte. Ook 'not done' is haar smartphone op het bed van de vrouw die aan het bevallen is. De arts postte bovendien de foto ook op haar Facebookpagina.

Er is intussen een onderzoek geopend naar het incident in het Johor Bahru Ziekenhuis. Naast de arts staan ook andere verpleegkundigen op de plaat.

,,Dit is onaanvaardbaar", zegt Datuk Ayub Rahmat, voorzitter van de Gezondheidsraad van het ziekenhuis. ,,We gaan dit incident tot op de bodem uitzoeken." Volgens hem was het de eerste keer dat dit gebeurde in het ziekenhuis. Hij waarschuwde meteen ook het personeel van dat dit niet kan en er geen misbruik gemaakt mag worden van 'technologie in het ziekenhuis'.

Privacy
De arts kreeg de volle laag op sociale media omdat ze de privacy van de patiënte niet gerespecteerd had. De foto die door de twintiger op haar Facebookpagina geplaatst werd, kreeg ook duizenden likes en werd ook vaak gedeeld. Dat ging dan wel gepaard met vernietigende commentaren.

Volgens de krant The Star isde arts al drie jaar werkzaam in het ziekenhuis. Of ze ook berispt zal worden, is nog niet duidelijk. Het ziekenhuis wacht eerst de beoordeling af van de ethische commissie. Maar minister van Volksgezondheid Seri Subramaniam heeft beloofd dat er snel een sanctie zal volgen voor de ongepaste foto.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: