Translate

vrijdag 18 september 2015

Syrië bestookt hoofdstad IS-kalifaat en Palmyra

Archiefbeeld uit Palmyra © reuters.


Het Syrische regeringsleger heeft donderdag en vrijdag tientallen luchtaanvallen uitgevoerd op Palmyra. De historische stad is een bolwerk van Islamitische Staat. Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten, een groep die de oorlog volgt, zei vrijdag dat het een van de grootste regeringsaanvallen op Palmyra tot nu toe was.

De luchtmacht van het bewind heeft donderdag ook Raqqa gebombardeerd, de hoofdstad van het IS-kalifaat. Het is niet duidelijk of de aanvallen te maken hebben met Russische wapenleveringen. Moskou is de belangrijkste bondgenoot van het Syrische regime.

Het duizenden jaren oude Palmyra is sinds mei in handen van IS. Het is een van de belangrijkste archeologische plaatsen van het Midden-Oosten. Er zijn talloze tempels, zuilenrijen, badhuizen, theaters en siergraven, voornamelijk uit de Romeinse periode. IS heeft in de afgelopen maanden enkele ruïnes verwoest. Het moderne Palmyra naast de ruïnestad heeft officieel Tadmur.
BronLees ook: Syrië houdt hulptroepen Rusland in gedachten

2 opmerkingen:

  1. Als IS door Syrïe wordt verslagen zal dat wel bijdragen aan rust in dat land als Assad daarna zelf aftreedt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij heeft laatst nog verkiezingen gewonnen. Denk niet dat een machtswissel direct na de oorlog verstandig is. En gewenst door de Syriërs

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: