Translate

zaterdag 12 september 2015

Tokio na hevige regenval opgeschrikt door aardbeving

Archieffoto: skyline van Tokio © afp.


De Japanse hoofdstad Tokio is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5.3 op de schaal van Richter. Er is nog niets bekend over schade of eventuele slachtoffers. Tsunamigevaar is er in elk geval niet.

Japan heeft regelmatig te kampen met aardbevingen. Momenteel is het land vooral getroffen door zware overstromingen in het noordoosten, na de doortocht van een tyfoon. De nationale televisiezender waarschuwt dat de bevolking in die gebieden mogelijk te kampen krijgt met aardverschuivingen als gevolg van de beving.

Al voor de aardschok waarschuwden meteorologen in Japan voor meer overstromingen en voor aardverschuivingen in de regio ten noorden van de hoofdstad Tokio. De bevolking in de bewuste gebieden werd aangeraden zich snel in veiligheid te brengen. De experts verwachten namelijk dat de waterkeringen niet bestand zullen zijn tegen de recordneerslag die het land momenteel teistert.

Japan kampt met de gevolgen van een tyfoon die gepaard ging en gaat met extreme regenval. De autoriteiten schatten dat ongeveer 100.000 mensen voor het water op de vlucht zijn geslagen. De kracht van de overstromingen is zo groot, dat complete huizen door het water worden meegesleurd. De overheid heeft duizenden helpers naar het getroffen gebied gestuurd om mensen in de ondergelopen dorpen en steden uit gebouwen te halen. Volgens getuigen doen veel gebeurtenissen denken aan de tsunami in 2011.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: