Translate

maandag 21 september 2015

Veel vraagtekens na moord op Nederlandse door 'piraten'


Politie Colombia looft beloning uit voor gouden tip

© Reisblog Durdana.


De Colombiaanse politie heeft een beloning van bijna 9000 euro op het hoofd van de daders van de moord op een Nederlandse zeilster gezet. De vrouw werd zaterdag op haar boot gedood, terwijl haar man op de wc zat.

Het slachtoffer, de 54-jarige Durdana de Bruijn uit Heino, zou in het weekeinde op het zeiljacht Lazy Duck door zes gewapende mannen zijn aangevallen en gedood. Een harde klap tegen haar hoofd zou haar fataal zijn geworden. De 'piraten' maakten gebruik van een boot om de overval te kunnen plegen. Er zou omgerekend zestig euro zijn gestolen.

Vraagtekens
De politie in Colombia zet inmiddels vraagtekens bij het verhaal van de echtgenoot. Volgens de autoriteiten is zijn lezing 'verwarrend', mede omdat er zo weinig is gestolen. Waardevolle zaken zoals sieraden, een computer, videocamera's en communicatieapparatuur zijn gewoon achtergelaten.

Verder is het volgens de politie opmerkelijk dat de man met een mobiele telefoon naar een alarmnummer belde en eerst een verkeerde locatie van het schip doorgaf. Daar komt nog eens bij dat de regio waar de boot lag volgens autoriteiten niet bekend staat als een gebied waar dergelijke overvallen 'normaal' zijn.

Toilet
Het zeiljacht van het Nederlandse stel lag bij de Rosario-eilanden, niet ver van Cartagena. De aanval van de 'piraten' begon toen de man naar eigen zeggen op het toilet was. Hij kreeg een klap en verloor daardoor het bewustzijn. Volgens zijn eigen verklaring vond hij zijn vrouw dood op het dek toen hij weer bij kennis kwam.

De politie in de havenstad Cartagena heeft de verhoren met de man inmiddels gestart, hij krijgt hulp van het Nederlandse consulaat.

De zeezeilers Peter en Durdana uit Heinoo waren al sinds 2014 onderweg met hun jacht. Ze waren in augustus van de Antillen naar Colombia gevaren en hielden zelf een weblog bij, waar te lezen valt dat de twee regelmatig aan land gingen voor lange wandeltochten.
Bron
Lees ook: Politie houdt man vermoorde Nederlandse zeilster vast
Lees ook: Man vermoorde Nederlandse zeilster ontvlucht Colombia
Lees ook: Forensisch onderzoek op lichaam vermoorde zeilster

1 opmerking:

Laat een reactie achter: