Translate

donderdag 17 september 2015

Toilet bezet: dorstige wurgslangen in wc's

De ruitpython was drie meter lang. Het beestje had dorst. © CNN.


Inwoners van de Australische stad Townsville gaan de laatste tijd met de schrik in hun lijf naar het toilet, omdat elk wc-bezoek kan uitdraaien op een regelrechte nachtmerrie. Recent zijn namelijk al twee keer meterslange pythons uit wc-potten verwijderd.

Elliot Budd, de plaatselijke slangenvanger, is verbijsterd. Hij kreeg tot twee keer toe telefoontjes van doodsbange mensen die meldden dat slangen zich in een toilet hadden gewurmd. ,,De eerste slang was drie meter lang, de tweede 2.4 meter'', vertelde hij aan nieuwszender CNN. ,,De eerste zat in een huis dat gerenoveerd werd. Het waren werklui die de ontdekking deden. Zelfs ik was verrast dat het dier (een ruitpython of tapijtpython, red.) in het toilet zat''.

Omdat de slang zich vastgreep aan de sifon van het toilet, moest Budd het complete toilet demonteren om de slang te kunnen verwijderen. Toen hij een tweede keer werd gebeld voor een slang in een toilet, dacht hij aanvankelijk dat iemand hem bij de neus nam. ,,Het was een dame die me belde. Ik had niet verwacht dat ik dat nog eens zou meemaken. Maar de dame drong aan en zei dat ze het dier echt wel weg wilde''.

Volgens de slangenspecialist komen de wurgslangen door openstaande deuren en ramen. ,,Ik ben geen loodgieter, maar het lijkt me heel onwaarschijnlijk dat ze door de afvoerpijpen komen", aldus Budd.

Slangenvanger Elliot Budd met zijn tweede 'vangst'. © CNN.

Waarom de slangen in toiletpotten kruipen? ,,De droogte die we hier momenteel meemaken, zorgt ervoor dat de slangen op zoek moeten naar water. Bovendien is het paarseizoen aangebroken. Dat zorgt ervoor dat de slangen meer energie verbruiken en ze dus meer water nodig hebben. Dit soort slangen is niet echt gevaarlijk, maar als je ze tegenkomt kan je ze toch maar beter met rust laten".

Alice Cooper
Volgens een anekdote die shockrocker Alice Cooper graag mag vertellen, kunnen pythons zich wel degelijk via afvoerpijpen verplaatsen. Cooper legt tijdens zijn shows een python rond zijn nek en toert dus met zo'n dier. De slang krijgt steevast een slaapplek in het bad van Coopers hotelkamer. ,,Eind jaren zeventig was ik mijn slang plotseling kwijt. Wij reisden door, je kan niet blijven zoeken naar dat beest. Enkele weken later kregen we een telefoontje van het hotel waar we de slang waren kwijtgeraakt. Een hotelgaste was flauwgevallen toen ze onze vriend in de toiletpot had gezien. De slang had dagenlang door de waterleidingen van het hotel gekronkeld", vertelde hij eens in een interview.

© ANP.


Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: